Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Karamelový likér - Baileys

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

2 kondenzované mléka Salko - uvařit 2hodiny nejlépe den předem (po 1hodině otočit)
do hrnce dát krátce uvařit a metličkou míchat:
250 ml šlehačky
250 ml mléka
2 vanilkové cukry
1 mandlový pudink
vmíchat uvařené Salko a 1/2 litru rumu (nebo míň podle chuti :-))
A to je všechno! Do láhve liju přes jemné sítko, kdyby tam náhodou byly trochu hrudky, je toho asi 1,5 litru!
Nejsou tam syrové vajíčka jako ve vaječném likéru a je to výborné, ani si bez tohoto likéru Vánoce neumíme představit :-)
 



autor: jezurka    Poslední změna: 15.12.2010 22:44:47
Předchozí článek Sušenčičky z lisu Další článek Rafaelo kuličky
Diskuze
  • prosím šlehačka je na vaření či na šlehání?
    Zavadilka   | 30.11.2012 04:29:09 | Reakcí: 3, poslední: 30.11.2012 12:31:02
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Přesně tenhle dělám taky a fakt můžu doporučit, taky ho milujeme! 
    Evulik25   | 30.12.2011 13:48:43
    Reagovat | URL příspěvku
  • mám v plánu letos vyzkoušet tak mám pár dotazů. Můžu místo svařeného salka použít přímo karamelové? Nebude to moc husté? (karamelové mám totiž doma a připadá mi hodně husté, a nevím jak moc zhoustne salko co se vaří - to jsem nikdy nezkoušela). A jak dlouho tento likér tak asi vydrží? (pár dnů?) Díky moc.  
    corelia   | 12.12.2011 12:22:48 | Reakcí: 5, poslední: 22.12.2011 13:39:46
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      myslím že ano, nikdy jsem ten koupený karamel neviděla, ale i vařené Salko je úplně husté, skoro se dá krájet.. rozmixuješ s pudinkem a naředíš rumem, kolik chceš   někdo má rád likér hustý, někdo více rumový a řidší   pokud chceš řídký a málo rumu, dá se nahradit obyčejným mlékem.. až budeš plnit do flašek, zkus, jestli tam nezůstaly hrudky z pudinku, pak je lepší to nalít přes sítko..
      nám likér vydrží přesně do Vánoc, pak okamžitě záhadně zmizí   ale trvanlivost je díky rumu mnohem delší - tři měsíce určitě, nemá se tam co zkazit.. dej ho do ledničky, vychlazený je nejlepší  
      přeji ať se povede!!!
      jezurka   | 12.12.2011 12:39:34
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        bezva, tak musím ještě něco dokoupit a pak se na něj vrhnu. Díky moc.
        corelia   | 12.12.2011 13:03:57
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          ještě v receptu chybí, že se má nechat karamel i pudink vychladit (pudink občas zamíchat, ať tam není škraloup), ale to je asi jasné   držím palce  
          jezurka   | 12.12.2011 13:10:57
          Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×