Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Rybí filé s kokosovou omáčkou

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Ingredience:
4 rybí filety (např. treska, platýs, mořský ďas),
sůl,
½ lžičky sušeného oregana,
1 limetka,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
1 rajče,
1 řapík celeru,
olivový olej,
300 ml neslazeného kokosového mléka,
rybí omáčka,
1 lžíce rajčatového protlaku

Postup:
Rybí filety vyndáme z mrazáku a chvíli necháme povolit. Pak je osolíme a okořeníme oreganem. Nakonec ryby pokapeme limetkovou šťávou a dáme odležet do ledničky asi na 2 hodiny.
V hrnci zahřejeme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, přidáme na malé kousky nakrájené rajče a celer. Vše opékáme asi 2 minuty za stálého míchání. Zalijeme kokosovým mlékem, případně trochou vody a zakapeme rybí omáčkou. Přidáme rajčatový protlak a vše ještě 10 minut povaříme. Do jemně bublající omáčky vložíme opatrně rybí filety a dalších 10 minut je na mírném ohni povaříme.

autor: silenkaa    Poslední změna: 09.08.2007 13:07:33
Předchozí článek Karbanátky s mrkví Další článek Ryba, kari, ovoce
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×