Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Nepečené cukroví s kakaem 1.-14.

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
1. NUGÁT:
Utřeme 60 g másla a 160 g ml. cukru, vetřeme 1 vejce, vmícháme 160 g mletých sucharů, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu a 2 lžíce vanil.cukru. Z hmoty vyválíme placku, polijeme kakaovou polevou a krájíme čtverečky. Lze přidat i rozinky nebo kandované ovoce.

2. ČOKOLÁDOVÝ SALÁM:
300 g rozdrobených piškotů pokapeme 2 lžícemi rumu. Utřeme 2 vejce s 200 g ml. cukru a přidáme 40 g kakaa. 250 g rozpuštěného, vlahého ztuženého tuku spojíme s utřeným vejcem, přidáme piškoty a vše dobře promícháme. Uděláme šišku jako salám, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout. Pak krájíme kolečka.

3. DOMÁCÍ ČOKOLÁDY TMAVÁ:
250 g 100% tuku rozpustíme a do horkého vmícháme 250 g ml. cukru, 1 lžíci Solamylu a 100 g kakaa. Směs nalijeme do vodou vypláchnutých formiček, necháme ztuhnout a vyklopíme.

4. DOMÁCÍ ČOKOLÁDOVÁ KOLEKCE:
Ve vodní lázni rozpustíme 250 g Hery nebo jiného tuku, přidáme 250 g ml. cukru, 60 g kakaa a umícháme hladkou hmotu. Nakonec přidáme 3 lžíce Solamylu a 90 g ml. ořechů. Hmotu dáme do formiček vypláchnutých studenou vodou, necháme ztuhnout a narovnáme do krabice od bonboniéry nebo kolekce. Jednotlivé kousky můžeme zabalit do celofánu.

5. KAKAOVÉ ÚLKY:
150 g moučkového cukru, 50 g másla, 150 g mletých dětských piškotů, 2 lžíce kakaa, 1 dl rumu. Vypracované těsto tvarujeme do válečku, který vyválíme v moučkovém cukru. Malé kousky vtlačujeme do formiček úlků vysypaných moučkovým cukrem. Vyklepneme a necháme do druhé dne sušit. Plníme vaječným koňakem nebo krémem (máslo, moučkový cukr, žloutek, lžička rumu). Naplněné úlky přiklopíme piškotem.

6. PUNČOVÉ KOULE:
Ve vodní lázni necháme změknout 50 g čokolády na vaření, přidáme 100 g moučkového cukru, 250 g másla, 2 balíčky drcených piškotů, 100 g mletých ořechů, 2 lžíce kakaa, 1 dl rumu, 0,5 dl ovocného sirupu a 1 vanilkový cukr. Z vychladlé hmoty tvarujeme kuličky a obalujeme v kokosu.

7. DOMÁCÍ NUGETA:
200 g másla, 250 g ztuženého 100% tuku, 2 kondenzovaná slazená mléka Salko, 1 balíček kakaa, strouhané ořechy. V nádobě nad parou rozpustíme máslo a ztužený tuk, přisypeme kakao, vymícháme. Přilijeme slazené mléko, důkladně promícháme, prohřejeme (nevaříme). Vmícháme mleté ořechy (nemusí být).

8. ČOKOLÁDA:
1 100% tuk, 1 čokoláda na vaření, 2 čokoládové pudinky, 1 celé kakao, 250 g cukru. Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme rozlámanou čokoládu a necháme rozpustit. Potom přidáme dohromady smíchané pudinky, kakao, cukr a dobře promícháme.


9. ČOKOLÁDOVÁ VEJCE SE ZMRZLINOU:
250 g měkkého tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany, 100 g moučkového cukru, 1/2 balíčku vanilkového cukru. Vše našleháme do hladkého krému. Ve vodní lázni rozpustíme 125 g ztuženého tuku, vmícháme 1 lžíci moučkového cukru, 4 lžíce kakaa, 2 lžíce Solamylu (škrobové moučky), 2 lžíce vřelé vody. Vymícháme do lesklé čokoládové hmoty. Čistý plastový obal na vajíčka vypláchneme studenou vodou. Do každého otvoru nalijeme čokoládu a doplníme tvarohovým krémem. Necháme ztuhnout v mrazničce.

10. PIŠKOTOVÝ DORT:
1 balíček kakaa uvaříme ve 4 dl vody, necháme vychladnout. Ušleháme krém z 250 g másla, 150 g cukru a 4 žloutků. Do krému zašleháme uvařené kakao. Smícháme se 2 balíčky piškotů, pokapeme rumem. Dáme do formy a necháme do druhého dne uležet v lednici. Před podáváním zdobíme ovocem a šlehačkou.

11. PLNĚNÉ ŠUHAJDY:
125 g 100% tuku, 100 g čokolády na vaření, 2 lžičky kakaa. Tuk a čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme prosáté kakao. Rozpuštěnou hmotu lijeme do hlubších formiček, do středu dáme náplň a opět trochu vychladlé čokolády. Pak necháme ztuhnout v mrazáku 1 hodinu a vyklopíme. Náplň: Do trochy mléka dáme 200 g moučkového cukru, 125 g 100% tuku, mírně zahřejeme až tuk roztaje, přidáme 2 lžičky kakaa, 50 g mletých ořechů, 30 g sekaných rozinek, rum podle chuti.

12. KULIČKY SALKO:
200 g moučkového cukru, 1 slazené kondenzované mléko Salko, 80 g kakaa, 250 g 100% ztuženého tuku, rum. Nad parou necháme rozpustit tuk, vmícháme kakao, cukr a pomalu přiléváme slazené mléko. Ochutíme rumem, vymícháme do hladké hmoty a necháme v chladničce ztuhnout. Lžičkou vykrajujeme kousky hmoty a v mletých oříšcích (kokosu) je vyválíme do kuliček.

13. ČOKOLÁDOVÉ KULIČKY:
20 g moučkového cukru, 2 žloutky, 60 g tuku, 200 g změklé čokolády na vaření, 20 g kakaa, 2 lžíce rumu. Vše dobře utřeme, vyšleháme a necháme asi 1 hodinu v chladu ztuhnout. Pak tvarujeme kuličky,obalujeme v kokosové moučce nebo strouhané čokoládě a vkládáme do papírových košíčků.

14. NEPEČENÉ ČOKOLÁDOVÉ KOŠÍČKY:
300 g moučkového cukru, 250 g 100% ztuženého tuku, 80 g kakaa. V nádobě nad párou rozpustíme tuk, přidáme cukr a kakao. Vymícháme do hladka, necháme mírně ochladit. Lžičkou dáváme do papírových košíčků trochu vlažné čokolády, ořechovou náplň (smícháme 150 g moučkového cukru se 150 g mletých ořechů, 50 g nakrájených rozinek a 1 dl rumu) a zalijeme čokoládou. Necháme v chladu ztuhnout.
autor: bramborka    Poslední změna: 07.11.2007 10:11:42
Předchozí článek Nepečené cukroví s kakaem 15.-27. Další článek Nepečené cukroví s kokosem 23.-33.
Diskuze
  • Ahoj, díky za recepty, nepečené cukroví zbožňuji, výsledek je závislý pouze na šikovnosti rukou a nezávislý na pečení trouby  o Vánocích vždy nezapomeneme na kokosové kuličky, tlačenku, včelí úly, ještě jsme dělali hříbečky, ale příliš se nejí, tak jsem vyškrtla 
    Calamity J.   | 07.11.2007 11:50:26
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×