Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Srdíčko v pikantní omáčce

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

půlka hovězího nebo vepřového srdíčka, nebo balíček kuřecích

dvě velký cibule

3 stroužky česneku

sojová pmáčka

worčest

chilliomáčka - pár kapek

sůl, pepř, cukr

olivový olej, může být i obyč

polohrubá mouka na zahuštění

 

Cibuli nakrájíme na půlkolečka a necháme na oleji osmahnout do zlatova, přidáme nakrájené srdíčko - na menší kousky, kuřecí stačí jen na půlky, necháme trochu zatáhnout a přidáme asi 3 pol lžíce vorčestru, 5 polávkových lžic sojovky, nakrájený česnek, sůl, pepř, chilli dle chuti. Já vorčest i sojovku dávám podle oka, takže ty lžíce s rezervou prosím.Zalijeme vodou a necháme dusit doměkka. Vodu přiléváme dle potřeby. Až jsou srdíčka měkká, přidáme polohrubou mouku (lepší je předem zamíchat do do trochy studený vody) a necháme projít varem. Přidáme trochu cukru pro pokantnější chuť. Podáváme s rýží.

 

Doufám, že jsem to napsala srozumitelně, je to recept "made in moje hlava", takže snad bude chutnat. Případné dotazy ráda zodpovím. Dobrou chuť.

autor: miky.81    Poslední změna: 09.08.2011 21:50:44
Předchozí článek Zapečená cuketa Další článek Stříbrná prsa z pořadu "Prostřeno!"
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×