Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: salát s marinovaným chřestem a rajčaty

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
450 g oloupaného chřestu
250 g mozzarelly
50 ml olivového oleje
50 ml vinného octa
8 cherry rajčátek
6 sušených rajčat
kadeřavý salát na ozdobu, špetka cukru, sůl  
Chřest nakrájet na cca 3 cm dlouhé kousky, vařit 3 minuty v osolené a špetkou cukru ochucené vodě. Olej smíchat s octem a lžičkou soli. Do této směsi posléze vložit scezený chřest a uložit na 2 hodiny do ledničky. Na talíř rozložit salátové listy. Na ně naskládat plátky mozzarelly, marinovaný chřest, kousky cherry rajčátek a sušených rajčat. Zakapat zbylou marinádou. Hotovo!
 
Je to z knížky což takhle dát si chřest od Lenky Požárové a je to šíleně dobrý!!!!
autor: zuzka83    Poslední změna: 04.05.2010 15:51:57
Předchozí článek CHŘESTOVÉ ZELÍ Další článek ŠPEKOVÉ KNEDLÍKY
Diskuze
  • Vypadá báječně. Kde kupuješ chřest? Nevím, jak to dělám, vždy je tak dřevnatý, že je téměř nepoužitelný. Ale jednou, když manžel nakoupil po cestě z Rakouska, byl jedlý.
    Calamity J.   | 04.05.2010 21:14:55 | Reakcí: 3, poslední: 05.05.2010 20:49:03
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Chřestová sezona je tak nějak květen - červen, v té době kupujeme normálně v Albertovi a tak. A bývají dobrý. Teda, teď jsou ještě hubený, je to drbačka oloupat, ale to se nedá nic dělat..   
      zuzka83   | 05.05.2010 09:19:42
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Jani ty dřevnatý konce odřízni a vyhoď.
      Právě začíná sezóna a chřest mají všude a je dobrý!
      Když kupuješ chřest koukni na ty konce a když jsou hodně zeschlé a škaredé,tak vyber jiný.
      beruska   | 05.05.2010 09:47:55
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×