Inzerce
Inzerce
Inzerce

Výběr ZŠ - diskuze

  • Výběr ZŠ
    Naše spádová škola nemá mc dobrou pověst,všichni na ní nadávají,hlavně na ředitelku,že nekomunikuje,je problém si s ní domluvit schůzku,škola nejezdí na výlety,školy v přírodě,nic.Na dnech otevřených dvěří jsem byla v šoku a překvapená,že takový ústav ještě existuje.Myslela jsem si,že ty časy jsou už pryč.Dva roky se ptám rodičů a v podstatě neznám nikoho,komu by tam chodilo dítě.Občas na někoho narazím,chválí si učitelky,že ty docela ok,ale ředitelka příšerná.Jedna maminka mi řekla,že mám být ráda,že jsem loni řešila tu naší školku.Protože ona řešila šikanu syna ve škole,ředitelka nekominikovala,neodpovídala na sms a maily a na domluvenou schůzku přišla s hodinovým zpožděním.Syna dává ze školy pryč.Ale zase Barča by to do školy došla sama,nemusela by bez rušnou silnici,žádné dojíždění,nic.To je asi jediná výhoda.Jinak je to klasickej sídlištní kolos pro hromadu dětí,čtyři tělocvičny,jídelna megaobrovská,šo samé šatny.

    Nespádová škola je škola nová/znovuotevřená.Posledních 12 let sloužila jako kanceláře a jako taneční konzervatoř.Momentálně tam je první,druhá a třetí třída a přípravka,všechno jednotřídky kolem 20ti dětí ve třídě.Je to malá škola,letos chce ředitel otevřít dvě třídy prvňáků po 22 dětech,víc jich ve třídě mít nechce.Z prohlídky školy jsem i já i Barča odcházely nadšený,ředitel ví co chce a je schopný toho dosáhnout,jezdí s dětma na školy v přírodě a i na to sehnal grant,takže jezdí skoro zadarmo   výuka úžasná,probíhá i venku,z družiny chce mít školní klub,takže by tam mohly i děti ze druhého stupně,k výuce využívá i zimní zahradu.V šatnách mají děti každý vlastní uzamykatelnou skříňku,toalety čisté a uklizené s mýdlem a toaletním papírem   Jen ta cesta je potíž,autobusem+10min.pěšky odlehlou vilovou čtvrtí dokopce,kolem školy takový pochybný lesík,jako budu mít strach tam Barču pouštět samotnou,v první třídě to nepřipadá v úvahu.Pro nespádové děti je cca 20 volných míst,takže o přijetí nejspíš bude rozhodovat losování,čili není jisté,že se Barča dosatne.
    Už se mi podařilo přemluvit maminku kamarádky,protože holky jsou na sebe hodně fixované a obě jsou stejně plaché povahy.To že by každá chodila do jiné školy by nesly špatně obě dvě.Tím se mi hodně ulevilo a v podstatě mám rozhodnuto kam Barču zapsat.Blbý bude,když se dostane Barča a kamarádka ne,to jsem na vážkách jestli pak Barču nepřepsat.
    Obě školy mají své pro a proti,volila bych tu nespádovou školu,ale děsí mě ta cesta.Před asi 7mi lety se v Praze stala vražda malé holčičky,když se vracela sama ze školy,byla to hodně podobná odlehlá čtvrť s pochybným lesíkem,jen na druhé straně Prahy.Je fakt,že taky po ulici půjde sama a kdyby náhodou volala o pomoc,tak se stejně nikomu nedovolá.Je tam pár vilek a to je všechno,žádný obchod,hospoda,nic.Žádný lidi.A z toho mám strach.Ale zase ta škola úžasná.A ta spádová škola co máme u nosu,tak příští rok by měl ředitelce končit mandát a s největší pravděpodobností by už neměla být zvolená,protože rodiče si stěžují a bylo jim to tak naznačeno,ale tomu se taky moc věřit nedá,žejo.
    No a teď babo raď  
    markíla   | 22.03.2018 14:01:24 | Reakcí: 24, poslední: 06.04.2018 20:46:10
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Výběr ZŠ
      V prvni rade se odprosti od kamaradky...cokdyz je nedaj spolu do tridy??co kdyz si najde jinou kamoaku.??toto by bylo prvni co byvh nechtela..abych decko prepisovala kvuli nekomu.s kym neni zaruceny ze bude kamaradit za rok dva,..tobi je odmalicka spojen s elinkou.jsou jak jednivaj.dvojky...ale na skolu mame jinej nazor a prezily to..uz v ms sme je pak oddelily...no a pak ta skola-ted ses doma-mas cas ji vozit i vyzvedavat.. Ted to neber osobne(ale dle psani mi prijde ze ani treba ve 3tride ji nepustis este tak daleko)ale to je jen muj os.pocit ze psani;))neznam te;)...a navic za 2roky ti skonci rd.pudes do prace.budes nit rozu v 1.krystofa v ms-taky bych premyslela do budoucna.abys ms nenela hodne daleko od zs.pac roza v 1asi nebude chodit s rozou ve 3.,,no a ta hrozna skola-je dle popisu jak ta nase mistni-ja bych ho tam nedala.ale! On sice jezdi busem ale je to bliz nez ta vase nespadova...
      amalie2011   | 22.03.2018 17:30:40
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Výběr ZŠ
        MS je v pohodě ,tu máme před barákem . A nebo jsem si říkala že bych Rózu zapsala do ms co je kousek od té školy ,je hned u stanice autobusu ,na rozdíl od školy . A přesně to nejvíc řeším ,to je největší problém ta cesta do školy ,že teď sice budu ještě dva roky doma ,ale co když někdo z mladších dětí onemocní ? Od třetí třídy už bych Barču i pustila ,reálném by mela byt ve čtvrté . Ale bude to o nervy. Taky si říkám že třeba bude jezdit víc dětí. Ředitel má rozjednaný dopravní podniky ze prý aspoň ten školní autobus bude mít zastávku u školy ,teď sice jezdí školní ,ale zastávku má tech 10 min chůze  
        S tou kamarádkou vím ,taky to tak beru ze se nemusí kamarádit napořád . Ale zas na druhou stranu pak slýchat to vyčítání od dítěte ,že to je dobrá škola budu vědět já, ale Báře to bude úplně jedno ,ta tam časem bude chodit s nechutí jako do každé jiné školy .
        markíla   | 22.03.2018 21:32:26
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Výběr ZŠ
          Prave;)mas recht..decko si zase najde neco co je ve skole spatne..ja ted bojuju s druzinou-nechodiii vuubec ven...desne me to stve.druzinarku decka nesnasi..a ona??nic.furt se usmiva jak zfetovana..a reditelka si o chozeni ven v druzine mysli taky sve-ale ty decka potrebuji se probehnout po dopo sezeni v lavici a soustredeni se..no..radsi jede busem dom.ze druzinu nesnasi.pak je zdrblej ze je tu sam..taky furt dokola..chce jit od druhe tridy jinam-ale on si mysli ze se asi jakonjinde snad nebudou ucit ci co;)
          amalie2011   | 23.03.2018 06:46:49
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Výběr ZŠ
            No právě ,ať vyberu školu sebelepší ,Barča v ní časem stejně bude zpruzená. A tak si dávám jako záchytný bod tu kamarádku ,ať aspoň ten začátek má příjemnější.
            markíla   | 24.03.2018 11:57:35
            Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Výběr ZŠ
          Jo a sikana...mame malotridky..a tri kluci ze treti tridy zkopali tak hodne druhaka.ze je uz 14dni ve spitale..a proslycha se ze mu snad odkopli slinivku.a desne pohmozdily bricho...a kluci co nemaj problemy..dva teda pak rekli zebuu prestali.ze videli ze jen lezi a nehejbe se.ale ten treti furt kopal a kopal(asi 100m od skoly) rodice v soku(pac jejich milacci jsou prej slusni)..rikali to ve skole deckam stylem-decka kdyz neco uvidite.hned to reknete prvnimu dospelymu co uvidite...mezi rodicema se proslicha.ze ten druhak mel telefon.aby ho rodice kontrolovali.a tretakum ten tel nechtel pujcit...

          Tobias prestal strachem nosit do skoly taky tel(kontroluju ho zda je na autobusaku),vola me az dojde dom.a rika.ja se bojim aby nezjistily ze mam v aktovce penize na bus-aby me taky nekdo nezkopal...a v dedine jsou takovy grazli bezne..prvnaci pichali jednomu tlustymu chlapeckovi spendliky do jabka.aby zdechl tlustoch apod..sileny.pomery mezi drtma..
          amalie2011   | 23.03.2018 06:52:54
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Výběr ZŠ
      Za sebe, kluk chodí do školy, kde výlety jsou max. jednodenní, a řeší si to učitelky po své vlastní ose. Škola v přírodě se taky nepořádá. Letos poprvé byl lyžák mimo sedmou třídu, ale jen takový ten výjezdní, protože paní ředitelka nepovoluje akce přes noc, mimo teda soustředění pěveckého sboru. Výtvarníci na soustředění nejezdí, takže máme smůlu :-) Šikana, jakékoliv problémy ve škole, za sebe nevím proč bych to měla řešit s ředitelkou, pro mě styčná osoba je třídní učitelka, s tou si řeším vše... Škola je to taky typická sídlištní, ale u nás jsou jen dvě třídy v každém ročníku, nevím asi v Praze máte větší školy...
      Co na to chlap? Jak se na to dívá?
      Z tvého popisu mi přijde, že bys radši aby byla blíž... A přiznám se, že z té druhé školy mám z tvého popisu divný pocit, přijde mi to tam moc dokonalé a akční, třeba moje dítě je pasivní, v takové škole by se neuchytilo. Má rád svůj klid, je rád, že se po něm nic nechce, ani zvídavý moc není (bohužel se v něm vidím, tak ho tak nějak chápu), zase na druhou stranu, kdybych ho měla poslat do školy kde chodí "spodina" sídliště asi bych taky váhala... Asi fakt budeš muset hodit korunou...
      moninif   | 22.03.2018 17:52:00
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Výběr ZŠ
        Ono mi v podstatě ani tak nejde o skoku v přírodě a o výlety ,jako spíš o to ,že ten ředitel je schopnej a nebojí se toho a myslí i na zábavu a ne jen na dril. Mě to v té spádové skole přišlo jako taková ta klasická nalejvárna.
        Šikana s třídní se řešila, ale nikam to nevedlo ,víc podrobností nevím .
        Tady ty školy jsou mnohem větší ,na sídlišti Máme dvě ,v jedné jsou třídy A,B,C, D, E a v té naší jen A, B, C, D. a ve všech třídách dětí ke 30 ,takže fakt mazec . Ten malý kolektiv jen se dvěma třídama po 22 dětech mě láká. Navíc tam nejsou žádný puberťáci ještě ,nejstarší děti budou čtvrťáci, takže žádný rozjívený klackové.
        A vidíš ,mas pravdu že ten akční ředitel vůbec nemusí Báře vyhovovat ,to mě třeba nenapadlo .
        Ale líbí se mi tam ten malý kolektiv a komunikace s vedením školy a rodičem .
        Máš pravdu s tou dokonalostí, zni to divně   ten ředitel to je mladej "kluk" podle mě mu bude tak 30. Je plnej elánu a nadšenec do své práce ,zatím ještě není unaveny byrokracii a veškerýma paragrafama a vyhláškama a má sílu bojovat si za své . Chci ho vidět za 20 let své praxe   když jsem ho tak poslouchala jak nám hezky vypráví co všechno chce aby se tam dětem dostávalo tak mi tak napadlo ,bože snad to není pedofil       ale ne ,on má prostě jen rád svoji práci ,zatím
        markíla   | 22.03.2018 21:48:49
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Výběr ZŠ
          to ještě dneska existuje čtyři třídy? TO snad bylo jen za nás ne? Taky jsme měli, ale my třídy měli i po učebnách chemie apod. Myslím si, že kapacitě jsou tady školy na max. 2-3třídy v ročníku.... I když vlastně asi jo, i tady v Ově se možná najdou takové komplexy... To by mě asi odrazovalo... Tak ji šoupni do té vzdálenější, a uvidíte jak to budete dávat. Třeba zjistíš že i od vás tam chodí děti a budou pak chodit "v davu". Co na to chlap? Je mu to jedno co?
          moninif   | 23.03.2018 09:50:01
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Výběr ZŠ
            Pět tříd !!! V každém ročníku pět tříd ,tak si to představ co to je za budovu ,že davy dětí  
            Já si taky říkám ,že třeba časem bude jezdit víc dětí ,ale tak spoléhat na to nemůžu ,dneska se děti vozí v autech  
            Chlapovi to je tak nějak jedno ,on by školu vůbec neřešil, takže to nechává více méně na mě . Ale aspoň mě nezrazuje, ale spis podporuje a ptá se jak jsem dopadla   takže mu to asi úplně jedno není ,jen prostě nemá čas dopoledne obíhat školy . V podstatě mě nebrání ve výběru ,jen k tomu nemá co říct .
            markíla   | 24.03.2018 12:04:12
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Výběr ZŠ
      Ja bych ji urcite dala do te lepsi skoly. Mame to tady podobne, za barakem mame skolu, dosel by tam po chodniku, zadne silnice, pohoda. Jenze skola ma blbou povest, strasne moc deti, stary komunisticky system vyuky. Proto jsem dala Adama na skolu Waldorfskou i kdyz je na desnem miste, kolem sami neprizpusobivi a jine pochybne existence, nejblizsi zastavka 10 minut pesky kam by musel dojit mezi polorozpadlymi baraky a potom pres rusnou silnici. Holt ho teda vozim a budu vozit i na druhem stupni jako vetsina rodicu. Za tu skolu mi to stoji
      plaz   | 22.03.2018 18:42:52
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Výběr ZŠ
        Díky , asi spíš jsem rozhodnuta pro tu lepší školu ,holt dítě odvážet autem nebo busem ,ještě dva roky budu doma a pak prostě něco bude...
        markíla   | 22.03.2018 21:53:09
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Výběr ZŠ
        Že to bude ta budova co já chodila na učnák?Bo furt přemýšlím,kde to může být i když jsi mi už to říkala. 
        Honafa   | 23.03.2018 19:42:18
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Výběr ZŠ
      pokud má Barča šanci se dostat na tu vzdálenější, tak bych neváhala .....
      pandanek   | 23.03.2018 14:55:17
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Výběr ZŠ
      Konečně jsem to celé pročetla.Nemáte tam ještě třetí školu?Bo ta jedná zdá šílená a ta druhá zase moc dokonalá.
      Jinak jak píše Monča,taky nic neřeším s ředitelem a to měla G mega průšvihy,ale za ředitelem jsem nikdy nemusela.
      Naši školu taky všichni pomlouvají,hlavně ti co tam nechodí a neznají jí.
      Honafa   | 23.03.2018 19:48:40
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Výběr ZŠ
        Já si taky myslím že i na té horší skole to nějak půjde ,ale tak máme volbu jít i do lepší ,zas jestli to dojíždění za to stoji ...
        Třetí škola tu je ,na druhé straně sídliště ,ale už teď tam je v každém ročníku pět tříd a dal se tam staví byty a stavět se bude dál a hodně a všichni půjdou do školy tam ,takže Barča jako nespádová by se tam teď sice dostala ,Róza za tři roky ještě nejspíš taky,ale u Kryštofa za šest let už si tak jista nejsem !
        markíla   | 24.03.2018 12:13:21
        Reagovat | URL příspěvku

Téma: Školy, školky, jesle, vzdělání dětí, vč. jazyků (strana 207)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×