Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Veka

Rady, recepty - vlastní, kde kupovat směsi. Za námět na novou rubriku děkujeme JaniněK.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

250 ml vody

10 g soli

10 g cukru

10 g citronové šťávy

30 g oleje

200 g polohrubé mouky

300 g hladké mouky

30g čerstvého droždí

 

Program Těsto.

Po vykynutí vyválet plát na šířku plechu, smotat jako roládu a nechat na plechu s pečícím papírem kynout cca 20 minut. Pak potřít olejem a při 180°C péct dozlatova. Něco kolem 40 minut.

 

Nemusí se válet, ale vytvarovat váleček ve tvaru veky, ale mě se vždycky rozpliznul do šířky, proto raději válím. 

autor:    Poslední změna: 20.02.2011 21:06:58
Předchozí článek Buchty jako od babičky Další článek Houstičky
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×