Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Chlebový kvásek

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Listovala jsem kalendářem(mám s receptíkama)a narazila jsem na Krkonošské kyselo.Hned mě to zaujalo,protože jsem si vzpoměla,že se to tady tento týden propíralo.Já tady tu polévku nikdy nejedla ani nevařila a do minulého týdne jsem ani netušila,že nějaká polévka s kváskem vůbec existuje,takže pouze opisuju,co jsem vyčetla :

Na chlebový kvásek potřebujete 120gr celozrnné pšeničné nebo žitné mouky a 250ml teplé vody.Kvásek připravíte tak,že mouku dobře promícháte s teplou vodou a necháte pod útěrkou na teplém místě(v zimě u radiátoru)alespoň 24hod,nejlépe 48hodin stát.


No snad se to některé kuchařince při vaření toho kysela bude hodit!
autor: KaJana    Poslední změna: 05.04.2008 17:32:32
Předchozí článek Polévka líného kuchaře Další článek Kerkonošský kyselo
Diskuze
  • Jani, děkuji, na tuhle dobrotu se asi k někomu nechám raději pozvat   
    Calamity J.   | 05.04.2008 21:47:17 | Reakcí: 1, poslední: 10.04.2008 22:24:54
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      No,můžu Tě ujistit,že já to doma zkoušet taky nebudu a potom co vím,že se do kysela dává nějaká zkvašená mouka,tak oželím i to kyselo   !Já si dám raději kulajdu   nebo zelňačku  
      KaJana   | 10.04.2008 22:24:54
      Reagovat | URL příspěvku
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×