Inzerce
Inzerce
Inzerce

dávka mléka - diskuze

  • dávka mléka
    Ahoj,
    mám 4 měsíční holčičku. Zatím plně kojím a doposud přibírala krásně. Vzhledem k tomu, že budu muset v únoru nastoupit do práce a doma bude přítel, snažím se již teď naši malou navykat na lahvičku.
    Jednou denně se tedy snažím odstříkat mléko a nakrmit ji z lahve. Zjišťuji však, že z jednoho prsa odstříkám většinou tak 60-70ml, z obou pak celkem cca 90ml. Ne, že bych brala doslovně tabulky, ale četla jsem, že by v tomto věku, při váze 6kg, měla vypít víc než 100ml...celkem asi šestinu své hmotnosti. Dcerka je přes den často protivná, ale to přikládám spíš únavě, protože přes den skoro nespí. Nevím ale, jestli třeba nemá mléka málo...na druhou stranu, jak jsem psala, dosti přibírá a opravdu hodně blinká a to i třeba před dalším kojením hodí pořádnou šavli. Jinak kojím 7x denně, ne ve zcela přesných intervalech. Většinou po 2-3 hodinách, záleží na tom, v jaké náladě malá je.
    Myslíte, že jí mléko v množství cca 7x70ml (490ml) může stačit? Nevím tedy, jestli přímo z prsu vypije víc, než dokážu odstříkat, ale většinou pije tak 3-6 minut...někdy je u prsa dýl, ale to už nepolyká.
    Předem díky za vaše zkušenosti.
    jsmitalova   | 19.12.2014 21:29:50 | Reakcí: 6, poslední: 26.01.2017 18:19:49
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: dávka mléka
      ahoj, tak urcite od toho 5-6 mesice budes pomalu zacinat s prikrmy, takze se ta potreba mleka zacne postupne taky snizovat..
      z prsu mimco vytahne podstatne vic nez sebelepsi odsavacka, takze bych se snazila nachystat dost mlicka pro pritele, aby mel nez prijdes z prace, a pak ji nakojit... budes odsavat i v praci? mas tu moznost?
      nespi mala ani v kocarku? (i kdyz - mam dve deti a kazdy jiny - prvni si hodil dvacetiminutovku a hotovo, druhy spal klidne hodinu dve bez nejakyho drndani v kocaku)
      chezzie   | 20.12.2014 09:50:12
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: dávka mléka
        Jj...s příkrmy pomaličku začnu už po Vánocích, než si na ně totiž zvykne, tak to bude určitě chvíli trvat a potřebuju, aby měla i jiný zdroj potravy než kojení. Nevím, jestli budu v přáci odsávat, ale pracuju naštěstí jen necelý dva km od domova, takže pokud to půjde, přítel bude alespoň 1x docházet s kočárkem za mnou na nakrmení :-).
        To se mi ulevilo, že píšeš, že z prsu miminko vytáhne víc...říkala jsem si, že to, co odstříkám by jí asi nestačilo.
        No s tím spaním to máme tak, že dopoledne usíná s křikem tak na půl hodinky. Jde vidět, že je unavená, ale zkrátka buď ji nejde zabrat nebo nerada spí..nevím. No a odpoledne ji každý den dávám do kočárku. Dřív to bylo vždycky s hrozným řevem, ale teď když po 3,5 měsících konečně přijala dudlíka, tak je to většinou v klidu i když taky ne vždycky. No a v kočárku jak kdy. V průměru v něm vydrží 2 hodiny. Někdy míň, někdy o něco dýl. Tak do dvou měsíců jsem musela celou dobu jezdit, protože jakmile se zastavilo, bylo zle. Teď stačí uvozit a pak spí i ve stojícím kočárku...pokud se teda neprobere a nezjistí, že stojí..to pak musím vždycky vyběhnout a chvíli ji povozit a zase usne.
        Takže ten "kočárkovej" spací interval je jediný jakž takž klidný bod přes den, jinak se člověk nezastaví. Myslela jsem, že takhle malé děti mají většinu dne prospinkat, ale ona od narození takhle málo spí..přitom jde vidět, že je unavená. Závidím maminkám, které píšou, že se jejich ratolest zabaví sama. To naše malá potřebuje pořád něco a já nevím co...když ji chovám je to špatně, když ji vozím v košíčku, je to špatně, když si s ní povídám je to špatně...zkrátka mám takový pocit, že už by nejradši sama chodila, aby si mohla jít kam chce :-). Vždycky totiž když je v náručí, tak nedokáže být opřená, ale pořád se snaží zvedat. Tím pádem si ale pak tlačí sama na bříško a blinká. Je to takovej začarovanej, bludnej kruh, kterej jak pořád doufám spraví čas :-).
        Když se ale pak na člověka hihňá, tak jí to všechno odpustí :-).
        Díky za reakci.
        jsmitalova   | 20.12.2014 10:43:39
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: dávka mléka
          tak to mas fajn, ze pritel muze s ni dorazit, zase bude mala o chlup starsi, bude mit zase jiny rezim a prece jen chlapi to maji vic na salamu - tu peci o dite  
          ani mi nemluv, kamaradka basnila, jak ji malej spi pres den v noci a ja Mateje porad na ruce, takze jsem nepokryte zavidela... nektere deti takove jsou ze nepotrebuji spolecnost, ale muzu zase rict, ze ted mi to ten starsi vynahrazuje, ted se prijde rad pritulit, a je to krasny, kdyz rekme, mami ja te mam rad...
          chezzie   | 20.12.2014 19:27:25
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: dávka mléka
      Je to opravdu tak, že mimčo si vytáhne víc než odsávačka. Taky záleží, jakou máš. Každá je jiná s různou intenzitou odsávání. Pokud malá příbírá a není viditelně hladová, tak je to v pořádku. Malý se taky kojil tak 3-4 minuty a byl sytý.
      Kajdda   | 20.12.2014 18:13:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: dávka mléka
      ahoj,

      byla jsem ve stejne situaci a vlastne jeste jsem :)
      ja jsem od prvniho mesice odsavala zasoby do mrazaku, aby meli pak doma co "jist".
      za prvni mesic jsem vyrobila navic cca 180 ml denne, pak jsem jen zasobu v mrazaku tocila, aby se mleko nezkazilo a kdyz se odsalo vice, tak jsem zase ulozila.

      kdyz jsem nastoupila do prace, tak po trech hodinach odsavam a snazim se vozit z prace co nejvic mleka.

      co se odsavacek tyce, tak jak pisou holky, zadna odsavacka neni stroprocentni a nenahradi dite. ja jsem mela Medelu a Avent. kazda ma neco do sebe, ale ve finale jsou dost srovnatelne.

      kdyz odsavam doma, tak potom i nakojim a dite nehladovi - vytahne jeste dalsi mleko :)

      asi od 7. mesice ji v poledne mix zeleniny a obcas v tom ma i maso. nekdy dostane i ovocnou presnidavku pred obedem. spotreba mleka se snizila, uz toho tolik nevypije, ale stejne, jak spolu nejsme kazdy den cely den, tak se vyroba snizuje - odsavacka dite nenahradi, takze jestli mas moznost, ze ti bude vozit na kojeni, tak to je super.

      ted se u nas uz zasoby dost tenci, trochu podezrivam pritele, ze dceru krmi az moc - protoze ta ma chut skoro porad :)

      dceri je ted 8,5 mesice, jsem zvedava, jak dlouho budu jeste schopna neco odsavat :)

      drzim palec, at se dari odsavat i kojit! :)
      n1k4   | 02.01.2015 15:37:50
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: dávka mléka
      Naše děcka nikdy nevypily podle tabulek... ani sem jim to nikdy nenutila. Ani časový odstupy nedodržovaly. Prostě jak měly hlad tak jedly. Ze startu mně malej taky blinkal, koupila sem mu Humanu s karubinem a zpravilo se to. Doporučuji vyzkoušet http://www.humana.cz/produkt/humana-ar/
      Hanka021   | 26.01.2017 18:19:49
      Reagovat | URL příspěvku

Téma: Péče o miminko, kojení, výživa, vitaminy pro děti, péče o dítě, péče o zoubky (strana 692)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×