Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Zapečený guláš pod bramborovou krustou

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Ingredience: 3 větší cibule, olej, 800 g hovězí kližky (já dělala z vepř.plecka), 2 lžíce rajského protlaku, hladká mouka, 500 ml vývaru, 500 ml tmavého piva, 1 lžíce medu, sůl, mletý černý pepř, špetka tymiánu, špetka rozmarýnu, 2-3 plátky toastového chleba, 2 lžíce másla

Postup: Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Maso pokrájíme na větší kostky. V kastrole  rozehřejeme olej, necháme na něm zpěnit cibuli, přidáme kostky masa a orestujeme. Přimícháme rajský protlak.

Maso zaprášíme moukou a podlijeme asi polovinou vývaru. Přilijeme pivo, ve kterém jsme rozmíchali med. Maso osolíme, opepříme, přisypeme bylinky a pod pokličkou je necháme zvolna dusit. Podle potřeby přiléváme další vývar nebo vodu.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V osolené vodě uvaříme do poloměkka. Potom je scedíme a necháme okapat. Toastový chléb nakrájíme na kostičky, které na másle orestujeme dozlatova.

Když je maso měkké, přelijeme guláš do zapékací mísy. Navrch rozprostřeme brambory a připravené krutonky z chleba. Mísu vložíme do trouby a guláš zapékáme při 190°C asi 20 minut. Před podáváním můžeme ozdobit kroužky červené cibule, snítkou rozmarýnu nebo také jiných bylinek podle sezony a možností.

autor: kjajka    Poslední změna: 08.07.2010 20:45:47
Předchozí článek mleta masa i pro deti Další článek Masové kuličky alá IKEA
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×