Recept: Karamelový likér

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
četla jsem příspěvky o vaječných likérech, tak písnu jeden, který asi všechny znáte._Je absolutně bezvaječný a stupidně jednoduchý.
Karamelový likér
Plechovku SALKA(slazené, zahuštěné mléko)šoupnout do hrnce s vodou ,tak, aby byla potopená a 4 hodiny vaříme.Vroucí vodu doléváme.necháme vychladnout, otevřeme, karamel naředíme rumem do tekoucí konzistence a je to.Dobrota a bez nebezpečí salmonelozy, akorát toho karamelu vždycky půlku sníme:-)Tak BROU CHUŤ!
autor: janca11    Poslední změna: 21.11.2008 17:20:56
Předchozí článek Vaječný koňak podle mojí mamky Další článek Svazované Perníkové chaloupky
Diskuze
  • Tak už to mám.Jen jsem se chtěla zeptat,jestli se to musí hned vypít.Dala jsem to do ledničky a udělali se mi tam cucky toho karamelu.Tak jsem to zas rozehřála a vypila.Škyt. 
    Honafa   | 02.12.2008 15:27:41 | Reakcí: 1, poslední: 02.12.2008 21:30:20
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      já to do lednice nedávám, mám to ve špajzce, není tam nic, co by se zkazilo. Teda-mám to chvíli ve špajzce 
      janca11   | 02.12.2008 21:30:20
      Reagovat | URL příspěvku
  • Mňam to bych si taky dala říct 
    Andělka   | 01.12.2008 22:53:33
    Reagovat | URL příspěvku
  • jůů, to musí být mňamka...určitě vyzkouším 
    Eva74   | 01.12.2008 19:52:27
    Reagovat | URL příspěvku
  • Už jsem si koupila rumík,ještě to salko.Vzpoměla jsem si až u pokladny,tak jsem šla ke šlehačkám ve speji a nebylo tam.Ach jo,už jsem chtěla mlsat.
    Honafa   | 27.11.2008 19:16:42 | Reakcí: 2, poslední: 27.11.2008 23:09:47
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Máš se na co těšit,,, je to luxusní...ja už jsem si párkrát dala a je to fakt dobré..asi jsem to možná naředila až moc, ale alespoň to má grády.  
      monarita   | 27.11.2008 20:25:22
      Reagovat | URL příspěvku
  • dneska jsem to zkusila udělat a jen jsem tak olízla,a vypadá to dobře. Hlavně jsem byla překvapená, že to salko mělo opravdu karamelovou barvu, to mě dostalo   tak jsem zvědavá jaké to bude  
    monarita   | 25.11.2008 20:35:01
    Reagovat | URL příspěvku
  • Já vařím Salko vždycky jenom třičtvrtě hodiny v "papiňáku" a ještě přidávám z půl litru mandlový pudink. Tedy 1 Salko, půl litru rumu a uvařit z půl litru mandlový pudink. Vše rozmixovat dohromady  
    rimena   | 23.11.2008 22:36:28
    Reagovat | URL příspěvku
  • Já vařím Salko+Tatra 2 hodky + rum ,a přidávám kávu dle chuti    
    Small   | 22.11.2008 18:17:54 | Reakcí: 1, poslední: 22.11.2008 20:09:37
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Dělám podobně jen salko vařím jenom dvě hodiny-stačí to.A pak ještě přidávám smetanu a pro ty co nemůžou alkohol tak mléko. 
    Pralinka   | 21.11.2008 20:50:30
    Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×