Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Zapečené rizoto

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Nedávno tu proběhla debata, jak kdo dělá rizoto, tak vám napíšu svůj oblíbený recept. Já rizoto zapékám. :-)

 

Suroviny:700 g vepřového plecka (možno nahradit drůbežím masem), 3 varné sáčky s rýží (á 120 g), po 1 červené, žluté a zelené paprice, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, kousek pórku, 250 g tvrdého sýra, lžíce sádla, kari, mletá paprika, mletý pepř, sůl, zelené bylinky (petrželka, pažitka)

 

Rýži uvaříme podle návodu na krabici.
Cibuli a pórek osmahneme na sádle (nebo oleji), přidáme nadrobno pokrájený česnek a zasypeme mletou paprikou a kari. 
Přidáme maso pokrájené na kostičky a zprudka orestujeme. Osolíme, opepříme (můžeme přidat i adžiku), promícháme a trošku podlijeme vodou. Pod pokličkou podusíme doměkka.
K měkkému masu přidáme na kostičky pokrájené papriky a společně ještě chvíli podusíme, max. 5-10 minut, paprika by měla zůstat křupavá.
Pokud maso pustilo víc vody, necháme ji vydusit, ale nějakou šťávu ponecháme, aby rizoto nebylo suché.
Do podušené směsi vmícháme uvařenou okapanou rýži, zelené bylinky a nastrouhaný sýr. Část sýra si můžeme nechat na posypání povrchu.
Směs přemístíme do pekáče, můžeme posypat zbylým sýrem, a v troubě chvíli zapečeme do zezlátnutí.

autor: Evulik25    Poslední změna: 08.01.2011 12:23:15
Předchozí článek "Pizza" z tvarohového těsta Další článek Kuřecí křídla v medové marinádě
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×