Inzerce
Inzerce
Inzerce

Inspiraci "chytám" všude kolem sebe

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Přiznám se, že jsem nervózní, když mám něco vařit přesně podle receptu. Přečtu si jej během vaření snad 20x a stejně si nakonec něco přidám nebo změním. Proto příliš nedělám, ale, co mě opravdu baví, tak číst si recepty, u kterých mě vždycky něco napadne a jsou mi inspirací pro moje vaření a la fantazie.

Tuto neděli jsem uvařila doslova 3 novinky.

1. Při nákupu jsem uviděla telecí kližku, velice se mi maso zalíbilo, tak jsem se pouze ujistila, že je vhodné k pečení. To jsem upekla na cibulce, mrkvi, novém koření, pepři, soli a bobkovém listu, šťávu pak rozmixovala se smetanou.

2. V Reflexu si pravidelně pročítám kulinářské příspěvky Miroslava M. Nedávno psal o neobvyklém zpracování brambor - nastrouhaných, opečených na sádle s máslem. Sádlo s máslem jsem zaměnila za olej (těch tuků by už bylo i na nedělní oběd příliš), ostrouhala jsem 9 brambor, nastrouhala na hrubém struhadle, smíchala se solí, trochou pažitky, bazalky a 2 stroužky nadrobno nastrouh. česneku a hmotu zarovnala na pánev. Byla z ní velice chutná a nádherně vypadající placka, příloha k tomu telecímu.

3. Polévku jsem už ani neměla v plánu, ale nakonec jsem osmahla cibulku, přidala 2x rajský protlak, mléko, trochu soli a cukru, jíšku a zvlášť uvařila rýži a byla i rychlá rajská.

Oběd slavil velký úspěch a mně přidal do experimentování s vařením zase trochu odvahy :-).
autor: Calamity J.    Poslední změna: 11.02.2008 14:08:59
Předchozí článek brambory Další článek Rychlý a jednoduchý krém
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×