Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Kvetakova polevka - dobroucka

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Pro 4 osoby:
1 stredne velky kvetak
30 g masla
40 g hladke mouky
0,2 l mleka
0,9 l vody
hovezi bujon v kostce
1 zloutek
muskatovy kvet
petrzelka
sul

Pro vegetariany lze nahradit zeleninovym bujonem :)

Stejnym zpusobem pripravujeme polevku i z brokolice...

1. z masla a mouky pripravime svetlou jisku, zalijeme ji vodou,rozslehame a varime ctvrt hodiny
2.Oplachnuty kvetak pokrajime na male koustky,vsypeme do polevky a varime do mekka.
3.pridame bujon v kostce , sul a koreni a po par minutach nalijeme mleko.
Polevku privedeme k varu, pote sejmeme z plotynky azjemnime zloutkem rozkvedlanym ve 2 lzicich mleka.
Posypeme nasekanou petrzelkou a podavame.

Typ - muskatovy kvet je opravdu nenahraditelny - doda tu spravnou chut ( davam cca 3 spetky)
Petrzelku davam do polevky i susenou v prubehu vareni.
At vam chutna :-)))





autor: janney    Poslední změna: 13.09.2009 08:39:30
Předchozí článek Staroanglická sýrová polévka Další článek opravdu dobrá polévka...
Diskuze
  • jani tuto polevku varim dost casto a vzdy je to velky uspech.Este super je to tvoje cesto na pizzu.To je nejlepsi.Tu pizzu delame taky hodne casto.Dnes bude tato kvetakova polevka 
    nathalis   | 16.10.2011 11:54:50 | Reakcí: 1, poslední: 17.10.2011 02:44:05
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • takhle ji dělám taky a je výborná 
    Pettule   | 18.03.2011 21:37:59
    Reagovat | URL příspěvku
  • dneska jí vařím,ale z brokolice
    Zuzbr   | 13.12.2010 09:44:09
    Reagovat | URL příspěvku
  • dneska večer jí zkusím uvařit
    Zuzbr   | 19.10.2010 12:08:38 | Reakcí: 4, poslední: 24.10.2010 08:10:43
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • výborná     
    Yasmin   | 26.01.2010 12:09:29
    Reagovat | URL příspěvku
  • Tak to vyzerá super 
    nathalis   | 17.09.2009 20:40:31
    Reagovat | URL příspěvku
  • To zni dobre, urcite vyzkousim, diky..:))
    sazicka   | 19.07.2009 21:42:56
    Reagovat | URL příspěvku
  • Jani,to vypadá dost dobře.Zkusím,už dlouho pokukuju po květáku,že udělám čistě jen květákovou polévku,toto je dobrý tip.Jinak s tím muškátovým oříškem máš pravdu,dodá tu nezaměnitelnou chuť...a nejen do polévek,ale třeba i do určitých pomazánek-akorát mě se jednou stalo,že se mi usyplo a bylo to nepoživatelné.
    Silvinka   | 19.07.2009 19:52:24 | Reakcí: 1, poslední: 20.07.2009 02:04:00
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      je to tedy muskatovy kvet a prave,ze ja jsem to drive sidila a nedavala, protoze mi prisel drahy - pak jsem ho konecne koupila a bylo to mnamozni - ale mas pravdu - ne vic jak par spetek - je dost agresivni
      janney   | 20.07.2009 02:04:00
      Reagovat | URL příspěvku
  • Jani, teď Tě dostanu! Muškátový květ se DÁ nahradit...pravda, nevím, jestli zrovna do této polévky (dělám ji skoro stejně, jen nedávám mléko a navíc přidám vlasové nudle). Takže to "náhradní koření" je Karri. Do určitých druhů jídel se dá opravdu použít namísto muškátu!  
    mamina19   | 19.07.2009 11:46:06 | Reakcí: 3, poslední: 13.09.2009 08:41:12
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      tak urcite se nahradit da ( tady jeste nahrazuji korenim nutmeg- je to podobne,ale nevim co je to v cestine).

      Kari mas na mysli palive nebo sladke.
      Ja kari temer nesnasim.
      Prave,ze kvetak na kari podavaji v indicke kuchyni a me to proste nechutna.Obecne, kdyz v lezu do indicke restaurace tak to smrdi jak kari - Terry to miluje, tak jsme s nim musela par navstev absolvovat tak jsem se toho asi moc nadejchala a kvetaku s kari prejedla - citim to dotedka a fuj :(
      janney   | 20.07.2009 02:06:08
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Dá se použít oboje! Ale jestli Ti z podstaty "smrdí", pak to asi nepůjde...  , pokud bys snad chtěla Trrymu udělat radost - uvař květák do hodně měkka, rozmačkej na kaši, přidej notnou dávku pálivého kari, sůl, vejce, strouhanku a mouku. Udělej hustší hmotu, ze které udělej placky a osmaž. Pro sebe do toho nakrájej kus klobásy (to má teprve šmrnc, jooo a pro sebe odděl a udělej si s muškátem!!!!). Podávej s bramborem.
        Tak to jen drobný tip!   
        mamina19   | 20.07.2009 08:28:00
        Reagovat | URL příspěvku
  • Dííík. Při nejbližší příležitosti vyzkouším.  
    nadule1   | 19.07.2009 09:44:03 | Reakcí: 1, poslední: 20.07.2009 02:06:50
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×