Inzerce
Inzerce
Inzerce

francouzské brambory... - diskuze

  • francouzské brambory...
    jak je děláte? My doma uvaříme ve slupce brambory, ty pak oloupeme a nakrájíme na hranolky, dáme do pekáče, na to uzené nebo nějakou uzeninu a zase brambory plus teda prosypáváme kořením, jako je kmín, majoránka atd. pak zalijeme vajíčkem a pečeme. Koukala jsem na netu na recepty na fr. brambory a někde je dělají syrové, bez předvaření, někde do nich dávají vajíčka natvrdo plus ještě zalijí tím vajíčkem. Tak proto mě zajímá, jak je doma vyrábíte :)
    Laya   | 29.04.2011 10:23:19 | Reakcí: 9, poslední: 01.05.2011 18:42:26
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: francouzské brambory...
      Uvařím brambory ve slupce.Vymažu pekáček,dám brambory na plátky,vajíčka natrvrdo na kostičky,uzeninu,cibuli,sůl,pepř a končím bramborama.Před dopečením zaleju vajíčkem s mlékem
      tygřímáma   | 29.04.2011 11:29:04
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: francouzské brambory...
        Uplne stejne. Jen ty brambory delam na hranolky  
        happy   | 29.04.2011 20:01:12
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: francouzské brambory...
      Ja nakrajím na kostičky uvařené brambory,ty zamíchám ve velké míse se šunkou a tvrdým sýrem,toho sýru hodně.Ochutím solí a pepřem a proleju vajíčkem rozmíchaným v mléce.Pak to dám do pekáčku.
      Honafa   | 29.04.2011 11:37:21
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: francouzské brambory...
        Takhle delam zapecene brabory se spenatem. Tvou sunku vymenim za spenat.
        No a ja jsem slehackova, takze misto mleka davam smetanu ;-)
        happy   | 29.04.2011 20:00:09
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: francouzské brambory...
      od té doby co jsem je zkusila zapékat syrové je už nevařím, mají o hodně lepší chuť, dám je do pekáčku s ostatními ingrediencemi (kromě vajíčka) zapékat přikryté alobalem a když jsou skoro měkké tak je zaleji vejcem apod.
      HankaŽ   | 29.04.2011 11:48:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: francouzské brambory...
      no nasi to delaji podobne jak ty..ja dam vse pekne do pecici folie..vcetne syrovych brambor a tak za 30 min otevru at to zkrupavy..nejsou to frnacouzske....ty nesnasime..davame tam kureci a treba spenat a syr a smetanu apod...
      Liberte   | 29.04.2011 12:50:09
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: francouzské brambory...
      Uvařím ve šupce, oloupu, na měsíčky hóóódně cibule, na malé kostičky kabanos nebo gothaj, asi 4-5 žloutků, z bílků ušlehám sníh. Poliju trochou oleje, osolím, opepřím, ovegetím, zamíchám. Pak vmíchám sníh a trochu mleté sladké papariky a zapeču.
      polova   | 29.04.2011 13:26:26
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: francouzské brambory...
      Uvařené brambory oloupu, nakrájím na kolečka, dám na plech a na to salám, cibuli a tvrdý sýr nastrouhaný. Zaliji vejcem rozšlehaným v mléce. Jinak dávám jen sůl a pepř.
      zanlena   | 29.04.2011 23:47:00
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: francouzské brambory...
      Já je teda dělám syrové a dávám na to vajíčka natvrdo, uzeninu, papriku a jiná koření a zaleju smetanou.
      luciasek84   | 01.05.2011 18:42:26
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 124)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×