Inzerce
Inzerce
Inzerce

Recept: Karlovarský knedlík

Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
Poradna »
Sdílejte
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek
... tedy moje varianta :o)

Potřebujeme:
6 rohlíků - nejlépe 2-3 dny starých, nakrájet na kostičky, klidně i větší (v knedlíku to pak vypadá dobře)
2 dcl mléka (já dala prostě hrníček)
sůl dle chuti (asi tak větší špetka)
10 dkg hrubé mouky (tak to bylo v receptu, zdálo se mi to dost, dala jsem 8 dkg a osvědčilo se)
2 žloutky
sníh ze 2 bílků

Nakrájené rohlíky nebo housky zalít mlékem, nechat chviličku nabobtnat - vsákne se rychle. Přidat sůl, mouku, žloutky a promíchat, pak přimíchat sníh.
Z tohoto množství jsem udělala 5 knedlíků velkých asi jako pěst, tak akorát do dlaně.
Každou kouli zabalit do kuchyňské folie (té slabounké igelitové) a vařit 15-20 minut (já tuto velikost vařila 17 minut a dobrý, asi čím menší, tím třeba minutku ubrat).
Může se taky místo koulí vytvarovat šiška a po uvaření krájet, ale koule jsou myslím zajímavější, méně okoukané.

Dnes jsem dělala knedlíky z 1,5 dávky, původní rozpis je takové množství, co se dobře násobí nebo dělí. (Z 1,5 dávky jsem dnes udělala 11 menších kousků, vařila jsem 15 minut.)

Karlovarský knedlík má být správně ochucen bylinkami, to si pak myslím, že by se dalo klidně použít nejen jako příloha, ale klidně jako samotné jídlo (tedy asi by bylo trošku sušší, tak třeba s cibulkou). Nebo by se určitě dal dát do těsta špek, škvarky či uzené maso, prostě obměna.

Já k vlastní výrobě knedlíků vždy přistupovala s despektem, ale tohle je fakt hrozně jednoduchý recept, je to rychlé a levné. Navíc je to další možnost (kromě strouhanky, žemlovky a zapečených rohlíků), jak využít pečivo, co nestihlo sníst nebo včas zamrazit.






autor: Renča    Poslední změna: 26.05.2008 15:46:27
Předchozí článek Pečené brambory s česnekem Další článek Okurkový salát trochu jinak
Diskuze
Reagovat na příspěvek
Komerční sdělení
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×