Inzerce
Inzerce
Inzerce

Plané neštovice v 8 týdnu těhotenství - diskuze

  • Plané neštovice v 8 týdnu těhotenství
    Dobrý den,

    Potřebovala bych radu a informace.
    Jsem na začátku 8tt a od minulého čtvrtka mám propuklé neštovice. Sice mají poklidný průběh (žádné komplikace) ani vysoké horečky či nezvladatelné svědění, ale.. Jsem v prvním trimestru a všude se dočítám jak jsou neštovice v 1.trimestru nebezpečné pro plod. Nikde už ale nedohledám konkrétní rizika, možné následky a jejich pravděpodobnost.
    Prosím tedy o radu ohledně možné léčby, rizik pro plod a případně dá-li se poté z nějakých testů či vyšetření zjistit, zda a jak je plod poznamenán? Můj gynekolog o neštovicích ví od pátku, ale údajně si musí vše nastudovat, protože neví, jaká rizika to přináší. To vám na klidu teda také moc nepřidá. Dnes by ještě měl dostat výsledky krve z pátku a podle množství protilátek se prý také něco dozvíme. Ale co, to už také nevím.
    Děkuji moc za radu!
    bella73   | 20.04.2015 08:34:03 | Reakcí: 1, poslední: 24.04.2015 09:37:48
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Plané neštovice v 8 týdnu těhotenství
      kolegyně v práci když byla těhu tak její první dcera měla neštovice,byla na přelomu prvního-druhého trimestru.Doktor se jí k tomu nijak negativně nevyjádřil.O neštovicích vím že nevadí,max že si je mimčo odbyte spolu s maminkou v bříšku.Ale samozřejmě záleží na vyjádření lékaře.Možná bych zavolala třeba do porodnice pro své info,nebo do genetického centra.To že si to doktor musí teprve nastudovat to by rozhodilo každého.Jasně,nemůže vědět všechno,ale tohle mi nepřijde jako nějaká extrémní,výjmečná situace.držím palce ať je vše ok a mimču ty pupínky nijak nevadí.Moc držím palce.
      markíla   | 24.04.2015 09:37:48
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Těhotenství: 0. až 16. týden (strana 409)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×