banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 577 příspěvků

Jogurt

silene tucnej pilos z lidlu...klidne velkej...je kolem 10% tuku,a stal kolem 15 kc..ted nevim presne..jinak pak chocenskej i malej a plnotucne mleko

tlakový hrnec

Hani, mam tu kucharku co jsem dostala k tefalu.. reknu manzelovi aby to oskenoval a pak bych si pisla o mail adresu a poslala pres uschovnu..

Jogurt

Už jsem dlouho nedělala, ale nejvíc se mi osvědčil choceňský

Ryze

Dělám rýži dle tchýně- na másle cibulku, hrnek dobře propláchlé rýže, 1.5hrnku vody, hřebíček, sůl a do trouby. Nesnáším sypací rýži, u mě musí rýže trochu lepit. Jinak teda miluju jasmínovou a kupuju obyč rýži za dvacku kilo. Sáčkovku mám doma pro případ nouze.

tlakový hrnec

Hlavně, když v něm budeš vařit tak nesmíš dávat moc vody, aby ti obsah nevytekl. Když vařím vývar, dusím maso nebo vařím potraviny, které bobtnají tak hrnec plním jen do poloviny u ostatních potravin jako třeba brambory tak plním do 3/4 hrnce.
@HankaŽ

tlakový hrnec

Tak třeba ji ještě někde seženeš. Z parního budou asi lepší. Já je v papiňaku dělám, když pospíchám. Jinak v normálním hrnci, abych z vody mohla udělat česnečku. Jinak se fakt neboj. Pokud pod ním omylem necháš běžet plotnu naplno, tak je tam pojistka, která přetlak odpustí, takže je to naprosto bezpečné.
@stankag

tlakový hrnec

díky, já mám z toho přeci jen asi pořád strach, ale miluju kuchařky a vařím spíš podle receptů než z hlavy, tak proto asi sháním recepty, a brambory ty budu asi pořád vařit spíš v parním hrnci, na páře mají úplně skvělou chuť, která se vařením ve vodě vyvaří
@tygřímáma

Parní hrnec

Jj díky :))

Parní hrnec

Ode mně už info máš

tlakový hrnec

Myslím, ze se obejdeš i bez ní.Neumím si představit, v čem s ty recepty mohli byt jiné než běžn?. Používám ho všude tam, kde potřebuji vaření nebo dušení urychlit. Nejrychlejší jsou brambory. Pak všechny vývary. Do studené vody dam maso, přivedu k varu, seberu vysráženou bílkovinu, zavřu a vařím. Podle druhu masa za chvíli otevřu a přihodim zeleninu, koření a sůl a zase zavřu a vařím.Stejně tak udělám základ na guláš, omáčky, perkelty a pod., zavřu a vařím. Jen zahustuji až po otevření, protože mouka by se bez kontroly mohla prichitit. Po zavření ho mám na plotně na nejnižší maximálně druhy nejnižší stupeň. Přitom je všechno měkčí rychleji a s menší spotřebou energie. Otvírám zásadně pod kohoutkem pod studenou vodou. Ve chvilce schladne natolik, že se dá otevřít bez velkého zapáření kuchyně. Používám ho přes dvacet let, mám druhý a vůbec si bez nej vaření neumím představit.

Ryze

Ja sackovou ryzi nechapu..dyk je draha a hnusna..Ryzi delam bud jak ty nebo v ryzovaru, nebo jak se jmenuje ten hrnec..

Ryze

uncle bens je jedlej i z varnych sacku,asi jedinej...nema tu pachut a milion skrobu na vyplachovani a zustava pekne sypkej,jinak ja bud take osmahnu a pak dovarim a nebo jen ciste varim hrnek ryze,2 hrnky vody,dam nove koreni a oliv.olej a pomalu necham odparit vodu a ryze je akorat a nespali se a nebo ji pecu v horkem vzduchu, dam tam male cele cibulky,nove koreni,sul,olej a pekne necham odparit vodu a ryze se jak uvari tak propece..nekdy dam i kardamom,podle toho k cemu bude

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

21 %
4 hlasy

79 %
15 hlasů

0 %
0 hlasů

Celkem hlasovalo 19 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Desatero péče po 40
Know-how od odborníků. Tradiční i progresivní oblasti péče o tělo i duši po 40. Pouze pro odvážné, přemýšlivé, schopné vytvořit si vlastní recept.
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40