Inzerce
Inzerce
Inzerce

naprostý souhlas - diskuze

  • naprostý souhlas
    Po přečtení článku si postupně vybavuji několik setkání maminek, kde jak jinak se bavíme o tom, kdo už je z našich dětí úspěšně bez plenky a v kolika měsících si umí dítě samo čistit zuby. Už ani nebudu zabíhat do detailů, jak si asi důkladně může 2leté dítě samo čistit zuby, když do měsíce musí jít na spravení kazu. Bohužel jsem se nechala mírně ovlivnit okolím, ale celkem rychle mi došlo, že je snazší se určitým tématům vyhýbat, abychom s Adámkem nepůsobili jako neandrtálci a jdeme si svou cestou - jak jde čas.
    A sice náš mladší 2,5 letý Adámek si strašně rád zpíval. Přihlásila jsem ho do kroužku, kam jsem s ním stádovitě chodila, abych mu dopřála dostatek kulturního vyžití mezi vrstevníky. Bohužel to časem vygradovalo, přestal si zpívat, popobíhal, nesoustředěně tam rušil, už tam nechodíme.
    Teprve postupně opět začíná při cestě autem nás dospěláky nutit zpívat a u toho se smát. A takhle my to máme i s nočníkem. Když jsem na něj naléhala, byli jsme oba nešťastní a já vlastně poznala, že prostě je svůj -unikát ve vzdorovitém období - vše v jednom:-) Není jako naše dcera, která byla bez plenek už v 1,5 roce. Přeskočilo pár měsíců, Adámek se na hasičských závodech zhlédl v hasičích při cvičení s hadicemi a už nechce jinak čurat než vestoje jako hasič. Prostě si to nějak neuvěřitelně spojil a bylo to. Pak znám z vyprávění jedné maminky případ, kdy jejich syn uměl používat nočník, co zpívá.. Nočník se rozbil, přestal zpívat a ejhle...dítě nevědělo, proč by tam mělo chodit- sedět, a spotřeba plen opět stoupla. Proto bychom těm našim malým dětem neměli brát dětství, nakonec se to naučí všechny stejně jako my a je jedno v jakém časovém období. Ráda jsem si přečetla inspirativní článek..je v něm spousta pravdy!     
    pavla97513   | 09.10.2013 22:12:53
    Reagovat | URL příspěvku

Téma: Hygienické návyky a jejich význam (aneb nočník) (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×