Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Preclíky, uzlíky

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
1/2 kvasnic
cca 20 dkg hladké mouky, vejce na pomazání
sůl, kmín, mák, teplou vodu či mléko
cca 1 dcl oleje

Do mouky rozdrobíme kvasnice, osolíme, olej trochu vody. Pokud bude těsto lepit přidávám ještě trochu mouky. Těsto prodělat v ruce. Pak nechat chvilku na teplém místě vykynout.
Na vymaštěný plech dáme preclíky, pomažeme vejcem a zdobíme drceným kmínem, mákem, hrubou solí.

Z tohoto těsta jsou tak cca 2 plechy preclíků. Pečeme nejdřív tak na 200°C a pak zvolníme na 180°C
autor: Stáňa    Poslední změna: 31.12.2008 08:57:23
Předchozí článek Langoše Další článek Opekane housky
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×