Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: testo na pizzu dle USA receptu

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Merime na hrnky o obsahu 250ml

2a pul az 3 hrnky hladke mouky
6g suseneho rozdi( 1 a 1/4 polevkove lzice), (lze nahradit 30g drozdi normalniho)
3/4 cajove lzicky soli
1 cajova lzicka cukru
1 hrnek velmi teple vody (38-40'C)
2 a pul polevkove lzice olivoveho oleje ( lze nahradit rostlinym olejem)



Postup
Nalijte ctvrtinu teple vody do misy,do te nasypte susene drozdi a lzicku cukru, michejte dokud se nerozpusti.Pote pridejte zbyvajici vodu, sul, olej a nakonec vmichejte 2 HRNKY mouky.Promichejte testo a pridavejte zbyvajici mouku podle potreby aby testo bylo hladke a vlacne.Pote vyklopte na pomoucnenou plochu a dukladne propracujte rukama.Prikrejte uterkou a nechte na pomoucnene plose odpocivat 10 minut.

(Postup pri pouziti normalniho drozdi je temer stejny jako se susenym, jen musime nechat vzejit kvasek v trose teple vody,s lzickou cukru.Ten pak pridame do misy s teplou vodou smichane s olejem a soli.Mouku pridavame vzdy az nakonec)

Pote, pokud mate radi tenke testo , muzete ihned zpracovat( rozvalet , nebo postupne napinat rukama) na placku,potrit tomato sosem, pridat ingredience podle chuti.
Pokud mate radsi testo tlustsi, nechte testo nakynout jeste dalsich 20 minut na teplem miste a pote zpracujte.
Ja z testa tvaruji 2 pizzy ruzne tloustky.
Peceme v troube predehrate na 200'C na 15-30 minut - podle toho zda je pizza tenka ci tlusta. Nutno kontrolovat.Hotova je, kdyz je testo dozlatova.





autor: janney    Poslední změna: 13.09.2009 08:59:11
Předchozí článek Játra obalovaná v anglické slanině Další článek Rychlé langoše
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×