banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 592 příspěvků

@tygřímáma

Tarhoňa

Maty je z toho(těch kuliček absolutně nadšen)Koupila jsem jí u nás v Lidlu.

Tarhoňa

Místo těstovin a dělám z ní i těstovinový salát. Zuzko, kde jsi jí koupila? Tady absolutně není k sehnání.
@moninif

Není. Já je dělám v troubě. Jako ano, musí se to vypeckovat či odbubákovat, ale třeba už se to na povidla neloupe. Já to mírně podleju, přidám koření a cukr a nechám to na necelých 100 stupňů celej den a pak už to jen nahmýžďkám a překydám do sklínky.
@zajic

šípky

sipky normalne ozuzlavame i v zime,jak jsou namrzle na kerich...

měla jsem u kamarádky super dýňovou se skořicí. no, vlastně ani něšlo poznat, že se jedná o dýni, ale bylo to výžně výborný.a ségra dělává pomeranč+kiwi.

hrušky jako povidla,švestky určitě taky ještě jsou
@zajic

šípky

to musí být drbačka, odchlupovat šípky.. třeba je na to nějaký fígl
@jezurka

šípky

no třeba na marmeládu se to musí odchlupit. Nedělala bych to ani za zlaté prase. Ale moje maminka to byla v dětství nucena to dělat. Proto pokaždé, když někde narazí na šípkovou marmeládu, tak si ji koupí a lebedí si, že neodchlupovala.
@Liberte

šípky

Jako jak syrové? Preparujete z toho ty chlupaté semena, že jo?

U nás v obchodě dnes měli ještě čerstvé jahody.
@jezurka

šípky

Jestli se to nejí ještě dřív, než se tam ty chloupky vytvoří. Jinak to myslím moc jedlé být nemůže .

Babička dělá marmeládu z dýně a pomeranče a je luxusní :)Mohla bych se jí užrat.

V létě jsem si koupila v Botanicusu marmeládu pomeranč+kiwi, byly v ní rozinky a skořice a byla moc dobrá. Mám v plánu jí vyzkoušet.

sipky,aronie,slivy,mango,pomeranc,mandarinky,jablka..je to pak podobne svestkovym povidlum,
@Ady.S

ta se da udelat z jakekoliv dyne?

nekde jsem cetla, ze nekdo delal marmosku z dyne
@lucie73

Já letos dělala poprvé a jak načnem skleničku kluci ji sežerou na posezení, za rok se taky budu muset polepšit.Letos asi už jen z jablek a z dýně
@Ady.S

ne, došly marmelády :-( nějak jsem to letos podcenila

To se nudíš či co
@stankag

šípky

to jsem taky slyšela - ale nezkoušela.. spíš by mě zajímalo, jak se jí čerstvé s těma chloupkama?

Plánování vaření

Vařím jen o víkendu, zeptám se jich ke konci týdne, co by si tak představovali a já pak ještě doladím a nakoupíme na to v pátek, nebo sobotu ráno :-)
@jezurka

šípky

Máš pravdu, jen nesmí promrznout moc, pak už jsou mazlavé a špatně se suší. Já jsem tedy odkoukala louhovat je drcené, proti chloupkům stačí jemné sítko.

jde i ze šípků, ale s tím bych si teda hrát nechtěla... Jedině ty povidla - jablková, hrušková, ale to je taky piplačka.
@Sphinx

no, to nemám, to mi ale moc nechutná

taky mě jako první napadly pomeranče, pomalu začínají být pěkné a dobré.Nebo povidla - švestková, hrušková, jabková...
@jezurka

šípky

Moc děkuji,Pavli

Z pomerančů.... máš?

šípky

šípky se mají sbírat po prvních mrazících.. teď je na to asi správný čas :) nasušit normálně na topení a vyluhovat přes noc, nezalívat úplně vařící vodou, ať se nezničí vitamíny.. hlavně je nechej vcelku, ať se ti do čaje nedostanou ty chloupky zevnitř, to se pak špatně pije

Ovoce a zelenina

Lucie si kdykoliv vybere nějaké ovoce či zeleninu(jí toho mraky denně),M jen když mu to nachystám až před nos a já?..musím se přiznat,že se dost se zeleninou a ovocem flákám a jím toho o dost míň než bych měla

Plánování vaření

podle toho komu budu vařit,co mám v lednici a co bych musela dokoupit a jestli se mi vůbec vařit chce

šípky

uz ne,uz jen rakytnik a aronii a ty maji mnohem vice vitaminu nez sipek,tak uz by to bylo zbytecne..ale zase je ojidame na vyletech syroveteda podle toho v jake krajine a kde rostou

Plánování vaření

Moc neplánujeme, rozhodujeme většinou den předem, někdy i v průběhu daného dne a to podle chuti a přání strávníků. Máme své stálice a rádi se inspirujeme mezinárodní kuchyní nebo různými novými recepty. Pokud narazíme v akci na něco zajímavého (jehněčí kolínka, zvěřinu, mořské ryby nebo plody atd.), odrazíme se od toho. Jinak zásoby moc neděláme, každodenně se pohybujeme v okolí spousty obchodů, takže doplnit potřebné suroviny není problém. Jediné, co u nás musí být, to je každý den jiná příloha a jiný druh masa, to vše proložené nějakým bezmasým jídlem. Jíst dva dny po sobě to stejné by neprošlo.

šípky

U nás jsou ještě pěkné. Dokud je moc nesežehne mráz, tak se dají usušit.
@tygřímáma

šípky

@veverka77

šípky

OK, mám je před barákem.
@tygřímáma

šípky

Tak jestli nebudou tady,jedu k vám

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
27 hlasů

69 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 104 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici