Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Mexická rajčatová polévka

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Seznam ingrediencí:
1/2 kg pořádně zralých rajčat nasekaných na větší kousky nebo 1 konzerva
2 střední cibule nakrájené na měsíčky
1/2 avokáda nakrájeného na malé kostičky
30-50 g libové slaniny /pancetty/ - nadrobno
2 pol. lžíce olivového oleje Bertolli
3 stroužky česneku (může být i víc, dle chuti)
100 g bryndzy nebo jiného spíš měkčího kozího či ovčího sýra
dle chuti sůl a pepř
1-1,5 l vývaru - zeleninový /hovězí, drůbeží dle chuti/
několik lístků čerstvé bazalky na ozdobu, event. petrželka apod.

Postup přípravy:
Na olivovém oleji mírně orestujeme slaninu a cibuli. Přidáme rajčata a dusíme asi tak 5 minut, abychom je zbavili kyselosti. Zalijeme vývarem, nebo pokud ho nemáme, tak obyčejnou vodou, do které dáme bujón či vývar v kostce. Přivedeme k varu, přidáme avokádo, dle chuti sůl a pepř a asi 5 miunt povaříme. Přidáme sýr a česnek, který zásadně NEmačkáme, nýbrž sekáme nožem nadrobno, abychom se vyhnuli problémům se žlučníkem apod. Odstavíme. Ozdobíme bazalkou nebo petrželkou a podáváme. Polévka je hodně sytá, když si ji dáte s pečivem, další chod není ani potřeba.
autor: silenkaa    Poslední změna: 30.07.2007 22:10:24
Předchozí článek Hustá fazolová polévka s rajčaty Další článek Špenátová polévka s vejcem
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×