Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Křehký hruškový koláč

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
20 dkg hladké mouky
5 dkg moučk.cukru
10 dkg másla nebo hery
všechno spojíme na hladké těsto a dáme na chvíli do lednice

Mezitím rozpustíme:
kousek másla, oloupeme a nakrájíme
4 hrušky, dáme dusit na máslo, přidáme
2 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
skořici a
špetku anýzu. Dusíme tak 15 minut.

Těsto vyválíme nebo jenom natlačíme do koláčové formy, propícháme a rozprostřeme hruškovou náplň. Pečeme tak 20 minut (zhruba - přesně to nevím). Po vychladnutí můžeme zdobit ušlehanou šlehačkou, ale dobrý je i jen tak ke kafi.
autor: Ida    Poslední změna: 06.10.2008 18:58:38
Předchozí článek Úžasné a jednoduché jablečné řezy Další článek Žravá buchta
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×