Inzerce
Inzerce
Inzerce

Papiňák neboli tkakový hrnec - diskuze

  • Papiňák neboli tkakový hrnec
    Holky kuchařinky máte jednoduchý osvědčený recept do tlakáče? Po dlouhých rokách odmítání jsem si ho dnes pořídila a tak by se zaručený recept hodil. PS: jsem antitalent na přípravu masa.
    Ady.S   | 29.04.2017 16:37:50 | Reakcí: 8, poslední: 15.05.2017 10:41:02
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Papiňák neboli tkakový hrnec
      Ady, jaký sis pořídila? Papiňáky miluji, akorát ten náš od začátku papiňákem není :-), až příliš upouští páry.
      Dělám v něm veškeré vývary z hovězí oháňky, z kuřecích ořezů nebo krků, krůtích krků á la tento recept: https://www.babyonline.cz/maminka/recepty/polevky/=/v/60. Také v něm připravuji guláš, nejčastěji z kližky. Hodně lidí v něm připravuje luštěniny. Asi by opravdoví kuchaři kouleli očima, protože ti vývary nejlépe vaří celou noc, ale mně to šetří čas - tedy, když je papiňák skutečným papiňákem.
      Calamity J.   | 29.04.2017 19:37:10
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Papiňák neboli tkakový hrnec
      Ono to není o receptech, ale spis o postupu. Papinak Ti hlavně zkrátí dobu vaření resp. dušení. Takze dělat v něm jde cokoli co v normálním hrnci, kde děláš něco pod poklici. Jen to jde rychleji a potřebuješ méně tekutiny, protoze se Ti nevytváří. Plotynku dávám na 1-2 stupně ze šesti. Stačí když jen trochu upouští páru, pobroukava si. Jediné co je dobře dodržet, je zahustovat až po otevření víka, abys neriskovala připálení. Dohady jsou kolem způsobu otevření. Já odstavuji z plotny a pod kohoutkem cely hrnec schladim studenou vodou, dokud nejde uvolnit víko. Nekdo páru odpouští, ale to hrozí opareni a zbytečně si zaparis kuchyň. Hodně zdaru :-).
      stankag   | 01.05.2017 20:01:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Papiňák neboli tkakový hrnec
      Jé,tu svinko,ty ho už máš?Já se na něho taky třepu,snad ještě bude.
      Jinak s papinákem mám ted taky svoje zkušeností,půjčuji si od Pájinka a je s ním celkem sranda. Ted mi málem vybouchnul.Já se s ním snad v životě nenaučím.Jinak v něm jde dělat vše,jen to zkracuje dobu vaření a je to chutnější.
      Honafa   | 03.05.2017 21:43:36
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 244)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×