Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Kysané zelí v listovém těstě

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Včera jsem zase experimentovala. Zelím, tak jak jej dělám jako přílohu, jsem naplnila listové těsto, zkrátka místo jablečné náplně jsem použila tuto. Byla to výborná večeře.

Zelí připravuji:

2 balíčky bílého kysaného zelí, do listového těsta stačí jedna, tu druhou si ponecháte jako přílohu a scedíte do ní šťávu z té půlky, kterou položíte na linecké.

Zelí nakrájím, přidám mletý kmín, cca půl lžičky a kostku Masoxu a vodu dle potřeby a povařím do měkka.

V půlce vaření osmahnu 2 na drobno nakrájené cibule, přimíchám sladkou papriku a mouku, zaleji studenou vodou dle potřeby k rozmíchání mouky a přidám k vařícímu zelí. Vše dovařím do měkka.

Po uvaření vmíchám hustou kyselou smetanu.

Zelí, které pokládám na rozválený plát těsta - kupované linecké rozkrojím a mám z něj 2 nohavice - je nutno scedit přes sítko, aby šťáva z těsta nevytékala. Zapeču na 190 stupňů, cca 15 minut.

Manželovi tam chyběla klobása, takže do kousku těsta můžete přidat nakrájenou čabajku pro muže. Pouze si musím zapamatovat, do které části závinu jsem ji vložila, aby jej omylem neobdržely děti :-).

autor: Calamity J.    Poslední změna: 29.02.2012 08:49:15
Předchozí článek Langoše Další článek Těstovinový merunkový nákyp
Diskuze
  • To zní výborně.U nás by klobáska taky neurazila. 
    tygřímáma   | 01.03.2012 17:03:51
    Reagovat | URL příspěvku
  • To vypadá moc dobře,zkusím to.Jen čabajku nahradím jinou klobásou,manžel tam maso bude chtít taky a potvoráci (hlavně Jirka)zjistit že tatínek má klobásu a on ne tak pukne vzteky.
    Val.J35   | 01.03.2012 15:29:27
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×