banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové reakce

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 2 592 příspěvků

Fuj mafinky

no teda to byl nápad

Dýně v kuchyni

zksu se podívat sem:http://www.prima-recepty.cz/vyhledavani/?s=m%C3%A1slov%C3%A1+d%C3%BDn%C4%9B

Je v to nějaký rozdíl?

Tohle jsem našla:\"Muškátový květ i ořech mají podobné aroma, Muškátový ořech jen květ má výraznější a poněkud „uhlazenější“ vůni. Květ je také světlejší, proto se častěji používá do smetanových omáček a světlých vývarů, kde by byl tmavší ořech nežádoucí.\"

Je v to nějaký rozdíl?

Já jsem na tom stejně jako Zuzka.

Je v to nějaký rozdíl?

Ja uz nekupuji orech,ale jen muskatovy kvet mlety.

Fuj mafinky

Ty ďáble.

Dýně v kuchyni

Koukni na stránky České televize, v sobotu vařili Kluci v akci z dýně a nevypadalo to vůbec zle.

Tarhoňa

Já doma jen do polévky, naši i jako přílohu

Tarhoňa

Ja to vůbec neznám.
@tygřímáma

Tarhoňa

my ji obcas delame domahttp://www.labuznik.cz/recept/domaca-tarhona/a je docela dobra,ale radeji mame domaci nudle a drobeni
@tygřímáma

Tarhoňa

Jo jo v Lídlu a Zuzka má ještě Lídl u nosu ta se má.
@Zuzbr

Tarhoňa

Taky jsem jí kupovala v Lidlu, ale už jí dlouho nemají.
@tygřímáma

Tarhoňa

Maty je z toho(těch kuliček absolutně nadšen)Koupila jsem jí u nás v Lidlu.

Tarhoňa

Místo těstovin a dělám z ní i těstovinový salát. Zuzko, kde jsi jí koupila? Tady absolutně není k sehnání.
@moninif

Není. Já je dělám v troubě. Jako ano, musí se to vypeckovat či odbubákovat, ale třeba už se to na povidla neloupe. Já to mírně podleju, přidám koření a cukr a nechám to na necelých 100 stupňů celej den a pak už to jen nahmýžďkám a překydám do sklínky.
@zajic

šípky

sipky normalne ozuzlavame i v zime,jak jsou namrzle na kerich...

měla jsem u kamarádky super dýňovou se skořicí. no, vlastně ani něšlo poznat, že se jedná o dýni, ale bylo to výžně výborný.a ségra dělává pomeranč+kiwi.

hrušky jako povidla,švestky určitě taky ještě jsou
@zajic

šípky

to musí být drbačka, odchlupovat šípky.. třeba je na to nějaký fígl
@jezurka

šípky

no třeba na marmeládu se to musí odchlupit. Nedělala bych to ani za zlaté prase. Ale moje maminka to byla v dětství nucena to dělat. Proto pokaždé, když někde narazí na šípkovou marmeládu, tak si ji koupí a lebedí si, že neodchlupovala.
@Liberte

šípky

Jako jak syrové? Preparujete z toho ty chlupaté semena, že jo?

U nás v obchodě dnes měli ještě čerstvé jahody.
@jezurka

šípky

Jestli se to nejí ještě dřív, než se tam ty chloupky vytvoří. Jinak to myslím moc jedlé být nemůže .

Babička dělá marmeládu z dýně a pomeranče a je luxusní :)Mohla bych se jí užrat.

V létě jsem si koupila v Botanicusu marmeládu pomeranč+kiwi, byly v ní rozinky a skořice a byla moc dobrá. Mám v plánu jí vyzkoušet.

sipky,aronie,slivy,mango,pomeranc,mandarinky,jablka..je to pak podobne svestkovym povidlum,
@Ady.S

ta se da udelat z jakekoliv dyne?

nekde jsem cetla, ze nekdo delal marmosku z dyne
@lucie73

Já letos dělala poprvé a jak načnem skleničku kluci ji sežerou na posezení, za rok se taky budu muset polepšit.Letos asi už jen z jablek a z dýně
@Ady.S

ne, došly marmelády :-( nějak jsem to letos podcenila

To se nudíš či co
@stankag

šípky

to jsem taky slyšela - ale nezkoušela.. spíš by mě zajímalo, jak se jí čerstvé s těma chloupkama?

Plánování vaření

Vařím jen o víkendu, zeptám se jich ke konci týdne, co by si tak představovali a já pak ještě doladím a nakoupíme na to v pátek, nebo sobotu ráno :-)
@jezurka

šípky

Máš pravdu, jen nesmí promrznout moc, pak už jsou mazlavé a špatně se suší. Já jsem tedy odkoukala louhovat je drcené, proti chloupkům stačí jemné sítko.

jde i ze šípků, ale s tím bych si teda hrát nechtěla... Jedině ty povidla - jablková, hrušková, ale to je taky piplačka.
@Sphinx

no, to nemám, to mi ale moc nechutná

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
27 hlasů

69 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 104 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici