Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Máslová kuřecí prsíčka na krémových žampionech a bílém víně

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Suroviny:

2 velké nebo 3 menší kuřecí prsa ( prsní řízky )
250 g krémových žampionů ( krabička s celofánem made in Kaufland )
1 velká žlutá cibule
300 ml suchého bílého vína ( měla jsem Ryzlink vlašský )
150 g čerstvého másla
čerstvě drcený pepř, sůl

Postup

Kuřecí prsa po umytí řádně osušíme, odstraníme případné kosti či blanky. Na grilovací pánvi přetřené trochou másla nebo olivového oleje zprudka orestujeme z obou stran. Z každé strany cca 5 minut. V této fázi NESOLÍME.
V rendlíku si přepustíme téměř celé množství másla ( oříšek si necháme na závěr ). Cibuli nakrájíme na velmi drobno a vhodíme do přepuštěného másla, orestujeme do sklovata.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Pokud jsou velké, přepůlíme je. Vhodíme do rendlíku k cibuli, zarestujeme.
Přidáme maso, teď osolíme, opepříme a přidáme víno. Bez pokličky necháme víno odpařit zhruba do poloviny původního množství. Přikryjeme pokličkou a dusíme cca 20-30 minut.
Ke konci přidáme oříšek másla a stáhneme z plotýnky.
Jako příloha se hodí jakkoliv upravené brambory, rýže, gnocchi..v podstatě cokoliv.

 

Já to zkoušela s vínem i bez vína místo kterého jsem dala stejné množství vývaru a moc  dobré. Masa jsem po dodělání vyjmula a omáčku zahustila jíškou.

 

 

(zdroj: >http://www.toprecepty.cz)

autor: medox    Poslední změna: 08.02.2012 20:10:58
Předchozí článek Písecká kotleta Další článek Kotlety v nálevu (těstíčku)
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×