Inzerce
Inzerce
Inzerce

Co jste na BOL nenašli

Položit dotaz

Kožní

| Wendyzacka | 04.06.2021, 21:16

Dobrý den scháním kožního lékaře pro radu. Na kožní jdu až v pondělí a potřebovala bych poradit Je mi 24 let a na vnitřní straně stehen na obou nohách se mi udelaly takové hnědé fleky a nevím co to je.
Děkuji za odpověď

Vážená paní,
 
s kožními problémy je potřeba zajít k lékaři přímo. Je tedy dobře, že jste se objednala.
 
Přeji krásný víkend,
Jana Martincová

MUDr. Jana Martincová | Babyonline | 07.06.2021, 20:39

piercing do klitorisu

| Apolena | 22.12.2019, 18:34

Dobrý den,jestli by jste neporadili,co aplikovat na podrážděný klitoris,kde hodně visí kůže z náročného životního stylu z nakupování a práce.Mám to asi dva týdny.Mám z toho i dost velké migrény podobné slabému zánětu mozkových blan.děkuji za tip jestli krém nebo piercing nebo antibiotika nebo nějakou pomůcku.

Dobrý den, tato odpověď není v kompetenci našeho odborníka.

MUDr. Jana Martincová | Babyonline | 19.01.2020, 10:39

Dobry den obracim se s dotazem ohl.rodicovskeho prispevku.Zacnu tim ze jsem obcanem ceske rep. a ziji ve vztahu druh druzka s pritelkyni z Thajska ktera ma v C.R. trvaly pobyt.Jelikoz jsem byl pracovne v Holandsku porodila pritelkyne v Holandsku. Momentalne je miminku mesic a tak jsme stale tady v Holandsku.Zajimalo by mne zdali mam narok na rodicovsky prispevek a jak dlouho po porodu lze o nej zadat.Dalsi komplikace je ze v rodnem liste ktery je vystaven v Holandsku jsem sice uveden jako otec nicmene prijmeni miminka zde bylo zapsano dle matky.Pripadne jak mam postupovat abychom na prispevek dosahli.Dekuji Semerad

Dobrý den, nárok na RP vám vznikne až ve chvíli, kdy budete trvale opět pobývat v ČR. Požádat o něj můžete do 2 let věku dítěte. Pokud jste zapsaný jako otec, tak s příjmením by problém být neměl – případně můžete změnu provést na české matrice. Budete určitě potřebovat také potvrzení o výši příjmů. Doporučuji se předem obrátit na ÚP, pod který spadáte bydlištěm, aby vám přesně řekli, jaké dokumenty budete potřebovat.

Mgr. Věra Tautová, DiS. | Babyonline | 04.06.2018, 14:28

Změna jména

| Berta76 | 22.02.2018, 10:30

Dobrý den,
mám otázku ohledně jména me 9 měsíční dcery.. Resp. chci se ujistit..
Když jsem malou čekala, bylo rozhodnuto, ze bude Mia (význam “moje” byl rozhodující), bohužel jsme ale jméno oznámili rodině a okolí a všichni ho hanili a rozmlouvali a hormony pracovaly, až jsem se nechala zviklat ..až dlouho po mne i přítel a Miu nahradila Mariana.
Od narození ji ovšem mimo Marinko říkáme i Mio (což v podstatě i je jakási takasi relativni zdrobelina Mariany) a hlavně úsměv naši dcery, jakoby přesně vypadá na tu Miu z představ v době cekani( nevím, zda to je srozumitelné, proste to na ni pasuje jak..)
Miu jsme se proto rozhodli ji ke jménu připsat a to k 1.narozeninam, aby byl příběh dokončen. ( Na matrice jsme tedy původně byli již v 6 měsících dcery, ale protoze jsem v tu dobu zadala o rod. Příspěvky v De, kde pracuji a jméno by tedy nebylo kompatibilní se žádosti, rozhodli jsme se pockat do toho roka.)
Podoba jména by tedy v zaveru zněla Mia Mariana namisto pouze Mariany, co si o tom myslíte.?
Jeste dodám, jméno schovávat pro eventuálni 2. dceru nechceme, protože je to příběh právě této...
Dekuji za odpověď. Berta

Milá Berto, udělala bych to na Vašem místě tak, jak to cítíte. To je vždycky nejlepší cesta. Přeji hodně radosti s Miuškou – mimochodem se mně to jméno moc líbí :-). Přeji krásný víkend, Jana (Jana Michaela :-))

MUDr. Jana Martincová | Babyonline | 23.02.2018, 14:56

Cestování v těhotenství

| Slunko1 | 07.01.2018, 08:39

Dobrý den, jsem v polovině 3 měsíce a čeká mě cesta do Thajska. Ráda bych se informovala na možné léky proti nevolnosti v letadle, na lodi a v ostatních dopravních prostředcích, které bych mohla preventivně použít. Dále by mě zajímalo, jaké léky je možné použít v případě zácpy nebo naopak v případě průjmu. Co je možné použít na rehydratrataci. Velmi děkuji za odpověď.

Přeji pěkný den, nejsem gynekolog, proto Vám doporučuji dotaz adresovat gynekoložce, MUDr. Ťápalové. Já Vás mohu pouze navézt na příslušné články:

Cestování v těhotenství: https://www.babyonline.cz/tehotenstvi/aktivity-sporty/cestovani-v-tehotenstvi 

Zácpa v těhotenství: https://www.babyonline.cz/tehotenstvi/problemove-situace/zacpa-v-tehotenstvi 

Průjem – je zpracován u dětí: https://www.babyonline.cz/nemoci-deti/prujem

Přeji příjemný pobyt, Jana Martincová

MUDr. Jana Martincová | Babyonline | 07.01.2018, 10:57

Jméno pro dítě

| zdisl.kracil | 22.12.2016, 19:42

Dobrý den, momentálně jsem v očekávání a nevím si rady se jménem pro dětátko... :( :) Moji přátelé i rodina mi neustále říkají, že mám špatný vkus na jména. Prosím o upřímnou radu, jestli jsou jména Zachriáš či Adolf pěkná... Ostatní mi říkají, že se okolí bude dětátku smát... Děkuji moc Zdislava Kráčilová

Vážená paní Kráčilová, pokud je dotaz míněn vážně, pak nezbývá než odpovědět, že každý rodič má právo zvolit jméno pro své dítě a každé dítě má v budoucnu právo si jej případně změnit. Stran četnosti Vámi vybraných jmen v České republice se můžete podívat na následující prokliky, v případě jména Adolf: http://www.kdejsme.cz/jmeno/Adolf/pocet/, těch bylo v roce 2015 přes 2000 a v případě jména Zachariáš: http://www.kdejsme.cz/jmeno/Zachari%C3%A1%C5%A1/pocet/, těch bylo 57. V Brně si na toto téma můžete zajít na velmi zdařilou hru Jméno v Městském divadle s Alenou Antalovou v jedné z hlavních rolí. Přeji šťastný výběr.

MUDr. Jana Martincová | Babyonline | 29.12.2016, 17:37
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×