Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Medovník II

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

3 vejce

120g cukru krupice

1 Heru

5 lžic medu

1 lžičku jedlé sody

400g hladké mouky

Krém - máslo, salko(dle chutí může být i karamelové), puding

 

Nad párou necháme rozpustit heru, přidáme cukr, med a vajíčka. Počkám až směs začne probublávat a předám ji do pekárny k tomu přisypu mouku se sodou a .spustím program těstoviny - neboli jen samotné míchání 10-15minut dle pekárny. Oproti původního receptu kde je cukru 300g a méně medu to na sladkosti není moc znát že je ho méně. Vzniklé těsto je docela tekuté a dobře se roztírá na pečícím papíru kde jsem si předkreslila budoucí tvar.  Těsto je rozetřelé i přes obrys, přebytky poslouží jako dropenka. Z množství je 6-7 placek, podle toho jak je děláte silné, doporučuje se ale co nejtenčí. Po zkušensoti doporučuji ořezat placku na daný tvar hned za tepla. Během chladnutí placek jsem udělal krém. Salko jsem uvařila den předem, puding jsem měla vanilkový dělaný z 400ml mléka a bez cukru, a dala jsem dle potřeby asi 2/3.

Po vychladnutí krému i placek jsem se pustila do vrstvení dortu. Placku potřela krémem a posypala nastrouhanými zbytky placek a přoložila další, vše se opakuje dokuď nedojdou . Na střídačku jsem jedno patro pokapala rumem a druhé posypala posekanými ořechy. Na závěr jsem zbytkem krému potřela celý dort a obalila ho v nastrouhaných zbytcích s placek.

Není potřeba nechávat dlouho uležet, druhý den už byl výborný.



autor: Ady.S    Poslední změna: 19.02.2013 20:45:59
Předchozí článek Košíčky s kokosovým krémem Další článek dietní banánová zmrzlina
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×