Inzerce
Inzerce
Inzerce

jogurt, tvaroh, vaječný bílek - diskuze

  • jogurt, tvaroh, vaječný bílek
    Dobrý den,
    mám téměř tříletého syna a dceru které je 5 měsíců. Dnes jsem si přečetla tento článek a velmi mne překvapilo kolik věcí se za tak krátkou dobu mezi přikrmováním syna a přítomností, kdy mám začít přikrmovat dceru změnilo, pořád jsme s dcerou měli na příkrmy dost času a najednou jsem zjistila že už máme zpoždění:). Vždy mne pobaví moje maminka, když mi vypráví jak nám od šesti týdnů dávala ovocné šťávy a polévečky a říkám jí jak je teď vše jinak a hele ono se to k tomu snad i za chvíli vrátí, to co platilo nedávno už neplatí. Jen bych se ráda zeptala od jakého věku tedy je možné dítěti podat do ovoce jogurt, podle toho co píšete by to vycházelo tak na sedmý či osmý měsíc. V článku mne také zarazilo přidávání tvarohu a dokonce celého vejce, u tvarohu se před dvěma roky tvrdilo že zatěžuje ledviny a má se podávat až po roce, vaječný bílek před prvním rokem byl neslýchaný hazard z důvodu vzniku alergie - předpokládám že toto je jeden z aspektů kterých se týkal imunologický výzkum a tyto obavy se tímto nepotvrdily? Moc děkuji za odpověď , jdu do obchodu koupit první mrkvičku a už se těším jak vše budu vyprávět své dceři a jak ta si bude ťukat na čelo až bude jednou zavádět příkrmy u mých vnoučátek. Přeji krásný den.
    Julda   | 05.10.2012 13:08:26 | Reakcí: 2, poslední: 07.10.2012 21:46:48
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: jogurt, tvaroh, vaječný bílek
      Dobrý den,úplně s váma souhlasím,všude čtu to stejné s tvarohem,vejcem atd. a najednou tu čtu opak..tak teda nevím,já s tím raději u své 7 měsíční dcery počkám a dávat ji to radši nebudu..ale to je každého názor a každý stejně krmí jinak,někdo to neřeší a dává vše a někdo se bojí a nedá skoro nic..
      gabij   | 07.10.2012 21:44:00
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: jogurt, tvaroh, vaječný bílek
      Přikládáme odpověď dr. Ludvíkovské:
      Všechny přídavky popsané ve zmíněním článku, se podávají v období mezi 4.a 6. měsícem po troškách tak, aby si kojenec během těch dvou měsíců zvykal prakticky na všechny zmíněné potraviny. Proto by strava měla být pestrá, což znamená, že se jednotlivé přídavky mohou libovolně kombinovat a střídat. Množství zmiňovaného tvarohu je vždy malé a nemusí se podávat denně a už vůbec se tvaroh nepodává několikrát denně, ale pouze jedenkrát za dva až 3 dny, takže ohrožení funkce ledvin v tak malém množství rozhodně nehrozí. Záleží vždy na mamince, jaké kombinace přídavků zvolí. Ale je s tím trochu více práce i přemýšlení, jak jídelníček zvolit.
      Baby on line   | 07.10.2012 21:46:48
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Zavádění příkrmů, smíšená strava dítěte (strana 1)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×