Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Švýcarské maso

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
400-500 g vepřové plece
250 ml šlehačky v krabičce
4-5 vajec (dle velikosti)
100 g strouhané cihly (velikost ty menší slzy)
cibule, porek (nemusí být, já dávám porek)
sůl, pepř, kmín
vyšší pekáč na zapékání
Maso na kostičky, nakrájenou cibuli nebo porek dám do pekáčku. Podliji vodou, osolím, opepřím a okmínuji. Maso peču do měkka. Aby bylo rychleji hotové, přiklopím pokličkou nebo přikryji alobalem. Voda by se měla vypéct. Pokud zůstane trochu na dně, nevadí. Jinak vodu odeberu. Maso by mělo v pekáčku ležet vedle sebe a na na sobě.
Mezitím si připravím směs na zalití. Rozkvrdlám vejce, přidám šlehačku a pak vmíchám nastrouhanou cihlu. Dle chutí osolím a opepřím (pozor na slanost cihly). Touto směsí maso zaliji a rozmíchám do krajů. Pak ještě pekáč dám do trouby zapéct. Udělá to takovou hezkou čepici zlatavé barvy.
Jako přílohu dáváme brambory. 
Místo plece se může použít kuřecí maso, ryba nebo sojové maso. Já to nejraději dělám s plece.
K obrázku .... jelikož jsem do zapečeného masa sáhla, ta peřina spadla.




autor: novak37    Poslední změna: 07.12.2009 12:45:02
Předchozí článek Tatarák Další článek Honafí kuřecí koláč
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×