Inzerce
Inzerce
Inzerce

Ach, Ti chlapi (strana 107) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Pro Pajdíčka..
    Pavli, usnula jsem včera až někdy o půlnoci, hodně jsem o tobě přemýšlela. A hodně v souvislosti s tím, co napsala Cukřík - že je jen o tři roky starší než ty. Vidíš, já jsem zas o pouhé tři roky starší než ona, ale už šest od tebe. A ve svých dvaadvaceti sama sebe rozhodně řadím mezi opravdu mladé maminky, většina mých vrstevnic má úplně jiné zájmy, a já to naprosto chápu, nicméně být maminkou byla moje volba, dlouho rozmýšlená, a i tak mě spousta lidí řadí do kategorie "jééžiš, ona otěhotněla na škole (střední mám hotovou), tak mladá a zkazila si život..", ale to trochu odbíhám. Možná se budeš zlobit a možná vůbec nemám pravdu, tak to neber jako útok proti sobě, ale prostě jako názor možná k zamyšlení. Zaprvé - jsi hrozně mladinká, v prvé řadě sis neměla pořizovat další dítě, ale hlavně dodělat střední. Já když nedodělám školu, v podstatě se prd stane, maturitu mám, tak co. Ale uvědom si, že jsi vdaná za chlapa, který je schopen tebe i tvoje děti uhodit, a tohle je pro mě prpostě něco, co moc moc idsuzuju. Ještě bych pochopila facku v hádce, kterou zapříčinila žena a opravdu udělala tomu chlapovi něco odporného, pochopím plácnutí přes zadek, když dítě zlobí - ale ne vědomé mlácení malého miminka. To bys jako máma vůbec neměla dovolit, okamžitě ses měla sebrat a odejít.Žádný azylový dům, máš rodiče a rodiče jsou tu od toho, aby svým dětem pomáhali i s těmi největšími průšvihy,m a nevěřím, že by tě vyhodili. A že mají poznámky, že čekáš druhé dítě? No to se nediv, ve své situaci, tvoje máma je přeci jen starší a zkušenější, a ať je jakákoliv, vidí,ď už jedno, ale měla by sis to uvědomit. Druhá věc je to, že jestli tě zplnoletnili ke svatbě, měla bys být plnoletá se vším všudy, ne, tedy i mít možnost vlastního účtu. A pokud ne, zajdi na sociálku a nech si peníze posílat na své jméno na adresu rodičů složenkou. Nevěřím, že tohle nemá řešení. Hlavně jsi neměla přistoupit na společný účet, to v žádném případě. Je to risk i ve fungujícím vztahu, natož u vás. Třeba jsem moc tvrdá, ale já bych se ke chlapovi, který uhodil moje dítě takovýmhle způsobem, nikdy nevrátila. Je jasné, že máš strach, ale on bude schopen udělat to znovu. Nesliboval ti už jednou, že se polepší? I kdyby měl nervy sebevíc v háji, uhodit malého neměl právo. Mimochodem, pokud vydělává, máš právo na alimenty, na to nezapomínej.
    A co se týče situace u tchýně - já sama si pamatuju, jaká jsem v sedmnácti byla. Nevyrovnaná, pořád ještě puberťák s černobílým viděním světa. Chvilku bylo všechno naprosto supern a já byla téměř v extází štěstím, a druhý den stačila maličkost a topila jsem se v depresích, nikdo mě necháýpal, všichni mi ubližovali..a když se ti do toho teď zamíchají těhu hormony - tak potěš, to je dost drsný koktejl. To samé tvé tvrdohlavé odmítání jít k rodičům - musíš si uvědomit, že v prvé řadě jde o tvoje děti a jako máma bys měla být schopná zkousnout leccos. Jak už holky psaly, dospělou se nestaneš tím, že porodíš jedno nebo víc dětí. Dospělou se staneš v okamžiku, kdy jsi schopná se sama o sebe a svoje děti se vším všudy postarat, a to teď v tvém případě nehrozí. Jsi bez peněz, bez bydlení - seber se a mazej k rodičům. Není to slabost, je to od tebe jasná prosba o pomoc a vaši tě nevyhodí. VždyŤ s nimi nejsi rozhádaná, normálně spolu komunikujete, tak na co čekáš. Jezdit někam do Lípy nemá cenu, stejně to budeš muset řešit. Sama jsi ještě v podstatě dítě, i když to nechceš slyšet, a dítě v nouzi má hledat pomoc u rodičů, u mámy - pořád máš právo na trochu naivity a bouřlivého jednání, to ano, ale jednou jsi máma a tvoje děti musí být na prvním místě..nesouhlasím s tím, jak holky psaly, že mu máš dát šanci, že to udělal v afektu. Jo, je mu třiadvacet, je taky strašně mladej, ale to absolutně není omluva. Jako máma to teĎ už taky vím - kdyby chlap uhodil mě, dobře, ještě to zkusíme. Sáhne na moje dítě a v životě nás už neuvidí. Je mi jasné, že není lehké odejít, a spousta žen, co zažívá domácí násilí, skutečně nezvládne odejít, ale tady jde o tvoje děti, braň je a udělej všechno proto, aby měly šŤastné dětství...!!! Bude ti ještě pár let trvat, než se s tím vším vypořádáš a budeš schopná uvažovat jako dospělý člověk, bohužel ty ses dostala do situace, kdy bys to potřebovala umět už teď. Já si v sedmnáscti sice sama sebe taky uměla představit jako mámu, ale nešla bych do toho, s nedodělanou školou, nevybouřená..do devatenácti byl můj život jeden velký mejdan, zato teĎ už jsem v klidu mamina bez pocitu, že bych o něco přišla..prosím, ještě jednou, neber to jako útok, prostě mi to nedalo..moc držíme palečky..a ozvi se nám...     
    fireangel   | 05.08.2009 07:29:06 | Reakcí: 18, poslední: 05.08.2009 12:56:18
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      terko,jak je to napsane , tak konecne trochu vidim v jake je situaci pajdicek..nejak jsem nestihala vse cist..a to co pises je az s podivem velmi rozumne avyspele...zit s nekym kdo umyslne bije zenu a male dite - to mi nekde uniklo- je nenormalni..Pajdicku,jsi fakt hodne mlada a mela bys dat sobe a detem dalsi snci..i kdyz bez taty...Terka ti napsala dobre...a ja odvolavam vychladnuti a druhou sanci..jen drzim palce at to vse zvladnete  
      Liberte   | 05.08.2009 07:40:02
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Pro Pajdíčka..
        sakra, preklepy, nekde v pulce mi vypadla veta, ze se nemuze divit, ze ma jeji mamka poznamky, ze at je jakakoliv, preci jenje starsi a zkusenejsi a vidi, ze Pavla dela blbosti, ale ze ted uz je to jedno, jen by si to mela uvedomit.
        fireangel   | 05.08.2009 08:01:02
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      Terko,napsala jsi to parádně.    .
      Pajdíčku,i já jsem jsem o Vás večer přemýšlela.Když se vžiju do Tvé tchýně,musím přiznat,že bych mnoho Tvých slovních výpadů taky neudejchala a řekla bych Ti svoje.Řekla bych,že ve Vašem vzájemném vztahu je ještě něco,co jsi nám neprozradila,ale máš na to samozřejmě právo.
      Tvoje reakce na jahody mi přišla více než přehnaná.Já bych jahody sebrala,poděkovala a večer u telky zbaštila.Co na tom,že byly pro Tvého syna.Když se po nich osype,tak je sníš Ty.
      A nic se nejí tak horké,jak se to uvaří a sama dobře vím,že druhý den situace může vypadat úplně jinak.Musí se přemýšlet s chladnou hlavou.
      tygřímáma   | 05.08.2009 07:57:39
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Pro Pajdíčka..
        Nad tímto jsem taky přemýšlela, asi proto, že já sama jsem měla v 17 dítě a žila u tchýně... Ale tak nějak jsme se před sebou respektovaly. Myslím, že vztah tchyně-snacha je tak jak manželství, o ústupcích a kompromisu. Jinak souhlasím s názorem Terezky, já sama bych to líp neuměla napsat.
        polova   | 05.08.2009 09:46:47
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      Nic než pravda.   
      Val.J35   | 05.08.2009 08:12:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      Je to tak. Terka to shrnula parádně a nedá se, než s ní souhlasit.
      nadule1   | 05.08.2009 08:46:35
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      Nerada se vměšuju to těchto problemů, protože sama nejsem ideální, vychovávám dítě sama bez partnera, žádná sláva to není, ale vše je pořád lepší než být s někým kdo se nestará, případně je schopen uhodit mě nebo mé dítě..
      Upřímně a bez urážky, to že si takhle mladá a už sis pořídila druhé dítě, jen proto, aby byly tvé děti věkově blízko mi připadá dost unáhlené a nerozumné. Bohužel už se tak stalo, ale věř mi, že teď to opravdu už nebudeš mít nikdy jednoduché. Ale jak napsala Terka, v každé situaci musíš myslet hlavně na své děti, a na jejich dobro. Vše dělej jen pro mě..zavolej rodičům, promluv si s nimi, věřím, že tvoje máma tě nevyhodí!!.
      Nicméně taky jak napsal Cukřík, chtělo by to si sednout i s tchýní a vše si vyříkat,ale bez emocí. Protože všichni víme, že některá jednání ve špatném emocionálním vztahu jsou zbytečná. Je ti 17, možná už skoro 18,a jsi ještě dítě ať se ti to líbí nebo ne. Dětmi nedospěješ,ale to už tady bylo řečeno..je to všechno na tobě, ale nezapomeň že v prvé řadě musíš myslet na své děti..To je podstatné.
      Lillynka   | 05.08.2009 08:48:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      Holky nezlobte se na mě ale mě to připadne od vás že když je člověk v háji tak proč si do něj ještě nekopnout?  Soudit někoho zato že má v 17 prcka a druhého na cestě je dost smutné.Ona vás prosila o radu co dělat s manželem a tchýní a ne o to abyste ji odsoudili že má už 2 dítě na cestě.Vždyt ona si to druhé udělala když jim ten vzah klapal měli se stěhovat na barák a po zvážení toho že se o malého dokázala postarat.Kdyby lítala po diskách nebo s kámošama a nestarala se řeknu dobře naco sis pořizovala dítě,ale ona je sním stará se tak si myslím že není fér ji soudit že měla v 16 malého  A ptát se jí jestli nezná antikoncepci? Ona to druhé měla planované tak proč jí předhazovat něco takového? Vím že to myslíte dobře ted si asi vůči mě budete myslet něco o prdeli a že jsem taky mladá a blbá,ale já to prostě cítím takhle.Některé ženské se o dítě nedokážou postarat ani v 30,a pokud bych přišla dom a matzka na mě řvala tak bych u ní už asi pomoc nehledala,být v prdeli z toho že mi nevyšlo manželství a že to dopadlo jak to dopadlo a dotoho by mi pořád někdo předhazoval že mi to říkal,že si myslela že to tak dopadne a že jsem blbá no tak to by mě asi dodělalo  souhlasím s váma že k hádce je zapotřebí dvou to jo ale pokud už se tam použije násilí to je už špatně.A k té škole má sestra má 3 holky a má jen základní vzdělání a tu práci si vždycky našla pokud člověk chce dělat tak si práci najde.To je můj názor chodím sem pro rady dlouho a mám vás ráda holky bolky a proto mě tohle od vás teda mrzí

      Pajdíčku a ty jdi k mamce jak holky píšou,šla bych za ní a otevřeně si sní povikládala popřípadně bych jí řekla at tě nechá u sebe bydlet že až se z toho trochu dostaneš tak si s ní o tom popovídáš že ted tě to moc bolí a potřebuješ se trochu dát dohromady.A i když bude mamka naštvaná tak si myslím že v první řadě bude chtít mít svou dceru v bezpečí a bude tě chránit před někým kdo bije její dceru a vnuka,ale musíš ty sama přijít a říct jí a poprosit.Zatnout zuby ona ti třeba něco řekne,ale to už k tomu bohužel patří a pokud by ti něco pořád předhazovala řekni jí mami prosím tě já vím ale už si mi to říkala a já to sama dobře vím že to dobře nedopadlo   
      Voraba   | 05.08.2009 09:17:12
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Pro Pajdíčka..
        v kazdem prispevku - od fire i tebe je hodne pravdy...souhlasim co napsala terka,ale take s tebou ze ted nema smysl resit ze ceka uz 2 dite- v kolik atd. to uz nelze vzit zpet a zmenit- takova je situace...ted bychom ji fakt uz mely podrzet a poradit, prece jen je pajda hodne mlada a prece jen my starsi vse vidime jinak, mame nadhled a vice zkusenosti..urco to nema vubec lehke a je to hnusna situace..tak uz nebudem pitvat co bylo - ted je hlavni jak z toho ven..podle me byla nejvetsi chyba ze kdyz uz ji bil drive ze to prekousla ale to je uz ted jedno... hlavne at jsou s malym v poradku take bych se v nejvetsi nouzi obratila na rodice, i kdyz by se mi 2krat nechtelo..ale na koho jineho nez na rodice??? pajdi drz se a dej vedet jak se to vyviji.myslim na tebe.. 
        babywoman   | 05.08.2009 09:24:46
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Pro Pajdíčka..
        Já nikoho neodsuzuji, To, že má v 17 letech 2 děti, to je její problém, do toho se jí montovat nebudu. Ale souhlasím s Firegel, když už byla splnoletnělá pro svatbu, tak by se jako plnoletá i měla začít chovat!!!
        A to, že jí tu napíšeme negativní reakce, neznamená, že do ní kopeme!!! Jen jsme také napsaly svůj vlastní názor! A jedno nezapomínej, nikdy není nic černé a nebo bílé!! Vždy je i něco mezi a my na to upozornily!
        Cukřík   | 05.08.2009 09:31:11
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Pro Pajdíčka..
        Taky nikoho neodsuzuju, a do nikoho nekopu, hned ze začátku jsem napsala, že na to ani nemám právo, jen jsem napsala svůj názor..ale upřímně,problémy takového rázu trvají zaručeně dýl než pár dnů a já bych si druhé mimčo v takovém věku rozmyslela..to je můj názor,samozřejmě chtěla ho dobře, ale teď musí myslet hlavně na ty děti a řešit vše v klidu a bez emocí a myslím si, že mi tady do nikoho nekopeme, pouze to taky vidíme i z jiné stránky..
        Takže se omlouvám, jestli jsem napsala něco blbě,ale je to můj názor.
        Lillynka   | 05.08.2009 09:44:09
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      Pavlínko,nikdo ti nebude vyčítat když se budeš chovat jako dítě.Děti by ale neměli mít děti.Nech si pomoct.Nevěřím že tchýně nebo tvůj manžel je ten pravý.Tam už řekla bych důvěra a tolerance vypršela.Přesně o tom taky vypovídají tvé příspěvky.Chlapečka máš jako v bavlnce ale jednou jsi pevná jako skála a podruhé se sypeš jako píseček.Jdi někam kde ti pomůžou ať je to kdekoliv.Jestli chceš svoje děti mít a nechceš se jich vzdát,začni za ně konečně bojovat.Ne tím že si vynadáte s tchýní do sviní ale rezolutně si stůj za svým.Pak teprve budou i úřady vědět že jsou u tebe tvoje děti v bezpečí.Stát si za svým znamená je nenechat bít,vytvořit si vlastní domov bez očí tchýní a ostatních a pokud nejsou peníze zapojit manžela aby se postaral.I on ty děti dělal a jsou jeho.Nejsi zodpovědná jen ty.Nenech se zastrašit.Dítě bude v bezpečí jen s tím dospělým,kdo se o něj postará.nestačí ho jen pěkně obléknout a naučit chodit.Vychovávat se musí i morálně.Představ si co z něj vyroste když ho na to všechno necháš koukat a necháš ho bít vzteklým a nevybouřeným otcem.Uzlíček nervů a kluk bez sebevědomí.Myslím si že vy dva už pravděpodobně ležíte v objetí a je po hádce ale vem si všechny rady holek k srdci,jsou dospělé a mají pravdu
      lucie73   | 05.08.2009 09:20:32
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Pro Pajdíčka..
        Pajdi neodsuzuji te za to ze mam ve svych 17 pomalu dve deti to je tvoje vec ,ale ze ses docela blba s prominutim a naivni podle mne .Mas problemy s chlapem bijete a tvoje dite :(( co z je slobost a ubohost ,ale nachapu proc nejdes k rodicum .Od ceho je mas ??? To ze ti vynada mamca je jeji pravo jednou ses jeji dcera a ma o tebe strach a vychovavalate .Nebo snad ne ?? ja byt tebou tak jdu knim az se vse urovna .Zasla bych na socku a zazadal znovu o prispevky a nechale si je posilat slezonkou jeste ted to vyrid .At mas tento mesic s ceho zit a na toho blbe se vyser :-))aA drzim palecky :-))
        kaacca   | 05.08.2009 11:10:59
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      Souhlasím s holkama. Ale ja byt na tvym místě. Tak bych se už nikdy nevrátila k chlapovi co mláti me dítě!!! A maminka by ti určitě pomohla at je jaká koliv.
      Lubka   | 05.08.2009 10:44:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      Holky prominte musím sa ozvať.Myslím si,že je úplne na mieste sa pozastaviť nad tím,že Pajdo čaká druhé dieťa.Dieťa je dar,ale deti by nemali mať deti preto sa nedivte keď jej to niekto pripomenie.Pajdíček totiž píše,že nemajú čo jesť,alebo,že nemože chodiť s malým von,alebo,že ich manžel mláti,čo pre mňa ako pre matku je absolútne hrozná predstava.Moj bývalý bol schizofrenický psychopat,ktorý skončil vo vezení a ktorý mňa mlátil ako žito,ale v živote by svoje dieťa neudrel.Viem aké to je keď v takýchto podmienkach vyrastá dieťa preto my prišlo vychrolne nezodpovedné si s človekom,ktorý ma v sebe toĺko agresie pořizovat dalšie dieťa,ktoré vyrastách v takýchto podmienkach.Okrem toho Pajdíček písal,že to plánujú.Je to ale všetko jej vec.Azylový dom som jej navrhla ako riešenie,lebo s jej mamou to asi nebude také jednoduché.Samozrejme by to bola najlepšia varianta.Je mi to hrozne ľúto už len kvoli tomu malému.  a samozrejme kvoli Pajdovi,ale ona jediná može s tím niečo robiť.Pajdíček držím ti palce a dúfam,že dostaneš rozum a budeš zo svojimi detmi šťastná.Prosím ťa len o nejaký ten tt nenapíš akého máš strašne skvelého chlapa aj keď je to veľmi pekná predstava
      nathalis   | 05.08.2009 11:11:26
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      Ja si myslím,že všechny ty její problémy jsou o hrdosti.Je hrdá příjmout pomoc,je hrdá o ní pořádat a je hrdá slyšet kritiku.A to buhužel s věkem nesouvisí.Nebo souvisí tak,že až bude starší tak pochopí,že byla hrdá zbytečně.Prostě ještě nemá ten nadhled.Bohužel takových holek je hodně a jejich život má vždy stejný scenář.
      Ted se bude pár let potýkat s malíma dětma.Pak se jak takž postaví na vlastní nohy,začne se starat a vydělávat na sebe a děti,protože partner ji brzo opustí.Kolem 30 budou ty děti velké a pujdou svou cestou,podobnou jako přetím maminka a ona si najde seriozniho partnera,bude mít další děti novou rodinu a o tu se bude teprve schopna postarat jako máma.Je to dost tvrdé,že to tu píšu,ale je to tak.A ti její příbuzní to ví taky a snaží se tomu zabránit a pomahají jí.Jenže tím ,že ji to vyčítají ji nepomužou.A stejne to nezmění.
      Honafa   | 05.08.2009 11:20:47
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pro Pajdíčka..
      Terko,pěkně shrnuté  
      a naprosto souhlasím s tím jít za rodiči,každopádně pryč od chlapa co bije   udělala jednou,udělá znova,neodolá   je možné že se pletu....  jsem prostě alergická na jekoukoli formu dom.násilí ,grrr   
      Small   | 05.08.2009 12:56:18
      Reagovat | URL příspěvku
  • :-)
    Holky, Terry ma Violku tak moc rad!!!
    Kdyz ji jdeme vecer zkontrolovat do postylky, tak na ni kouka a uplne se rozplyva - ma velikansky usmev na tvari a rika: "Ona je the best".( nejlepsi z nejlepsich )proste nase zlaticko a je taaak krasna.
    Uz mnohokrat mi i podekoval, ze jsem mu ji"dala"
    To vazne potesi, zahreje u srdicka a i my k sobe najednou mame bliz a hned se objimame a tak. Nase oblibene tema u televize je pak co kdy jak Vio udelala a jak se zmenila, co vsechno uz ted umi napodobit.
    Terry porad nemuze zapomenout na jeji prvni krucky - rika,ze to bylo to nejrasnejsi co zazil, tak jsem rada,ze Violka na nej s tim chozenim pockala a nezacala uz v Praze          
    janney   | 04.08.2009 18:35:08 | Reakcí: 16, poslední: 05.08.2009 17:06:55
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Mezi dvěma rozuřenýma babama
    Oni to ti chlapi nemají taky vždycky v pohodě.Když se přpletou mezi hádku dvou žen co mají chudáci dělat.U nás to není tchýně já.U nás to je Gabka a já.Hádáme se jako koně.Nic jedna druhé nedarujeme.A on neví co má dělat.Časem se to zvrtne a obratíme se obě na něho at nám dá za pravdu.Když se chudák k někomu přidá ta druhá ho nenávidi.Končí to tak,že my dvě jsme v pohodě.Vzduch se vyčistil a my se vlastně máme radi.
    Honafa   | 04.08.2009 12:47:29 | Reakcí: 6, poslední: 04.08.2009 20:26:31
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Mezi dvěma rozuřenýma babama
          chudák manža  
      Small   | 04.08.2009 14:34:09
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Mezi dvěma rozuřenýma babama
      Ale je to fakt ten kdo to má rozseknout je ve finále za blba 
      Voraba   | 04.08.2009 16:59:50
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Mezi dvěma rozuřenýma babama
      Nemá to ten Váš taťka jednoduchý.Ale ono to tak bývá,že rozhodčí to vždycky odnese.
      tygřímáma   | 04.08.2009 17:22:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Mezi dvěma rozuřenýma babama
      To souhlasim,ze to pak ti chlapi nesnasi - nevedi co delat...
      jeste,ze to Terry nemusi resit 
      janney   | 04.08.2009 18:04:52
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Mezi dvěma rozuřenýma babama
      Ať to Váš "HROMOSVOD" co nejdéle vydrží   
      Calamity J.   | 04.08.2009 19:28:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Mezi dvěma rozuřenýma babama
      I já jsem to tak měla se svojí máti, jen mezi námi nikdo nebyl, takže jsme se doštěkaly jak psi a nikdo nás nemohl rozsoudit. Jednu dobu jsem ji vyloženě nenáviděla..ale to je na dlouhé povídání. Gabka z toho vyroste a až bude mít jednou svoje děti, tak pochopí...
      monarita   | 04.08.2009 20:26:31
      Reagovat | URL příspěvku
  • nervy v háji
    dobré ráno holky tak situace u nás zatím vypadá tak že se nebavíme momentálně je ten blbec v práci před jeho rodiči jsem se ani neukázala nenávidím tu jeho hysterickou mámu stejně to všechno způsobila ona,samozřejmě je na vině taky manžel o tom radši ani psát nechci co si o něm myslím protože aby mi vzteky ubližoval dítěti to ne,on mu ani nechtěl donést vodu na koupání,nechtěl mu dát najíst,nezajímal se o něj koukal na něj a nechal ho upadnout a pak to když ho měl obléct po koupání no děs        mě z toho vynervování brali křeče do břicha jak to takže jsem ještě měla strach abych nepotratila,uklidnilo se to tak jhe to asi ok,lituji toho že jsem mu dala druhou šanci to jsem nikdy neměla udělat,ještě že tu mám toho mrňouse ten mě drží nad vodou tím svým ůsměvem,ale i tak sedím a řvu a přemýšlím co s námi bude,nejhorší je že nemám svoji vlastní kartu na ůčet máme ji společnou protože mě ji neudělaj páč mám dítě,jsem vdaná ale nikdmi ještě nebylo takže nevím jak tohle zase vyřešit no počkám asi na mateřskou a do té doby se rozhodnu kam jít,jak to utáhnu jen z mateřské netuším snad se to bude dát zvládnout,jsem na dně a svojí vinou,no já se snad brzo vzpamatuju hlavně že jsou mé děti v pořádku  a díky všem za vaši podporu
    Pajdíček   | 04.08.2009 09:13:13 | Reakcí: 43, poslední: 05.08.2009 12:30:19
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      A nemáš nějakou kamarádku?  To je teda děsný já bych ho bacila  Nechceš opravdu zavolat vašim a říct jim co se děje? Přece by tě tam nenechali napospas magorovy 
      Voraba   | 04.08.2009 09:17:48
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        já je do toho vůbec ani tahat nehci kámošku nemám akorát jednu která bydlí s rodiči a těžko k nim půjdu nevím nevím     
        Pajdíček   | 04.08.2009 09:21:41
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      tak koukám na ty azylové domy ,berou tam hlavně lidi z Prahy,poskytují pomoc na půl roku nebo u udání důvodu až měsíců a poraděj co dál a všechno ale mám z toho strach
      Pajdíček   | 04.08.2009 09:29:04
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      řekla bych že jsi měla odejít už tehdy když tebe i prcka uhodil poprvé,asi se to špatně poslouchá ale lepší už to opravdu nebude.Udělej co ti rozum velí.jestli zůstaneš ,budeš bita a tvoje děti taky.Ne třeba hned ale jednou určitě zase.Chápu že nemáš kam jít ale jak říkala Naty-je tu spoustu azyl.domů.Ty jsi klasický případ který do něj patří.Budu ti držet palce ale rozhodni se správně 
      lucie73   | 04.08.2009 09:31:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      ale k účtu lze zřídit třeba karty 2 ..my to tak máme..máme jeden účet a k tomu 2 karty..
      lojzinek   | 04.08.2009 09:58:11
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        jo ale každej si tam může vybrat vlastně i peníze toho druhého ne? Já mám strach aby mi nevybral mateřskou
        Pajdíček   | 04.08.2009 10:00:15
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: nervy v háji
          tak si zřiď co nejdřív svůj účet a svou kartu a co nejdřív si zajdi na sociálku aby ti to posílali na tvůj účet.
          Zuzbr   | 04.08.2009 10:07:51
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: nervy v háji
            presne tak. Sbal se a mazej do azyloveho domu, cestou se stav v bance vyridit si druhou kartu a na socialnce - poradit se co a jak. Neboj se, oni te na holickach nenechaji, a opravdu, jak vas uhodil jednou, udela to znovu - bez a nevracej se k nemu za zadnou cenu....
            fireangel   | 04.08.2009 10:26:38
            Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: nervy v háji
            oni právě nemohou studentskej neudělaj protože jsem vdaná a mám dítě a normální také ne protože mi nebylo 18
            Pajdíček   | 04.08.2009 10:39:52
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: nervy v háji
              tak si nedávej studentskéj a nechej si udělat normální běžný účet.
              Zuzbr   | 04.08.2009 10:41:50
              Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: nervy v háji
              neber to jako urážku nebo tak,je to jen otázka ?? proč s ním čekáš druhý dítě,když ještě nemáš ani 18 ..není to moc brzy ??
              lojzinek   | 04.08.2009 10:51:58
              Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: nervy v háji
          Zavolej si tam, telefonní číslo přímo na toho, co zařizuje tvoje dávky máš na dopise o schválení mateřské. Zjisti si termín, kdy odesílají tvou mateřskou a pokud není pozdě, šupajdi tam si to zařídit tak, aby to došlo tobě, ať už na nový tvůj účet nebo složenkou na tvé jméno.
          polova   | 04.08.2009 10:28:59
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      Tak tohle došlo už fakt moc daleko.Když dokáže pro nic za nic malého mlátit, tak proboha na nic nečekej a zbal se a utíkej.Mám tušení, že to byla andílek, kdo psal, že má kamarádka velký byt.A že je to v Lípě???No a???Aspoň budete od něj daleko.Nevíš kam až může zajít a co všechno malému udělat.Nenech to dojít ještě dál!!!!!A když řekneš vašim jak to je, myslíš, že by ti ani potom nepomohli???
      Adriena   | 04.08.2009 10:27:32
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        už jsem jí psal jestli se mi u té kamarádky poptá,nevím co by naši dělali asi by se do toho chtěli plést a to je to poslední o co stojím,já nevím hlavou se mi honí všechno možný a už jen váhám co bude nejlepší
        Pajdíček   | 04.08.2009 10:43:08
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: nervy v háji
          já si myslím, že pokud máš s rodičema aspoň trochu dobrý vztahy, tak jim to řekni...vždyť kdo jiný by ti měl pomoct než rodiče? 
          sasina   | 04.08.2009 10:57:01
          Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: nervy v háji
          Nevím jaký máš vztah k rodičům,ale v takovéhle situaci,běž pro pomoc k nim kdo jiný by Ti měl pomoci,něž vlastní rodiče,utíkej.. k němu se nevracej,nebo se stane neštěstí,je to magor...nikdo nemá právo bít tvoje dítě i když je to jeho otec a ke všemu jen tak z trucu....seber všechny síly a uteč,ted hned,do banky si zajdi a všechno udělej tak jak radí holky....
          petersim2   | 04.08.2009 12:10:41
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      Mně se teď taky rozpadlo manželství.Dokážu si představit jak ti je. Mám naštěstí zatím kde bydlet,ale to se taky může lehce změnit. Moji rodiče tím nejsou nadšeni, ale na ulici by mě nenechali. Zašla bych hned na sociálku a nechala si peníze poslat na adresu, ikdyž nevím jestli se k tobě složenka dostane. Potřebuješ být v klidu a tak je lepší spolknout hrdost a jít i do toho azylového domu.Také ekzistují domy pro matky z dětmi, je tam dost tvrdý režim, ale lepší jak nic.Já si už zjišťuji co a jak, kdyby to náhodou bylo potřeba. Pokuď by se to přeci jenom u vás upravilo, doporučuji si hned nechat udělat kartu i pro sebe, aby si nezůstala bez prostředků.
      Ady.S   | 04.08.2009 12:32:03
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      Pajdíčku, je mi to hrozně moc líto. Ráda bych pomohla, ale vůbec nevím jak. Rozhodně se s tím šílencem ale rozejdi a ochraň tak své milované děti. Sice se neznáme, ale moc mě mrzí, co se ti děje. Tak se drž!!!
      Evulik25   | 04.08.2009 12:41:15
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      Zrovna jsem si četla Tvůj příspěvek z 16.7. "můj manža je super" a teď nastal takový obrat... nechci být nezdvořilá, ale nebývá chyba na obou stranách? Stále píšeš jen o manželově vině. Jste mladí, možná malinko výbušní a přecitlivělí... Dobře si promysli co uděláš a ať je Tvá volba dobrým řešením pro Tebe a Tvé děti. Budu Ti držet palce.
      marec   | 04.08.2009 12:59:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      nic se neji tak horke jak se uvari...pokud muzes odjet nekam na par dnu se uklidnit a on take aoddehnout od te stvury tchyne tak jed,ale nebal to ...ted cloumaji i hormony a vse...a az se uklidnite tak si zkus s nim promluvit...drzim palce at se vse urovna...a babizny se nejak zbavis
      Liberte   | 04.08.2009 14:08:26
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      No to je fakt síla. Takovy magor tě bude věčně jenom trápit. I ty máš určitě své chyby, ale kdyby někdo vztahnul ruku na me dítě ač je to jeho táta. Tak bych ho zabila. A mlátit tak malééééééé dítě bych v životě nedovolila. Radši bych vzala nůž a tu svini propichla. A uteč hned než ti to dítě bude jednou vyčítat. S jednym dítětem se utíka líp než s dvouma.
      Lubka   | 04.08.2009 14:33:51
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        Nikdo nevime, jak moc je to u vas stala situace, nebo jestli to byl jen vybuch hadky....to musis vedet ty - ty jedina vis co presne malymu udelal/neudelal.
        Byt tebou, spolehla bych se,z ejsou rodice rozumni a milujici dospeli lide.
        Zavoala bych jim a poprosila je,jestli muzete u nich na tak 3 dny zustat. Ze se manzel spatne choval k malymu a ze ty si potrebujes promyslet co a jak,ze i premyslis o tom od neho odejit.

        Na 3 dny to u nich zvladnes a neznamena to,ze je do toho tahas, zadas jen 3 dny.ANi jim nemusis rikat co se stalo , jestli nechces..jen,ze potrebujes klid na rozmysleni situace doma.

        Ta materska se pak pripadne opravdu da posilat na slozenku na tve jmeno a adresu ( prip adresu rodicu) Nebo pokud rodicum veris, ze ti ti ty penize daj, muzes cislo uctu zmenit na jejich.Oni to vyberou a daji ti to.
        Hodne sil a opravdu nemej vycitky z volani rodicum..vim,ze je to pro tebe neprijemne, protoze se nechces "pripadat" jako jejich dite.Ale ver ,ze i ja v 24 letech jsem k nim sla na tyden bydlet, kdyz jsme se osklive pohadali s exmanzelem.Oni se do toho nepletli,ale byli radi,ze k nim mam duveru a muzou mi pomoct.Nakonec jsme si to docela uzili,pomohla jsem mamce s uklidem a tak.
             
        janney   | 04.08.2009 17:28:58
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      Nezlob se,ale půjdu asi svým názorem proti proudu.
      Rozhodně bych si v 17 letech nepořizovala 2.dítě.Děti vztah neslepí,to vím z vlastní zkušenosti.O mnoha věcech v životě je třeba přemýšlet dopředu a nenechat se zmást úsměvy a sladkými řečmi.
      Mám 19.dceru a ví toho o antikoncepci víc než dost.Sama ví,že dítě je závazek na celý život a dnes je přece naprosto normální mít dítě později.
      Vím,že je to Tvůj život.Přeju Ti hodně štěstí.
      tygřímáma   | 04.08.2009 17:28:59
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        Ja s tvym nazorem rozhodne souhlasim ,ale to uz ted Padicek bohuzel nezmeni- uz tehotna s druhym ditetem je.

        Jsem ale pro ,ze by nemela se ukvapene rozhodovat ani v dalsich vecech.Prijde mi to je u nich hodne nahoru dolu ( kdovi co delaj i hormony v tehu), takze ja bych doporucila par dnu v klidu a rozhodovat se s cistou hlavou , s rozmyslem a ne na zaklade emoci 
        janney   | 04.08.2009 17:33:16
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      Promiň, za to co Ti teď tady napíšu, ale je to prostě můj názor.
      Nechci se nad Tebe povyšovat svým věkem, to ne, je mezi námi rozdíl pouhých 3 let!
      Každopádně, bych se, ale malinko chovala jinak než ty. To, že máš ve svém věku už 2 dětičky, do toho Ti mluvit nebudu. Je to prostě tvé rozhodnutí a musíš se stím poprat nějak sama.
      Ale jedno by jsi určitě zapomínat neměla. Přece jen jsi závislá finančně na svým manželovi... Bydlíš v baráku s tchýní, což sic není lehké, ale věř, že kdyby jsi jí občas s něčím pomohla, či se snažila vaše vztahy dát nějak do pořádku, že by to možná vypadalo také jinak. Co se týká manži, tak se ho nechci zastávat, ale i v hádkách mají prsty oba dva. Jeden, že jí začal a ten druhý, že v tom vesele pokračoval svými argumenty... Zkus udělat dobrou véču pro CELOU rodinu(i tchýni), udělej dobrou atmosféru a zkus si to snimi vyříkat.
      Ber to jako můj názor!!!
      Cukřík   | 04.08.2009 18:42:14
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        Cukrík,klobúk dolu     
        nathalis   | 04.08.2009 19:50:17
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        Cukříku já mohu jen doufat že jednou budu mít taky tak rozumnou dceru jako jsi ty.   
        Val.J35   | 04.08.2009 19:57:09
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: nervy v háji
          souhlas - Cukrik ma 'pod cepici" jak se rikavalo.
          Urcite bych ( jak uz jsem rikala v prispevku o par nize) zkusila chovani otocit tim,ze bych byla mila - a aspon na zkousku by se videlo jak to zmeni ci nezmeni situaci.
          janney   | 04.08.2009 20:30:23
          Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        Já se bála negativních reakcí, tak nic podobného jsem nepsala. Plně s tebou souhlasím      .
        polova   | 04.08.2009 21:07:59
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        Cukříku jsi chytrá holka,napsala jsi to moc správně 
        Ady.S   | 04.08.2009 21:27:07
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        kéž by takhle rozumné byly všechny slečny   (včetně mně v tvém věku     )
        Small   | 05.08.2009 12:30:19
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      Pajdi člověk se doopravdy nestane dospělým tím že porodí jedno nebo více dětí.A ty ve svém věku vidíš vše buď černé nebo bílé.Jistě,máš na to nárok,asi nikdo z nás v 17letech nebyl jiný,ale u tebe to bohužel zhoršuje ten fakt,že jsi už matkou.A o tom jak s tebou ještě navíc cloumají hormony teď v těhu ani nemá cenu psát.Pokud se tvé problémy nedají zvládnout,já bych to k těm rodičům zkusila.Stále je to tvoje máma a táta a nediv se jim že se zrovna dvakrát netvářili na oznámení že čekáš další vnouče.Mě s tím přijít dcerunka v 17 tak taky nebudu štěstím jásat.Ty máš mít ve svém věku úplně jiné problémy,prožívat letní románky,užívat si život a né sedět doma a štěkat na sebe s tchýní.Ale stalo se a změnit se to nedá.Takže jen držím palce aby se vše uklidnilo.A i když tě tchýně štve,zkus se na ní koukat trochu jinak.Třeba spoustu věcí nemyslí tak zle,(viz.jahody-naprosto zbytečná hádka) a pokud po ní vždycky vztekle vyletí 17letý žabec,kterému ještě navíc poskytla střechu nad hlavou nediv se že jí to chvílema prostě taky vytáčí. 
      Val.J35   | 04.08.2009 19:54:35
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        Naprosto souhlasím.
        nadule1   | 04.08.2009 20:59:17
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nervy v háji
        Naprosto souhlasím  Podle mě jedna z největších chyb byla,že žijete u tchyně,to nikdy nedělá dobrotu bydlet u rodičů,neřeknu na krátkou dobu,ale ne dlouho,zvlášt,když se nemusíte!!! Jak to tak čtu,tak budete na vině asi všichni,kdyby tvůj manžel neuhodil tebe a dítko,tak bych souhlasila s Cukříkem,ale jelikož to udělal,tak bych žádnou smiřovací večeři nedělala..Jednou by mě manžel uhodil,nebo mé dítě,tak bych se sbalila a čaooo !!!
        andilek261   | 04.08.2009 23:07:05
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      No tak nemáš moc na výběr, buď to srovnáš a nebo odejdeš. Když odejdeš tak kam? Do azilového domu?To bude finančně bída a nouze?Jestli doma držíš kasu tak si to propočítej? A co potom? Podnájem se z mateřské táhnout nedá.Jedině že by tě přijali rodiče a vypomohli.To by bylo nejlepší.Jinak takhle se vydat do světa bez ničeho nemá moc cenu.Neznám tu situaci, ale třeba s těma jahodama to byl zbytečný start proti tchýni.Jinak jsem taky měla problémy s tchýní a nikdy se to nezlepší úplně, bavím se s ní, ale kamarádky z nás nikdy nebudou.I když to uhladíš tak tam to napětí zůstane, pomohlo by kdybyste se od ní oddělili.
      soni   | 04.08.2009 20:11:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      Drž se.nic se nejí tak horké, jak se to uvaří.To, že jsi mladá a čekáš už druhé dítě komentovat nebudu, mojí nejstarší dceři je čerstvých 18 a vím, že kdyby s něčím podobným přišla, tak budu zuřit, soptit, křičet, brečet a nadávat, ale pomohla bych jí, ikdyž nerada.Jen jdi za mamkou, určitě ti poradí....
      janca11   | 04.08.2009 21:41:12
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nervy v háji
      to je des teda... priznam se ze jsem cekala jak dlouho bude trvat kdy to zas pujde vsechno do....ne ze bych ti to prala ale cekala jsem to..souhlasim s holkama ze chyba bude asi na vsech stranach... nevim no... odpustit se da ledasco ale to ze vztahuje ruku na tebe a hlavne na tak male dite- skoncila bych to..ma to v sobe 
      babywoman   | 04.08.2009 22:08:46
      Reagovat | URL příspěvku
  • Druha sance
    Vite holky, ctu si tady vase nazory. Vsechny mate vlastne pravdu, ale i presto, ze clovek, ktereho milujete, dokaze tak ublizit, jsem mu dala druhou sanci. Kazdy vztah si asi projde krizi, jen je na obodu, jestli to chteji ustat nebo ne. Neni dokonaly, treba ni neni ten pravy, ale nechce se mi zahodit dva roky. Nebude lehke zapomenout, jak mi ublizil, ale porad je to clovek, se kterym jsem byla 90% casu stastna a se kterym chci deti. Zrejme si uvedomil par veci, ma druhou sanci. Jen si nemyslete, ze jsem naivka, i tu druhou sanci si musi zaslouzit a bude muset dokazat, ze mi za to opravdu stoji...
    wicana   | 03.08.2009 20:52:46 | Reakcí: 7, poslední: 04.08.2009 17:31:21
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Druha sance
      Přeji ti aby tvé rozhodnutí bylo správné a ty jsi nemusela nikdy litovat. Určitě si každý zaslouží druhou šanci. Já ale vím, že kdyby se můj manža chtěl vrátit, nedokázala bych ho příjmout.
      Ady.S   | 03.08.2009 21:01:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Druha sance
      Risk je zisk uvidíš ted je to na něm 
      Voraba   | 03.08.2009 21:21:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Druha sance
      Držím palce     
      Zuzbr   | 04.08.2009 04:43:01
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Druha sance
      přeju aby to vyšlo,třeba ti to pomůže otevřít oči
      lucie73   | 04.08.2009 09:12:58
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Druha sance
      také ti přeju aby ti tvé rozhodnutí vyšlo myslím že pokud nejde o domácí násilí tak se dá dát druhá šanci skoro vždycky,ale pozor na to já jí dala a jak jsem teď dopadla ale snad tobě to vyjde   
      Pajdíček   | 04.08.2009 09:20:37
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Druha sance
      Ja jsem taky malem odesla od manzela...jsme stale spolu a je to ted dobre..co bude pak nevim, ale neresim. Drzim pesti at to je uz jen dobre  
      monarita   | 04.08.2009 10:16:52
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Druha sance
      Přeju hodně štěstí a brzy mimíska.A přítele si pěkně vychutnej 
      tygřímáma   | 04.08.2009 17:31:21
      Reagovat | URL příspěvku
  • zítra odcházím
    holky u nás to došlo tak daleko že to nejde už dál není to jen chvilkové možná jsem blbá ani nevím kam půjdu ale snad už něco vymyslím už je to na mě moc           
    Pajdíček   | 03.08.2009 18:42:14 | Reakcí: 25, poslední: 04.08.2009 14:29:41
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      Jezis,to me mrzi. Hlavne opatrne.
      Rano moudrejsi vecera.Zalez si s malym do pelisku a prospi se - rano to vyresis ( pripadny odchod) lepe.
      me tohodne pomaha.Nekdy jsmese tak pohadali,ze jsem odesla - prosla jsem si, pobrecela a pak jsem se hned vratila a zalezla do postele a vyspala se.nekdy je toho na cloveka moc a nervy pracujou - uze to byt znasobeno unavou, tak jdi brzo spat.Nebo si vezmi peknej casopis ci knizku do postele.
      Ted vecer odejit- to by bylo pro malyho narocne.
      Drzim palce at je zase lepe, nebo at rano moudre vyresis kam jit     
      janney   | 03.08.2009 18:48:42
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      holky moje zlatý já nemůžu dál manžel mi normálně vzteky hází s malím a mlátí ho ho vzteky já jsem na pokraji sil bojím se co bude dál nemám kam jít nic         
      Pajdíček   | 03.08.2009 19:28:15
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: zítra odcházím
        Od takového chlapa rychle pryč!!! Je mi to hrozně líto, neumím si něco takového představit ani ve zlém snu.       Snad se ti podaří najít někde útočiště...
        Evulik25   | 03.08.2009 19:51:48
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: zítra odcházím
        Ježíš to snad ne... Fakt se radši sbal a zkus nějaký azylový dům, cokoliv. Takovýho chlapa nepředěláš, jednou jsme to řešili na psychologii - je strašně těžké změnit člověka, v první řadě musí chtít, pak na tom tvrdě pracovat - a i tak se to nemusí povést. A zkus to i s vašima, možná se netváří proto, že jsi s ním - a když se rozhodneš odejít, možná tě podpoří. Držím palce.
        Kacatko   | 03.08.2009 21:30:04
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: zítra odcházím
        No tak nevím,ale vztáhnout manžel ruku na potvoráky jen proto že on má vztek,tak manžel je mrtvý,já v kriminále a dětičky asi v ústavu.Né vážně,tohle prostě nejde,dneska uhodí malého a zítra tebe.
        Val.J35   | 03.08.2009 22:57:42
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      ještě jsem zapoměla dodat malej je teda v pořádku nic se mu nestalo ale já´.......no hlavně že jsou obě mé děti ok
      Pajdíček   | 03.08.2009 20:04:35
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: zítra odcházím
        pajdo ja som ti to hovorila,že máš ísť preč už len kvoli deťom.Nemožeš myslieť len na seba...To sa može časom skončiť omnoho horšie.On nieje normálny
        nathalis   | 03.08.2009 20:06:52
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: zítra odcházím
          a nemůžeš jít k rodičům? potřebuješ klid a ne se takhle nervovat a manžela bych propleskla vůbec mu nedochází že je s tebou ženatý a máte dvě deti a radši bude u maminky jéé já takový mamánky nemám ráda zkus to na pár dnů třaba k vašim přece tě nenechají na holičkách ikdyž tam budete nahnáclý ale zkuste to a drž se    
          Gigi   | 03.08.2009 20:19:54
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: zítra odcházím
            no právě že ty na nás hoděj bobek když čekám to druhý to se jim nelíbí sice mlčej ale naznačujou 
            Pajdíček   | 03.08.2009 20:23:04
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: zítra odcházím
              Tak ať naznačují, hlavně, že budete v bezpečí. Takového vyšinutého chlapa bych se bála. Nikdy člověk neví, co v afektu udělá...
              Evulik25   | 03.08.2009 20:40:18
              Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: zítra odcházím
          jo já vím neudělala jsem to tak a dojela na to samozřejmě jsou pro mě děti důležitější než já ale před tím jsem myslela že malej bude potřebovat tátu a myslela že se to urovná a ono pravý opak teď mám plnou hlavu starostí kam se s dětmi schovám  a svojí vinou,měla jsem to zabrzdit dřív ne až teď 
          Pajdíček   | 03.08.2009 20:21:42
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: zítra odcházím
            pajdo skús najbližší azylový dom v okolí.neboj nieje to až tak hrozné a sa tam o teba postarajú.nikto ta tam nenájde a budeš mat na chvilu klud a potom uvidiš čo dalej .ja ten strach poznám ked sa psychopat nedá zastavit.dúfam,že ste ok
            nathalis   | 03.08.2009 20:36:53
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: zítra odcházím
              a nevezmou mi malého??? Mám strach hlavně o něj
              Pajdíček   | 03.08.2009 20:40:37
              Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: zítra odcházím
              neboj jsme ok
              Pajdíček   | 03.08.2009 20:41:03
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: zítra odcházím
                azylové domy sú na to aby chránili matku s dietatom.najdi si to na internete a zavolaj tam,alebo máš rozne tel .linky pre týrané ženy tam ti poradia kde je azylový dom.pajdo neboj sa.neviem aká je tvoja situácia vážna,ale toto je možnost ked vieš že sa to už nedá a ked sa bojiš o zivot tvoj a dietata 
                nathalis   | 03.08.2009 20:53:19
                Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      Pavli,to je mi moc líto  Ani nevím,co na to napsat,on je vážně korunovanej debil,to jak se chová,to není normální  Věřím,že to nějak vymyslíš,určo se najde nějaké místečko,kam budeš moci jít..Třeba podnájem,nebo u kamarádky,či cokoli jiného..Škoda,že nejsi z Lípy,moje kamarádka má 2týdenního chlapečka a bydlí sama ve 3+1
      andilek261   | 03.08.2009 20:50:58
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      Moje problemy jsou proti tomuhle fakt kravina...
      wicana   | 03.08.2009 20:53:47
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      To je mi líto. Co se u vás stalo, zas kvůli tchýni? Určitě se snaž být v klidu. Nevím co bych ti poradila, když se chlap uchýlí k ráně je to hodně zlý. I přes to že vaši nesouhlasí s tvým životem, tak ti pomůžou.Držím palečky aby jsi ty a děti byli v pořádku 
      Ady.S   | 03.08.2009 20:58:06
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      To je ale kretén já bych mu ji ubalila že by se divil    Honem pryč když vztáhne ruku na děti tak je to slaboch   
      Voraba   | 03.08.2009 21:19:25
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: zítra odcházím
        ty jo..ja nevedela, ze je to u vas az tak vazne..mame o vas strach..davejte na sebe pozor a dej vedet, jak jste na tom..manzovi by mel nekdo rucne strucne promluvit do duse..chova se jako naprosto nevyzralej rozmazlenej spratek, navic chlap, co uhodi dite nebo zenskou - to neni chlap, ale srab a slaboch      
        fireangel   | 03.08.2009 21:58:39
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: zítra odcházím
        Pajdi jebniho necim po palici a bez odnej ihned pric ..Ja bych mu dal co se donej vleze ,skode ze ses z daleka jinak bych te k sobe na par dni vzala ne si neco najdes :))
        kaacca   | 03.08.2009 22:01:21
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      Ježiš, to je hrozný. To snad ani není normální chlap. Co nejrychleji od něj. Jestli ti Vaši nechtěj pomoc tak je určo lepší ten azylovej dům nebo nějaká kamoška.   
      terynka   | 03.08.2009 23:42:37
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      tak to je síla, já si myslela že to tak dopadne...chvíli sem s podobným individuem žila...naštěstí bez dětí tak to bylo jen o mě....
      Na nic nečekej a odejdi.Dneska je spousta možností ochrany matky s děckem, a snad rodiče taky pomůžou....drzím moc           
      kamila   | 04.08.2009 07:03:56
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      Jakákoliv špatná situace v rodině a nemusí být fyzická se projeví na dětech a oni ji vnímají,pokud krize vypadá natrvalo,je lepší odejít......i já odešla těhotná,teď máme skvělého chlapa..
      mitsubi   | 04.08.2009 08:49:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zítra odcházím
      vezmi nohy na ramena a pryč ,jak píše Naty,nějaký azilák 
      Small   | 04.08.2009 14:29:41
      Reagovat | URL příspěvku
  • opět jsem to schytala i já
    tchyně začala mít na mě kecy a já než bych se jako vždy nechala tak jsem si to nedala líbit tchyně se nafoukla,ok a pak přede mě položí jahody já jí říkám že už jsem jí říkala že malému jahody cpát nechci kvůli alergii a ůplně norml jsem jí to řekla a ona začla vyvádět co to na ní zkouším a že to ví a že jsou pro mě no ale kdo to má vědět a byla na mě hnusná tak já taky a manža myslíte že se zastal mě?????????? Ne vykašlal se na mě a řval na nás obě tak jsem se sbalila a šla do háje a nehodlám se s ním bavit ať si jde za maminkou přeci si od ní nenechám furt něco líbit       
    Pajdíček   | 03.08.2009 18:04:42 | Reakcí: 3, poslední: 03.08.2009 18:24:32
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: opět jsem to schytala i já
      Ja bych asi zmenila strategii a byla bych na ni mila.Sice pevna,ale mila a tim mela jakoby potrebny nadhled.
      Neukazovala bych ji,ze me dokaze vytocit.
      Vim,ze je to tezke, ale zkus byt nad veci.

      Zkus od ni jakoby cekat jen dobre veci - zabrani se tim mnoha zbytecnym hadkam.

      Kdyz ty budes mila a usmevava, ji tim jakoby zahanbis.

      radim to jen proto,ze mi prijde,zze tuto taktiku jste doma jeste nevyzkouseli.
      Navicmyslim,ze kdyz manzel "rval na obe" tak se tim nezastal ani maminky...tudiz asi nebyl na nici strane.
      On asi taky nevi co ma delat a tohle mu prislo nejrozumnejsi - nestranny.
      Zkus se do nej take vzit - oni chlapi nejak nesnasej zenskej jekot - jako ze to v nich vazne vyvolava paniku
      janney   | 03.08.2009 18:11:12
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: opět jsem to schytala i já
      Víš ono být zase jak mezi mlýnskýma kolama není taky nic moc  chce to pevný nervy asi tě zase zkouší 
      Voraba   | 03.08.2009 18:20:36
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: opět jsem to schytala i já
        tak jo holky zkusím to takhle já to chápu na jednu stranu ale na druhou mi to není příjemný a to ještě řvali před děckem to jim neni hanba no jsem naštvaná stejně ale zkusím jak to psala janney
        Pajdíček   | 03.08.2009 18:24:32
        Reagovat | URL příspěvku
  • nandala jsem to tchánovi! :))
    Snad to tu patří, i když se nejedná o mého manžu, ale o jeho pantatínka   Každopádně jde o chlapskou ješitnost  
    Takže: před nedávnem jsme si napůl s tchánovcema koupili za městem zahrádku s malou chatičkou. Celková plocha pozemku je 20x20m, prostě tak akorát na nějaké kytičky, stromečky, posezení, ohniště a ještě dostatek travnatého prostoru na hraní. Tchán tam pak jel posekat trávu a druhý den nám hlásil, že to sekal tak 3h. Vytřeštila jsem oči, proč tak dlouho, vždyť to není až tak velký pozemek a nejsou tam nějaké překážky pro sekačku, načež jsem prohlásila - pro tchána památnou větu - že to jde posekat za hodinu. Vycházela jsem ze své zkušenosti v sekání trávníku kolem baráku u našich, kde je po sečtení možná ještě větší plocha. No po mém výroku se tchán asi trochu urazil, protože mi pak u jakéhokoliv malého rozhovoru o naší zahrádce nezapomněl připomenout, že chce vidět jak to budu mít za hodinu posekané. Za dva týdny to sekal znovu a byl hotový přibližně za 2h. Orosený jako dobře vychlazené pivo mi nezapomněl připomenout, že chce vidět tu moji hodinu. No - a zase za 2 týdny konečně došlo na mě - dostala jsem se na zahrádku, manža zapnul stopky, nastartovala jsem sekačku a vyrazila. Je pravda, že ta sekačka byla tak poloviční od té co mají naši, ale i tak jsem dojížděla poslední pás, když stopky začaly hlásit uběhnutou hodinu!       Zpocená, ale šťastná, jsem přijala obdivnou gratulaci manžílka a napsala tchánovi sms, že se nechci vychloubat, ale za hodinu to fakt jde   a ať si dá na mě pivo...nebo 2?   Odepsal mi jen, že si na to dá spíš něco ostřejšího.            
    BarčaKa   | 03.08.2009 14:47:21 | Reakcí: 12, poslední: 04.08.2009 17:33:15
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: nandala jsem to tchánovi! :))
      Čekala jsem cos mu provedla a co o tobě za nepřístojnost, ale tohle nemá chybu. Jedna nula pro tebe         
      Ady.S   | 03.08.2009 14:50:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nandala jsem to tchánovi! :))
      toto je fakt dobré,teď bude mít co dělat aby to za tu hodinu taky dal 
      Zuzbr   | 03.08.2009 14:55:10
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: nandala jsem to tchánovi! :))
        To spíš mi předá sekačské žezlo a o trávník se teď budu starat jen já   Ale mi to nevadí, sekám trávu ráda a ještě se u toho hezky opálím..    A budu mít taky další body k dobru u tchánovců, nebudu muset dělat třeba jiné práce, které mě až tak nebaví  
        BarčaKa   | 03.08.2009 15:49:01
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nandala jsem to tchánovi! :))
      Tak to je dobrý   
      Voraba   | 03.08.2009 16:07:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nandala jsem to tchánovi! :))
      sekat zahradu podle stopek to je slušná disciplína.Aby jste tchána nepřivedly k mrtvici až se pokusí zvládnout vaše tempo
      lucie73   | 03.08.2009 16:13:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nandala jsem to tchánovi! :))
           
      Liberte   | 03.08.2009 16:33:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nandala jsem to tchánovi! :))
             
      janney   | 03.08.2009 16:52:55
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nandala jsem to tchánovi! :))
      hezky jsi mu to nandala   
      Pajdíček   | 03.08.2009 18:01:01
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nandala jsem to tchánovi! :))
      no ne každý umí vzít za práci !! asi byl z toho celej pryč jak jsi to stihla :-)
      zdeni   | 04.08.2009 12:42:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nandala jsem to tchánovi! :))
      pěkný výkon        
      Small   | 04.08.2009 14:26:20
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: nandala jsem to tchánovi! :))
      Jsi borec. 
      tygřímáma   | 04.08.2009 17:33:15
      Reagovat | URL příspěvku
  • Dnes jdu chvalit
    Pred chvili mi volal muz, ze mu psala tchyne, ze ma z prace volnasky do aquaparku Kravare... Tak ze bychom pry mohli jet, abych se po vikendu trochu protahla a uvolnila ve vode   to me potesilo a urcite pojedeme. Tchyne nam pohlida Jolanku a my muzeme jet. Je tam i virivka, ruzne masazni lehatka, no proste aquapark. Ja se tak tesim, mam fakt radost a jeste kdyz rekl, abych se ja protahla po tom vikendu, tak me to uplne dostalo, ze na me tak mysli  
    monarita   | 03.08.2009 12:41:47 | Reakcí: 8, poslední: 04.08.2009 17:33:59
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Jak se vám líbí?
    Myslím vaši partneři.Včera se mě Martin zeptal.Jestli se mi líbí?Jo líbí,není sice žádný hezoun,ale za těch 20 let už jsem si ho předělala.Kvuli vzhledu s ním nejsem.Kvuli povaze už vubec né,vadí mi na něm asi 1000 věcí.Jenže má velké charisma a když už mě na něm štve uplně všechno.Udělá nějakou malíčkost a já ho zase miluji. 
    Honafa   | 03.08.2009 10:32:57 | Reakcí: 16, poslední: 04.08.2009 10:59:59
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      taky nemyslím že mám nějakého idola a lamače dívčích srdcí ale je fakt že některé kamarádky říkají že je Petr pěknej chlap.Já to po 16-letém vztahu už neposoudím.Každopádně tenkrát se mi líbil tak asi hezkej bude.Je s ním legrace a máme si pořád co říct,to je asi hodně důležitý     
      lucie73   | 03.08.2009 10:35:48
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      Mě se Mišák líbí moc,ale je to normál chlap  A Elišce se taky tatínek libí krásně se na něj směje   
      Voraba   | 03.08.2009 10:45:26
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      Me se muj chlap libi,,co prijde mozna za 20 let netusim, ale ted jsem spokojena..taky to neni zrovna lamac srdci, ale takoveho lamace jsem jednou mela a byla jsem jen smutna, protoze se kolem nej porad motaly zenske a cpaly se mu do postele...pak jen holka premysli, jestli ji zrovna nekde nepodvadi..dekuji nechci- radeji budu mit normalniho chlapa jako je treba muj Martin  
      monarita   | 03.08.2009 11:35:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      Jo, mě se Pepa líbí. Je větší jak já, hezky se směje a teď má takové tatínkovské bříško, tak je krásně měkký na poležení.
      zajic   | 03.08.2009 11:39:27
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      Líbí se mi jako blázen     
      Andělka   | 03.08.2009 11:39:28
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      Já si myslím, že aby vztah fungoval, tak se vám váš chlap musí líbit. Ikdyž není třeba lamač dívčích srdcí, ale vám se líbí a to je důležité. Vztah by přeci nemohl fungovat, kdyby vám váš patrner přišel ošklivý.
      Takže jsem zase u toho, že mě se Michal líbí moc. Myslím, že se líbí i ženským okolo, protože po něm koukají. Když spolu někde jdeme, tak mi to dělá radost. Ale když si představím, že jde někde sám a koukaj po něm ženský, tak mi z toho moc dobře není!  Ale jelikož já jsem extrémně žárlivý typ, tak se ani ode mě nic jiného očekávat nedá!     
      lirpa   | 03.08.2009 12:03:14
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      me se libi....povahove take...muzu se o nej se vsim vsudy oprit..fyzicky i psychicky..a nejak me to vyhovuje     
      Liberte   | 03.08.2009 12:10:43
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      to jsi napsala hezky, mě se manžel líbí ale kvůli tomu s nim taky nejsem, miluju jeho charakter, smysl pro humor a jak se ke mě chová, jinak má samozřejmě taky asi 1000 hroznej vlastností ale to já taky :-)
      zdeni   | 03.08.2009 12:22:48
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Jak se vám líbí?
        mě se Martin taky líbí ale po tech 12 letech už na něm ocenuju i něco jiného a to že se o něj můžu opřít když je ouvej   
        Gigi   | 03.08.2009 14:30:17
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      Me se libi moc, kdyz spi dokazu se na nej i hodinu jen tak divat  
      plaz   | 03.08.2009 14:25:28
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      ten můj se mi líbí,je to normální chlap a proto ho miluji.Vím,že se na něj můžu kdykoli spolehnout,dokáže mě podržet,pomůže atd.prostě normální chlap.
      Zuzbr   | 03.08.2009 14:26:04
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      můj manža se mi zalíbil asi tak na 2.pohled, protože mu tehda bylo 17 (a mi 22), pak jsem si čím dál víc říkala, že je fakt hezký. Vymakaná atletická postava, světlemodré oči.. Teď už mu je 23, když má vlasy delší jak 5cm tak ho rychle sjedu strojkem, protože vypadá hrozně, taky mu už stihl narůst malý pivec - fotrovatí. Včera jsme byli na koupališti, vzal si plavací kraťasy ze svých pubertálních let, měl je na sobě celkem narvané, nad nimi ten břuch co vypadá jako můj po porodu, ale naštěstí ještě vytvarované prsa a ramena. No, jsme na tom asi tak stejně, on mi pak večer řekl, že mám zezadu na stehnech celkem dost celulitidu   ale i tak se sobě navzájem líbíme, protože si i přes hádky krásně rozumíme a doplňujeme se. A Klárka pobrala z nás obou asi to nejhezčí  
      BarčaKa   | 03.08.2009 15:00:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      Souhlasím s názorem, že se nám chlap musí líbit, abychom s ním byli :-)) že bychom asi nedokázaly žít s chlapem, kterej by se nám nelíbil nebo dokonce ošklivil.

      Mně se David moc líbí, je to kus chlapa (o 20cm vyšší než já), můžu se o něj opřít - jak fyzicky, tak psychicky, má dlouhý vlasy (vždycky se mi dlouhovlasí chlapi líbili a on je první s dlouhejma vlasama), který na něm miluju, no prostě pro mě je to fešák ... a pro ostatní? To je mi jedno      
      twigginka   | 03.08.2009 16:10:58
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      Muj prvni manzel byl vylozeny krasavec - teda aspon z meho pohledu to byl fakt muj "ideal" Tmave vlasy - hnedozelene oci, vysoky, tehdy docela i namakany - moc se mi libil.
      Pak najednou casem se mi zacal nelibit - nejen,ze samozrejme s cvicenim prestal,hodne zhubnul ,ale vubec byl takovej jako nesebejistej - nevim - asi mu proste chybelo charisma. Ve finale se mi uplne osklivil a i ted kdyz vidim jeho fotku, tak v nem nedokazu videt toho uzasneho krasneho clapa- prijde mi,ze ma takovou jakoby slabozskou bradu..divny co.
      No a Terry?
      Od zacatku jsem rekla - ani nahodou - to neni absolutne muj typ.Ma nadmerne velkou hlavu     prislo mi,ze hrozne srandovne chodi,je spis svetlej typ -a ted jeste pribral..Ale holky.
      TO CHARISMA!!!!! Pak se mi zacal strasne moc libit. Oci, rty - ma fakt krasnou ( pro me) tvar.A je vysokej, takovej mohutnejsi - citim se u nej v bezpeci.Ma takovy vyrazny rysy obliceje - sebejisty..proste libi se mi moc i kdyz je jasne, ze to nejakej ideal neni a take se mi na nem vubec nelibi to brisko co mu vyrostlo,ale maka na tom     
      ekdy kdyz se kouknu v Americ kolem sebe, tak on se rozhodne pocita do atraktivnich chlapu, nebot tad jsou to samy spis mensi a obtloustlejsi.
      Kdyz byl mladej, mel dlouhe vlasy - skoda,z ejem ho neznala a holky na nej strasne letely   
      janney   | 03.08.2009 17:03:36
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      mi se přítel i po 18 letech líbí, samozřejmě se za tu dobu hodně změnil - ubylo znatelně vlasů  , zmizela "vánočka" na břiše apod., ale to nevadí, já jsem taky jiná...má spoustu dobrých vlastností a cítím, že nás má s Adámkem moc rád a to je pro mě nejdůležitější   
      Eva74   | 04.08.2009 10:59:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jak se vám líbí?
      mě se můj přítel líbí moc...není to žádný tuctový hezoun, ale je obrovsky sympatický, má úžasný úsměv, který mě vždycky odzbrojí...a co jsem byla překvapená, když jsem jeho fotku ukazovala třeba kolegyním v práci, tak se líbil snad všem, má zkrátka něco v sobě...a je to úplně normální chlap, žádné namyšlené hovádko (s takovým jsem chodila předtím, krasavec a šílený narcis, a to už nikdy!!!)
      sasina   | 04.08.2009 10:59:59
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×