Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 157) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • holky poradte pomazanku
    nejakou rychlou vami osvedcenou pomazanku na jednohubky ci chlebicky.porad delam to same,tak chci zmenu..
    treba jak delate cesnekouvou?
    mam tu tvaroh,cesnek,cibuli,tavenaky, platkovy syr,hroznove vino,pomeranc,orechy,
    vajicka..
    dekuju 
    Andrea81   | 05.12.2011 08:56:14 | Reakcí: 9, poslední: 05.12.2011 16:23:08
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: holky poradte pomazanku
      Je vyborna cesnekova- nastrouhat na jemnem stuhadle tvrdy syr, smichat s pomazankovym malsem, nebo nejakym jinym. pridat cesnek a kecup, dle chutit opeprit a popripade osolit. 
      piggsi   | 05.12.2011 09:17:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: holky poradte pomazanku
      já dělám česnekovou tak, že nastrouhám najemno eidam, přidám tatarku a česnek a to je celé :) Občas, když mám, tak něco zelenýho, jinak žádnej taveňák, ani tvaroh..
      Gastrica   | 05.12.2011 10:06:52
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: holky poradte pomazanku
      Tak česnekovou děláme podobně jako Gastrica, akorát místo tatarky dávám jen majonezu. No ale nedělala jsem jí už tak 5 let :)))
      Jinak teď nejdraši jednohubky dělám tak, že použiju Gervais nebo Almette a třeba na to dám na půl překrojené hroznové víno. - aby to mohly i děti.

      nadule1   | 05.12.2011 10:19:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: holky poradte pomazanku
      Ja dělám česnekovou bez česneku.Nejraději mám,ale vajíčkovou.Žloutky,hořtice,tvaroh,ochutit zamíchat.A pak to bud dát jako nápln do bílku,nebo tam ty bílky nakonec nasekat.
      Honafa   | 05.12.2011 10:31:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: holky poradte pomazanku
      A já dělám česnekovou z pomazánkového másla v kombinaci s normální máslem a sýrem... majonézu nejíme  česneková je dobrá na jednohubky s ananasem
      antara   | 05.12.2011 10:46:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: holky poradte pomazanku
      cesnekova..stouhany syr,majolka,censek ozdobim orechem..,tvarohova je dobra bud syr a troska orechu rozmixovat a nebo tvaroh s pmeranci a ozdobit hroznem...tvaroh zjemnit mlekem nebo jogurtem..vyborna je slehana niva s orechem navrchu...pak je dobry falesny humr..petrzel,mrkev,rozsekane uplne najemno a troska majonezy s jogurtem..muzes dat i kousek celeru...obecne jsou dobre syry a ovoce..pripadne orech..se zeleninou vetsina syru ztraci svoji chut..
      Liberte   | 05.12.2011 11:18:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: holky poradte pomazanku
      U nás frčí hlavně na jednohubky tato:kelímek pomazánkového másla, krabička taveného sýra a koření ZAZIKY. Vše smícháš, pokud se ti zdá hodně hustá, rozředí se mlékem nebo smetanou! Můj chlap se po tom může utlouct!
      Damiánka   | 05.12.2011 15:45:35
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: holky poradte pomazanku
      Cibule nakrajena nadrobno, tvaroh, trochu margarinu na zjemneni, cervena paprika,sul.
      Cesnekovou nedelam.
      plaz   | 05.12.2011 15:47:45
      Reagovat | URL příspěvku
  • espresso
    koupila jsem v lidlu jednoduchy kavovar...ale dela vyborne presso a super penu na kapucino...lehce se cisti a proste je za ty penize skvely..vyhoda je ,ze maji rovnou i za slusne penize kavu primo na presso...a moc dobrou..jo a je to fakt rychla a jednoducha obsluha a udrzba
    Liberte   | 05.12.2011 07:22:25 | Reakcí: 2, poslední: 05.12.2011 11:34:39
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: espresso
      Vážně? Tak to já tam zkusím někoho poslat..a jde tam i latté?
      sazicka   | 05.12.2011 11:22:02
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: espresso
        no kdyz mas to na paru,codela z mleka penu jak naslehane ,tak pokud vis jak spravne nalevat do skla ,tak uricte jde...ja si delala jen capuccino a ledovou kavu s hustou mlecnou penou ..stoji ani ne 1300,je cerny, a vzala jsem si rovnou i novy topinkovac a tak zase delame topinky...nas zacal nejak palit..
        Liberte   | 05.12.2011 11:34:39
        Reagovat | URL příspěvku
  • Rybí filety kostky
    Já je nikdy neměla ráda. Vždycky mi to přišlo bez chuti a hlavně plné vody. Ale nedávno jsem našla od novaco (nebo jak se to píše) filety z mořské štiky a na obalu bylo napsáno bez přidané vody. Tak jsem to na zkoušku koupila. A fakt se to vůbec nesmrsklo a chuť to mělo po rybě. Příště koupím zas.
    moninif   | 04.12.2011 23:09:46 | Reakcí: 4, poslední: 05.12.2011 15:46:15
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Blbé rohlíčky
    Ja to ani nemám ráda.Letos jsem si řekla,že je teda upeču.Udělala jsem těsto a začala dělat rohlíčky,jak jsem měla pul plechu tak jsem to dala zas do kuličky a přemyšlela nad zlepšovákem.Nakonec jsem našla vykrajovatko U a vykrajovala to tím.
    Vás to baví se s tím pilat a ještě kolikrát z několinasobné várky?
    Honafa   | 04.12.2011 19:46:48 | Reakcí: 17, poslední: 06.12.2011 10:38:08
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      vi..rohlicky me uplne nejvic serou..ja je vuubec nejim.ddelam to jen a jen kvuli martinoviani si to nezaslouzi:d ale v tydnu se na ne musim vrhnout:-!
      amalie2011   | 04.12.2011 20:28:00
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      já to nejim a jestli je budu dělat, tak z poloviční dávky. Stejně jako každý jiný druh. Já cukroví nejím vůbec a kvuli návštěvám nebudu dělat několik desítek druhů..
      Gastrica   | 04.12.2011 21:33:58
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      Já dělám z poloviční dávky a jen pro naší potřebu, takže je mi jedno jak to vypadá. Pravda divně, ale manžel je má rád, a na vzhledu mu naštěstí nezáleží :-D
      moninif   | 04.12.2011 23:02:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      Rohlíčky mě tedy nebaví, ale nějak si bez nich ty vánoce nedoveu představit. Já je pekla dnes, ale jen z jedné dávky.
      zanlena   | 04.12.2011 23:04:37
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      Já cukroví moc nejím, ale toho nejsou Vánoce. Jsem hrozný puntičkář a hračička, takže mě to baví a ještě musí být všechny rohlíčky malé a souměrné    
      Sphinx   | 05.12.2011 00:04:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      ...ale bez toho nejsou.... už bych měla jít    
      Sphinx   | 05.12.2011 00:05:03
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      Rohlíčky miluju a od dob mého dětství a mládí mám už celkem slušnej výcvik. Mám to za chvilku. Od těsta si odkrajuju a zbytek mám v lednici takže těsto je super a jde to šup šup 
      Zavadilka   | 05.12.2011 00:25:35
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      jo baví mě to
      Zuzbr   | 05.12.2011 06:06:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      nenávidím rohlíčky. my jich dělaly vždy několik dávek. píšu my, tzn. matka rozhodla a já se ségrou tvořila jak blázen. pro někoho, kdo má obě ruce levý vážně utrpení..a ten hnusnej výsledek! taková malá vánoční tragédie. kdyby mi to aspoň chutnalo..
      takže jsem se zařekla, že jakmile se matce vymaním ze spárů, rohlíčky už dělat nebudu 
      zuzka83   | 05.12.2011 09:12:56
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      jéé tak to já vanilkové rohlíčky miluju a je i ráda dělám, protože mi to jde a mám všechny stejné - narozdíl od různých krémových a lineckých, které nesnáším    
      jezurka   | 05.12.2011 10:36:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      já je mám ráda a ani mi nějak nevadí je dělat. Vykrajuju je z placky skleničkou (dělám takové měsíčky jako a jde to docela rychle) 
      corelia   | 05.12.2011 11:06:01
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      Mě to nevadí, ale dělám jen jednu várku.. 
      sazicka   | 05.12.2011 11:22:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      U nás se rohlíčky nejí a proto je nedělám 
      tygřímáma   | 05.12.2011 11:46:05
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      Já je dělám na masovým mlýnku přes takovou šablonu, jde to rychle :)
      mtina   | 05.12.2011 16:51:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      mám je hotové, dělaly jsme je s Anetkou, docela jí to šlo, šoulíme žížalky a kroutíme do tvaru U, jsou pidi, nemáme rádi velké kusy 
      lucie73   | 05.12.2011 19:18:48
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Blbé rohlíčky
      já dělám z ovesných vloček, tkaže to tvarování je takové těžší, ale já dělám jen z půl dávky, je to piplačka, každý jiný, no ale co, sní se i tak
      ivulisek   | 06.12.2011 10:38:08
      Reagovat | URL příspěvku
  • Parní hrnec
    Ahoj holky,
    řešili jsme s rodinou Ježíška a napadlo mě, že bychom si mohli pořídit parní hrnec, když už brzo začne malá papat příkrmy - ale bohužel se v nich vůbec nevyznám. Nemáte někdo tip na nějaký dobrý, osvědčený za přijatelnou cenu?
    Děkuji  
    majandra   | 04.12.2011 18:34:37 | Reakcí: 2, poslední: 04.12.2011 20:16:51
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Vajecnak
    Tak dobre.Jak se dela vajecny konak - dokazu to normalne doma? A je to bezpecny?
    Diky.
    janney   | 04.12.2011 18:22:57 | Reakcí: 11, poslední: 05.12.2011 10:39:44
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Vosí hnízda
    aneb úlky.. kdo by mi dal zaručený recept na ně?
    Damiánka   | 04.12.2011 09:25:05 | Reakcí: 5, poslední: 04.12.2011 21:26:06
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • zeleninové chipsy
    dneska jsem koupila v Tescu, zajímavá chuť, byly udělané z červené řepy a celeru, osolené s provensálským kořením. Pořád by se to jíst nedalo, ale mě to docela chutnalo
    lucie73   | 03.12.2011 22:44:08 | Reakcí: 3, poslední: 05.12.2011 00:30:34
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: zeleninové chipsy
      Dík za tip,kouknu v Tescu
      tygřímáma   | 04.12.2011 08:52:40
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zeleninové chipsy
      Jo,to už doporučovala doktorka Kateřina.No já nevím,chipsy to nebudou asi.
      Honafa   | 04.12.2011 19:43:10
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zeleninové chipsy
      jé tak ty já mám ráda a moc mi chutnaj, jen je škoda, že se tváří jako zdravé   
      V praze jsem narazila i na chipsy Karotka a její kamarádi a tam bylo víc zeleniny...i fazolovej lusk...taky mňamka je teda dost drahá..pytlíček 75gr stál 49kč 
      Zavadilka   | 05.12.2011 00:30:34
      Reagovat | URL příspěvku
  • Vývar III
    Ještě mě napadlo,že někdy udělají vyvar.Dají na talíř jen čistý vývar,a to všecko co se vařilo se dá na talířek zvlášt jako jídlo.Maso,nudle,zelenina,knedlíček.To mě celkem láka to někdy vyzkoušet.Muže to být zajimavý předkrm.
    Děláte to někdo,nebo už jste to někde jedli?
    Honafa   | 02.12.2011 23:00:07 | Reakcí: 8, poslední: 05.12.2011 00:32:59
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar III
      Tak tohle slyším poprvní a nikde jsem se s tím nesetkala. S čím jsem se setkala tak s polívkou nalitou v kulatém chlebu a ten měl udělanou pokličku. To se mi tak moc líbilo.
      zanlena   | 02.12.2011 23:39:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar III
      Moje mamka dělá vývar, který se dává samotný na talíř a pak si tam každý dá svitek(takový vaječná omeleta se zeleninou) moc dobrá polívka.
      Ady.S   | 03.12.2011 08:16:05
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar III
      My to děláme jen takhle, nemáme ve vývaru rádi zeleninu ani rozvařené nudle. Ale přidáváme si tam pak jen nudle, maximálně maso a mrkev na kolečka. Každý si to zahustí podle chuti. Vyjímkou je vývar s játrovými knedlíčky, ty se vaří přímo v tom přecezeném vývaru.
      Sphinx   | 03.12.2011 09:30:37
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar III
      teda, o tom sem nikdy neslyšela. my tu vyvařenou rozvařenou zeleninu vyhazujeme a dáváme tam jinou..
      zuzka83   | 03.12.2011 15:00:25
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar III
      tak nudle na vývar vařím zvlášť a pak dávám do talíře tolik kolik si každý přeje.Co se týče zeleniny tak třeba mrkev z vývaru do talíře dávám.
      Zuzbr   | 04.12.2011 07:11:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar III
      to se dela v dalamci..vari se tam i brambor a pak se ji polevka max, s testovinama a zbytek se ji jako jidlo
      Liberte   | 04.12.2011 07:36:17
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar III
      Jako myslíš to tak, že pak si dá každý do talíře co chce? Tak my to děláme taky. Já vařím nudle zvášť dám je vlásť na misku. Pak scedím polívku, oberu maso, dám ho na misku. Zeleninu propasíruji a dám na misku (ať si nikdo nevymýšlí že chce třeba jenom mrkvičku, to propasírované si skoro každý nakonec dá). Zvlášť dávám i zelenou nať, né každému vyhovuje, že to v tom plave. Jen knedlíčky zpravidla nechávám v tom vývaru.
      moninif   | 04.12.2011 22:58:52
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar III
      Jé tak to my ne, já mám vývar vývarem i se zeleninou a masem. Zvlášť máme jen zavářku.
      Já mám zas ráda vývar jako hlavní jídlo. Taková slepice ve vývaru a zelenina na velké kusy....uplně jsem si tu udělala chuť 
      Zavadilka   | 05.12.2011 00:32:59
      Reagovat | URL příspěvku
  • Vývar II.
    Tak mě napadlo, co všechno do vývaru kromě masa nebo kostí dáváte? Já všechnu kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petžel), pak cibuli, česnek a nať z petžele a celeru. Z koření jen celý pepř.
    Třeba tchýně ta tam dává někdy jen mrkev, a něco zeleného protože doma toho víc nemá a je to pak takové nemastné neslané a přidává do toho kostku bujónu aby to mělo chuť  
    moninif   | 02.12.2011 08:48:00 | Reakcí: 12, poslední: 05.12.2011 00:38:15
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar II.
      vyvarit maso,trosku vegety bez glutamanu,celer,porek,kvetak,petrzel,kapustu,mrkev,cibuli,cesnek,po ocisteni a scedeni dam domaci testoviny a po uvareni nasekanou naticku petrzele,celeru a libecku..do polivky dam ale uz jen maso,mrkev,trosku celeru a petrzele a kvetaku..vse ostatni rozvarene vyhodim..manzel to nerad
      Liberte   | 02.12.2011 08:55:54
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar II.
      mrkev, celer, petržel, cibuli (celou, tu pak vyndavám), občas kedlubnu, porek, hrášek, někdy i květák ale to spíš pro malou. Ochucuju vegetou.
      luciasek84   | 02.12.2011 12:05:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar II.
      přímo do vývaru maso, kosti, mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek. Většinou to uplně v pohodě stačí a vývar je dobrej, ale když není a je planej, tak dávám kostku masoxu, to jo. Ale to je vyjímečně, většinou se obejdu bez masoxu.
      Gastrica   | 02.12.2011 12:15:47
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar II.
      Pořádný kus kosti, hodně mrkve, celer, petržel, cibuli, česnek. Z koření Magi, sůl, pepř a vegetu. Jakmile se mrkev uvaří do měkka vyndám ji, pak ji strouhám do hotového vývaru, tuto jedinou mrkev kluci sní. Ostatní zeleninu vařím až do té doby dokud neodpadává maso od kostí, pak ji vyhazuju. Nedávám tam maso ani nic zeleného, manžel to nemá rád. Jen tu výše zmiňovanou strohanou mrkev a drobení, to si dělám svoje doma a dávám ho kvůli klukům, nudle jim pořád kloužou ze lžičky, když jí sami. Nikdy nedělám ze samotného masa, jen z kostí.
      polova   | 02.12.2011 12:38:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar II.
      Vesměs to co ty, jen dle rady z Prostřena tam hodím ještě rajčátko, aby to mělo hezkou barvu a nové koření, to tam prostě být musí.  A teda nedávám tu nať.
      Evulik25   | 02.12.2011 14:02:10
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar II.
      U nás na tu zeleninu moc nejsou a tak dávám jen mrkev a cibulu. Nic zeleného doma nemám co by se tam dalo vyvařit. Ještě tedy přidávám kuličky černého pepře a nové koření. Nedávám vyvařit samotné kosti, ale spíš kosti s masem. Dochucuji kořenícím připravkem od Gefra.
      zanlena   | 02.12.2011 15:18:33
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar II.
      Tak dávám to co ty,anebo zeleninu mraženou,pokud zrovna doma nemám čerstvou,přidávám i bujon,a ten většinou stačí.
      Zuzbr   | 02.12.2011 15:21:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar II.
      Já dávám mrkev, petržel, cibuli(vcelku olupanou), maso/kosti, nové koření, celý pepř, bobkový list. Pokud mám, dávám řapíkatý celer, protože obyč celer mi smrdí. Jinak až nakonec dávám zelený- petržel, libeček a už nevařím, aby neztratily bylinky chuť a vůni.
      iridales   | 04.12.2011 14:34:07
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Vývar II.
        Já tam zelené dávám i vařit, aby se to v tom rozleželo, ale na talíř pak dávám samo čerstvou
        moninif   | 04.12.2011 23:01:04
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vývar II.
      Dávám jako ty, kořenovku, ruzné naťe co máme doma, já mám nejraději libeček, cibuli, pepř, sul, i kedlubna je dobrá. Prostě co je doma.
      Dobrý je čínský vývar - to je že na nudličky opečeš vepřové maso, zaliješ vodou, vložíš na kostičky nakrájené zelí, na plátky žampiony, sul, chilli, pepř, dochutíš si svojí chuťí a nakonec zašleháš vejce...mňaka
      nebo madarská slepičí polévka - vyvyříš slepici, mrkev na kolečka, žampiky na plátky, 3lžíce protlaku, porek, sul , pepř, chilli, bylinky 
      Jsem se tu rozepsala jako správná milovnice polévek 
      Zavadilka   | 05.12.2011 00:37:07
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×