Inzerce
Inzerce
Inzerce

Opožděna menstruace - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Gynekologická poradna (strana 16).

  • Opožděna menstruace
    Dobrý den,

    Chtěla bych se zeptat na opakovaně opožděnou menstruaci. Přibližně před půl rokem jsme po sedmi letech vysadila antikoncepci, od té doby jsem dostávala menstruaci přesně, max. s denním zpožděním. Před dvěma měsíci jsem měla zpoždění tři týdny a teď mám zpoždění už 14 dní. Chtěla bych se zeptat, zda za to může vysazení antikoncepce, že si až teď tělo uvědomilo, že jí nemá nebo to může mít jiný důvod. Pokoušíme se s přítelem o miminko, tak mám strach, jestli to nemůže mít hlubší význam a také mi to komplikuje počítání plodných dnů. Těhotenské jsem si samozřejmě dělala a jsou negativní.

    Děkuji za odpověď.
    Micha_ela   | 21.04.2016 12:37:53 | Reakcí: 1, poslední: 21.04.2016 20:07:08
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Opožděna menstruace
      Dobrý den, to že máte prodloužený cyklus, může mít samozřejmě různé důvody, ale nejčastěji toto bývá způsobeno anovulačními cykly (tj. takovými, při kterých se neuvolňuje vajíčko). Vlivem anovulačního cyklu nedochází k nastoupání hormonálních hladin v 2. fázi cyklu tak, jak by mělo a cykly se mohou prodlužovat. V takových cyklech samozřejmě nemá smysl počítat plodné a neplodné dny, protože možná ovulaci nemáte a nebo ji máte později než 13. nebo 14. den cyklu. Toto se dá ale poměrně dobře vysledovat na ultrazvuku v polovině cyklu, kdy se sleduje rostoucí folikul až do fáze ovulace (či zda vůbec proběhne). Takže tím bych asi začala. Nemusí to mít ale ani tento hlubší význam. Někdy se menstruace opozdí ze stresu, oslabení organismu atd. Rozhodně ale na to již nemá vliv předchozí užívání antikoncepce, kterou jste vysadila před půl rokem a měla potom menstruaci pravidelnou.
      MUDr. Veronika Ťápalová
      Baby on line   | 21.04.2016 20:07:08
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Gynekologická poradna (strana 16)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×