Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recepty při zácpě

Hroznový kysel (2 porce)

150 ml hroznová šťáva (hrozny)
5 g bramborová moučka

Postup přípravy: Hroznovou šťávu přivedeme k varu, přidáme bramborovou moučku, povaříme 2 minuty.

Pyré ze sušených švestek (2 porce)

80 g sušených švestek
Voda
Pomerančová šťáva

Postup přípravy: Sušené švestky namočíme, podusíme a rozmixujeme. Nakonec zlepšíme kapkou pomerančové šťávy.

Inzerce

Jarní zeleninová kaše (2 porce)

80 g brambor
40 g hovězí svíčkové
Mletý kmín
40 g mladé kedlubny
40 g karotky
20 g pórku
10 g rostlinný jednodruhový olej
Petrželka

Postup přípravy: Omyté brambory uvaříme ve slupce. Očištěné maso udusíme společně s mletým kmínem. Očistíme a oloupeme karotku a kedlubnu a podusíme ve vývaru z masa, přidáme pórek. Z masa, zeleniny a trošky vývaru uděláme kaši. Oloupané brambory prolisujeme a smícháme společně a kaší.  Nakonec zlepšíme rostlinným olejem a přidáme nasekanou petrželku.

Kuřecí polévka (2 porce)

? kuře na polévku
Svazek zelené natě
50 g brambor
30 g cibule
20 g mrkve
20 g mladé kedlubny
20 g brokolice

Postup přípravy: Kuře omyjeme, polévkovou zeleninu očistíme, přidáme oloupanou cibuli a zelenou nať. Vaříme 30 minut. Vývar scedíme. Maso obereme, společně se zeleninou nakrájíme na malé kousíčky. Ve vývaru uvaříme brambory na kostičky nakrájené. Před dovařením přidáme maso a zeleninu. Nakonec zlepšíme nasekanou zelenou natí. Při konzumaci dle potřeby lze ještě zeleninu rozmělnit.

Inzerce

Květákový nákyp (3 porce)

300 g květáku
100 g kukuřičné mouky
Muškátový květ
250 ml mléka (UMV)
50 ml smetany
70 g rajčatové pyré
60 g mozzarely
Olej na vymazání formy

Postup přípravy: Růžičky květáku omyjeme, dáme vařit do měkka. Kukuřičnou mouku vaříme v mléce s přidáním špetky muškátového květu 5 minut a pod pokličkou necháme dojít. Přidáme smetanu. Do předem vymazané formy dáme na dno kukuřičnou kaši, do kaše vkládáme růžičky květáku, mezi růžičky rozetřeme rajčatové pyré, poklademe proužky mozzarely. Zapékáme v troubě 20 minut na 160 °C.

Karotková placka s drůbežím masem (2 porce)

60 g krůtího masa
200 g karotky
1 lžíce mandlové moučky
1 lžička pomerančové šťávy
1 vejce
Petrželka
100 g smetanového bílého jogurtu
Olej na opečení

Postup přípravy: Omyté, očištěné maso pomeleme. Očištěnou, omytou karotku jemně nastrouháme. Maso, karotku smícháme s pomerančovou šťávou, mandlovou moučkou (jemně rozdrcené mandle) a vejcem. Z vytvořené hmoty uděláme placky a na teflonové pánvi opečeme po obou stranách. Přebytečný tuk z placek odsajeme papírovým ubrouskem. Opranou a nasekanou petrželku přidáme do jogurtu. Placky podáváme s petrželovým jogurtem. Jako přílohu lze podávat rozmačkané brambory.

Inzerce

Inzerce

 

Autor: Mgr. Jana Eliášová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Autor: Mgr. Jana Eliášová
Diskuze » Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Komerční sdělení

Související články

Recepty při zácpě - diskuze

Poradna

Mohu být těhotná?

| Tereza2510 | 29.04.2024, 16:18

Zdrsbim chci se zeptat zda mohu byt tehotna ? Poprvi jsem měla 0,1 pak 0,2 a ted dvakrat po sobě 2 hcg a t´na testu pořad duch ? U doktora vše v pořadku žadná cysta

Dobrý den,

nevím, co myslíte tím hCG 0,1 a 0,2. Pokud se jedná o výsledek krevních testů, tak je to negativní.

MUDr. Pavla Zahrádková | Babyonline | 03.05.2024, 08:52
Položit dotaz Všechny dotazy a odpovědi
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×