Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

Pro tuto akci musíte být přihlášení
Nové reakce
Celkem 2 577 příspěvků

tlakový hrnec
Hani, mam tu kucharku co jsem dostala k tefalu.. reknu manzelovi aby to oskenoval a pak bych si pisla o mail adresu a poslala pres uschovnu..
Ryze
Dělám rýži dle tchýně- na másle cibulku, hrnek dobře propláchlé rýže, 1.5hrnku vody, hřebíček, sůl a do trouby. Nesnáším sypací rýži, u mě musí rýže trochu lepit. Jinak teda miluju jasmínovou a kupuju obyč rýži za dvacku kilo. Sáčkovku mám doma pro případ nouze.tlakový hrnec
Hlavně, když v něm budeš vařit tak nesmíš dávat moc vody, aby ti obsah nevytekl. Když vařím vývar, dusím maso nebo vařím potraviny, které bobtnají tak hrnec plním jen do poloviny u ostatních potravin jako třeba brambory tak plním do 3/4 hrnce.
tlakový hrnec
Tak třeba ji ještě někde seženeš. Z parního budou asi lepší. Já je v papiňaku dělám, když pospíchám. Jinak v normálním hrnci, abych z vody mohla udělat česnečku. Jinak se fakt neboj. Pokud pod ním omylem necháš běžet plotnu naplno, tak je tam pojistka, která přetlak odpustí, takže je to naprosto bezpečné.tlakový hrnec
díky, já mám z toho přeci jen asi pořád strach, ale miluju kuchařky a vařím spíš podle receptů než z hlavy, tak proto asi sháním recepty, a brambory ty budu asi pořád vařit spíš v parním hrnci, na páře mají úplně skvělou chuť, která se vařením ve vodě vyvaří
Parní hrnec
Jj díky :))
Parní hrnec
Ode mně už info máš
tlakový hrnec
Myslím, ze se obejdeš i bez ní.Neumím si představit, v čem s ty recepty mohli byt jiné než běžn?. Používám ho všude tam, kde potřebuji vaření nebo dušení urychlit. Nejrychlejší jsou brambory. Pak všechny vývary. Do studené vody dam maso, přivedu k varu, seberu vysráženou bílkovinu, zavřu a vařím. Podle druhu masa za chvíli otevřu a přihodim zeleninu, koření a sůl a zase zavřu a vařím.Stejně tak udělám základ na guláš, omáčky, perkelty a pod., zavřu a vařím. Jen zahustuji až po otevření, protože mouka by se bez kontroly mohla prichitit. Po zavření ho mám na plotně na nejnižší maximálně druhy nejnižší stupeň. Přitom je všechno měkčí rychleji a s menší spotřebou energie. Otvírám zásadně pod kohoutkem pod studenou vodou. Ve chvilce schladne natolik, že se dá otevřít bez velkého zapáření kuchyně. Používám ho přes dvacet let, mám druhý a vůbec si bez nej vaření neumím představit.
Ryze
uncle bens je jedlej i z varnych sacku,asi jedinej...nema tu pachut a milion skrobu na vyplachovani a zustava pekne sypkej,jinak ja bud take osmahnu a pak dovarim a nebo jen ciste varim hrnek ryze,2 hrnky vody,dam nove koreni a oliv.olej a pomalu necham odparit vodu a ryze je akorat a nespali se a nebo ji pecu v horkem vzduchu, dam tam male cele cibulky,nove koreni,sul,olej a pekne necham odparit vodu a ryze se jak uvari tak propece..nekdy dam i kardamom,podle toho k cemu budeSouvisející články
Aktuální soutěže
Aktuální testování
Těhotenská kalkulačka
Vypočtěte si v naší těhotenské kalkulačce, kdy Vás čekají ultrazvuky, kdy obdržíte těhotenskou průkazku, kdy se podrobíte triple testu, kdy se vyšetřuje streptokok, kdy se provádí amniocentéza, kdy byste si měla nachystat věci do porodnice, kdy nastupujete mateřskou dovolenou.
TĚHOTENSKÉ E‑MAILY
Zaregistrujte se na Babyonline.cz, uveďte termín porodu a každý týden vám automaticky přijde e-mail s informacemi o vašem těhotenství týden po týdnu a vývoji miminka!
Vybraná anketa
Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?
21 %
4 hlasy
79 %
15 hlasů
0 %
0 hlasů
Celkem hlasovalo 19 unikátních návštěvníků