Můžu být těhotná?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Menstruaci mám pravidelnou, ale teď poslední dobou mě pořád bolí hlava. Ráno, když se probudím, tak mi je na zvracení a dokonce, kdy udělám nějaký prudký pohyb, tak mi je také na zvracení. Jsem teď hodně často unavená, někdy ani nemám chuť na sex a nemám pravidelnou stolici. Bojím se si udělat test, protože jsem byla již několikrát zklamaná, že nebyl pozitivní. Je možné, že bych byla těhotná?

Odpověď MUDr. Romany Gerychové, ženské lékařky:

Pokud je dotaz míněn skutečně vážně, doporučuji tazatelce bez dalšího komentáře navštívit lékaře, který provede potřebná vyšetření k ozřejmení stavu.

Diskuze » Poradna »
Sdílejte článek
Poslat odkaz příteli Vytisknout článek

Na dané téma si můžete s maminkami popovídat v Diskuzním klubu. Potřebujete-li znát názor odborníka, pište na info@babyonline.cz.

Můžu být těhotná? - diskuze

  • Poraďte prosím
    Dobrý den, je mi 21 let a potřebovala bych poradit. 6 dní jsem měla zpoždění menstruace, test je negativní ale přesto mi bylo už celý týden dost zle od žaludku, bolesti hlavy,citlivá prsa,zácpa, pořád jsem unavená, a už skoro celý měsíc v noci chodím často čůrat( třeba i 4-5x za noc). Dnes jsem po 6 dnech začala špinit, jemné bolesti podbříšku, test pořád negativní ale příznaky pořád přetrvávají, je možné že jsem těhotná? Děkuji za odpověď
    12lenka34   | 14.01.2016 14:20:20
    Reagovat | URL příspěvku
  • Nejistota
    Dobrý den chtěla jsem se zeptat, když se na těhotenském testu objeví dvě čárky ale jedna je slabší a jedna silnější znamená to, že test vyšel pozitivně?? Předem děkuji za odpověď.
    Eiva   | 06.01.2015 17:05:54
    Reagovat | URL příspěvku
  • Dobrý den,
    můžu otěhotnět i když jsem po vysazení antikoncepce nedostala menstruaci?
    Ffffound   | 16.11.2014 20:09:19 | Reakcí: 3, poslední: 16.11.2014 20:48:04
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Dobry den mam dotaz uzivam antikoncepci v injekcich je mozne pri ni otehotnet protoze nemivam menzes tak to nemuzu podle toho poznat a kdyz sem si delala testy tak dva mi visli negativni a jeden pozitivni. V podbrisek me porat poboliva a prsa mam citliva
    popem   | 07.10.2014 13:56:39 | Reakcí: 1, poslední: 08.10.2014 08:14:41
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Dobrý den, otěhotnění při depotní antikoncepci je velmi málo pravděpodobné, ale nic není 100%, takže pokud jste měla pozitivní test, navštivte raději svého gynekologa.
      MUDr. Veronika Ťápalová
      Baby on line   | 08.10.2014 08:14:41
      Reagovat | URL příspěvku
  • Porod CS
    Dobrý den,
    bohužel nevím kam můj dotaz správně zařadit.

    Jsem 2 měsíce po porodu akutním CS. Praskla mi plodová voda v 36tt - nahoře, neotvírala jsem se a po 24hod po odtoku plodové vody jsem musela na sál. Chtěla bych se zeptat zda je možné - když neodešla hlenová zátka, že by odcházela až teď? Byla jsem včera na kontrolním vyšetření ( kvůli hematomu v sutuře ) a od té doby odchází čirý hlen. Po částech, je možné když došlo k podráždění vnitřním UTZ, že by se toto stalo? Podotýkám, že kanál děložního hrdla je mám rozšířený - 8 mm ... Děkuji za odpověď.
    zizulka   | 28.08.2014 09:54:15 | Reakcí: 1, poslední: 29.08.2014 12:39:08
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Porod CS
      Dobrý den, pojem "hlenová zátka" opravdu používáme pouze u těhotných před a v termínu porodu. Není určitě možné, aby Vám odešla za 2 měsíce po porodu, i když se jednalo o císařský řez. Sekrece hlenu se objevuje u každé ženy vlivem hormonálních změn, což bude zřejmě i Váš případ. Rozhodně to nic vážného neznamená.
      MUDr. Veronika Ťápalová
      Baby on line   | 29.08.2014 12:39:08
      Reagovat | URL příspěvku
  • Můžu být těhotná
    Dobry den ,
    Chtela bych se zeptat pred rokem sem prestala brat prašky a dala jsem si nitroděložní tělísko , které jsem před dvouma mesicema vyndala , a od te doby sem neměla menstruaci a před týdnem sem měla nechráněnej sex . Mohlo by se stát že bych mohla otěhotnit když sem nedostala takhle dlouho menstruaci .?

    Děkuji předem
    nina56   | 21.06.2014 23:34:37 | Reakcí: 1, poslední: 23.06.2014 09:10:29
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Můžu být těhotná
      Vkládáme odpověď Mudr. Veroniky Ťápalové:

      Dobrý den, nepravidelné menses po vytažení tělíska může chvíli přetrvávat, pokud by se ale menstruace delší dobu nedostavila, raději navštivte Vašeho gynekologa. Co se týče možnosti otěhotnění, tak to možné samozřejmě je, i když pravděpodobnost je to malá..Pokud máte nechráněný styk, ať už jsou okolnosti jakékoliv, pravděpodobnost otěhotnění tu vždycky je..Ovulace se může nastartovat kdykoliv po vytažení tělíska, takže k tomu např. mohlo dojít klidně před týdnem, v době nechráněného pohlav. styku..
      Baby on line   | 23.06.2014 09:10:29
      Reagovat | URL příspěvku
  • můžu být těhotná?

    Dobrý den,
    prosím o radu. Před týdnem jsme se s přítelem tulili a od pondělka mívam jemné bolesti podbříška. Tak ,,dlouho dobu,, jsem to nemívala. Bylo to převažne 1-2 dny, teď je to 5 den. Pociťuji taaké jemné svědění bradavek a obličej mám vyházený bolavým akné. Myslíte, že by mohlo jet o těhotenství? Dělala jsem si test, po pravdě dva, ale zatím nic neukázali. Kdy mám ovulaci vůbec nevím....mezi cyklama mam v průměru 30-32 dní. Další mám dostat cca za 14 dní. Prosím o radu, v tomto jsem totálně nezkušená. Moooc děkuji.
    Pěkný den Martina
    Dami   | 16.05.2014 18:27:17
    Reagovat | URL příspěvku
  • Dobrý den, chci se zeptat, jestli je tu možnost těhotenství, když jsem si několikrát zapomněla vzít pilulku, tak jsem si ji vzala další den, ale bylo to po delší době než 12 hodin, a poté jsem je 4 dny nebrala vůbec. (Z důvodu, že jsem jela na chatu a zapomněla jsem si je doma.) V tu dobu jsem měla pohlavní styk. Po třech dnech nebrání antikoncepce se mi dostavila nečekaná menstruace, a když jsem si udělala test, byl negativní. Obvyklou menstruaci mám dostat až za týden. Mohu být těhotná ? Popřípadě, kdy si mám udělat další test ? Nechci být znovu zklamaná. Děkuji Vám za ochotu odepsat. :)
    Monik1   | 12.05.2014 16:23:55 | Reakcí: 1, poslední: 13.05.2014 09:03:52
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Pokud jste několik dní zapomněla užít antikoncepci, těhotná být samozřejmě můžete, i když se dostavilo krvácení. Těhotenský test provedený za tak krátkou dobu po pohlavním styku nemusí být pozitivní, i kdybyste otěhotněla. Doporučuji tedy udělat si další test pro jistotu např. za 10 dní nebo se dostavit na kontrolu k vašemu gynekologovi.
      Baby on line   | 13.05.2014 09:03:52
      Reagovat | URL příspěvku
  • Prosba o radu
    Snad nevadí,že píšu sem,potřebovala bych poradit.

    Dobrý den,

    jsem 7tt, v pátek začínám 8tt. Včera večer jsme se s manželem milovali a bez prostředně potom,jsem ve sprše zaregistrovala ,jak ze mě vytekly malinkaté kousíčky krve. Hned potom už nic nenásledovalo,žádné větší krvácení ,ani bolesti. I tak jsem byla dost vyděšená,zda se nemohlo něco stát a samozřejmě i můj manžel. Chci se zeptat na Váš názor , zda se toto může přihodit, případně , co by to mohlo být?
    Předem mnohokrát děkuji za Vaši odpověď!
    Nika Sova   | 10.04.2014 07:58:36 | Reakcí: 1, poslední: 14.05.2014 10:08:52
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Prosba o radu
      Jednorázové zakrvácení či špinění v prvním trimestru nemusí nic znamenat. Pokud to bylo po pohlavním styku, mohla se podráždit např. nějaká cévka v děložním hrdle. Pokud se cítíte dobře a nadále již nekrvácíte, nemusíte se znepokojovat.
      MUDr. Veronika Ťápalová
      Baby on line   | 14.05.2014 10:08:52
      Reagovat | URL příspěvku
  • druhé těhotenství
    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, když naše první dítě je postižené(EIEE aj.), ale celé těhotenství bylo naprosto ukázkové, ke komplikacím zřejmě došlo těsně před porodem či během něj,(nelze to zjistit, protože příčina není ani genetického či metabolického původu), je lepší při druhém dítěti nastoupit na rizikové těhotenství?
    A jaký je mezi tím rozdíl co se týká vyšetření, testů a návštěvnosti u gynekologa?
    Moje lékařka mi řekla, že to není nutností, ale já si myslím, že kdybych byla tzv. více na očích, bylo by to pro moje nervy lepší :D
    A mám požadovat nějaká specifická vyšetření, nebo opětovnou genetiku i když už jedno vyšetření proběhlo?
    Děkuji za odpověď.
    kika02   | 23.04.2012 19:15:00 | Reakcí: 1, poslední: 14.05.2014 10:10:03
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: druhé těhotenství
      Dobrý den! Je to těžká otázka. Pokud onemocnění vašeho dítěte nemá genetický původ, je otázka, v které fázi těhotenství byla chyba. Pokud jste již absolvovala genetiku a bylo vše v pořádku, zbytečně se nestresujte. Pokud byste chtěla navštěvovat rizikovou poradnu, určitě byste na ni právo měla, už jen proto, abyste byla více v pohodě. Režim rizikových poraden není všude stejný. Co se týká naší brněnské porodnice, počet návštěv a např. ultrazvukových vyšetření je individuální - záleží na důvodu, pro který maminka rizikovou poradnu navštěvuje. Někdy nemusí být návštěvy častější, jindy ano. Pokud je to ale " preventivní" hlídání v rizikové poradně, počet návštěv je stejný.
      MUDr. Veronika Ťápalová
      Baby on line   | 14.05.2014 10:10:03
      Reagovat | URL příspěvku
Vložit příspěvekVšechny diskuze
Inzerce