Recept: ZMRZLINY MLÉČNÉ

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Na výrobu mléčné zmrzliny,která je základem všech zmrzlin,uvádíme 8 základních receptů,ke kterým se přidávájí jednotlivé přísady podle druhu zmrzliny.Můžete si vybrat buď jemnější,ale taky kaloricky bohatší,nebo méně tučnou.

1.  1/2 smetany,180g cukru,10 žloutků

2   1/4 smetany,1/4 mléka,180g cukru, 6 žloutků

3.   1/2 smetany,140g cukru,3 žloutky

4.   1/2 mléka,180g cukru,6 žloutků

5.   1/2 mléka.180g cukru,5 žloutků

6.   1/2 mléka,150g cukru,8 žloutků   

7.    1/2 mléka,180g cukru,2 žlotky, 20dk pudinkového prášku

8.    1/2 mléka,130g cukru,1 žloutek,40dk pudinkového prášku

 

 

Když si vybereme svůj recept , smícháme všechny přísady v kotlíku a metlou rozšleháme.Potom postavíme do vodní lázně  a zahříváme za stálého míchání až k bodu varu,ale vařit nesmíme.Správná hustota hmoty se pozná podle toho, že vytváří  na vařečce souvislý slabý povlak.stáhneme z ohně,přecedíme nekovovým sítem do kameninové nádoby a necháme vychladnout-během chladnutí občas promícháme.do této hmoty můžeme přidat různé přísady podle toho,jaký druh zmrzliny chceme vyrobit.Potom mrazíme nejlépe ve zmrzlinovém stroji.doporučuje se mrazit postupně po menších dávkách,aby byla zmrzlina hladká a jemná.

autor: Voraba    Poslední změna: 19.06.2010 18:13:51
Předchozí článek Nanuky Další článek ČOKOLÁDOVÁ BOMBA BEZ PEČENÍ
Diskuze
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×