banner

Vaření - nové reakce

Napadlo vás něco zajímavého nebo hledáte inspiraci? Řešíte právě problém s těhotenstvím, porodem, kojením nebo výživou? Pojďme společně sdílet své radosti, starosti, zkušenosti, tipy a triky a podporovat se.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové reakce

Celkem 47 399 příspěvků

@Zuzbr

tak dneska jsem mu udělala rýžový nákyp. Uvařila jsem kulatozrnnou rýži opravdu hodně na kaši, smíchala s bílým jogurtem a nastrouhaným jablkem, trošku osladila a dala zapéct do trouby a musím říct, že baštil, až se mu dělaly boule za ušima

kozi syr

měla jsem jednou mazací, ale ten mi dost smrděl, manželovi kupodivu chutnal, ale tvrdý kozí sýr mi chutná, na toust s medem a ořechy a ledový salát
@Gigi

Jo byly dobrý, jen to musím příště zapíct nejdřív trochu zespodu, bylo to málo křupavý.

Taky budeme mít něco takového

slintám

to je dobrota

dušené kotlety s kapií a okurky

dnes

Bagety

to by se Ondrovi líbilo na svačinu

st

Středa

domácí pekárna

mě se to u moulinexxu stalo taky, já mám ale ještě záruku, takže jsem poslala na reklamaci a poslali mi úplně novou nádobu. Jinak druhou nádobu jsem kupovala tadyhttp://eshop.elprag.cz/pekarny
@Gigi

domácí pekárna

Né.
@Honafa

domácí pekárna

no já bych to neřešily a suroviny taky dávám do zacvaklé pekošky,ale jak to hněte tak mi to slízá z háku a já mám strach zda ten hák nemuže nejka vylítnout
@Honafa

Bagety

A já myslela,že jsi pekla
@chezzie

Svíčková

Já právě většinou šupnu tu mraženou a ten poměr mě vyhovuje, nikdy jsem teda nezkoumala čeho je tam kolik
@Zuzbr

Třeba se rozjí až bude větší, jinak Vašík se taky kolikrát v tom jídle ponimrá, ale vyloženě nic neodmítá kromě samotného banánu, ale ten mu pašuju do jogurtu
@tygřímáma

Bagety

bagety jsem koupila v pekárně za 5,50 za jednu.Domácí jsou v tom,že jsou doma naplněné.
@Zuzbr

To je malá potvůrka , Vašík polívky fakt zbožňuje a sní jakkoukoliv. Ty do rajské dáváš mlíko? Já jsem ji právě udělala jen z toho vývaru z jazyka + protlak, trochu másla ale je fakt že trochu cukru jsem tam dala. Rýži používám normální pytlíkovou dlouhozrnnou ale pokud jí nejí tak zkusk koupit kulatozrnnou je taková lepivější, třeba mu bude chutnat víc.

dnes

Bagety

Recept na bagety sem,Gábi
@antara

Jinak Maty byl větší jedlík s Tobim mám trošku v tom jídle problém.
@antara

právě že v polívce,a on to vytahoval z pusy.No rajskou se chystám taky uvařit,akorát jí musím vařit z UM,a sladím to glukopurem.ale je to takové nic moc.A rýži používáš jakou?
@Zuzbr

ne už krájím jen kousky, někdy třeba něco trošku přemixnu když se mi to zdá moc tvrdé,ale jinak ne. A zkusila jsi mu ty nudle dát v polívce? Vašík sní v polívce i to co by normálně nesnědl rýži naštěstí jí bez problémů,ale musím ji hodně rozvařit, už jsem i přemýšlela že bych udělala nějaký rýžový nákyp s ovocem
@antara

ale asi mu to už nemixuješ né? já už taky ne,ale třeba nudle mi tobi nesní ani za boha.on si je vytahuje z pusya ryže se kousat moc taky nechce.Ale díky za napády.
@Zuzbr

Mě kolikrát taky připadá mi že mu vařím pořád to samý, vesměs je to maso s bramborem nebo ryží nebo těstovinama, + nějaká zelenina, ale o víkendu se mu chystám udělat bramborové placičky pečené v troubě a kamárádka mi říkala, že mu můžu udělat někdy jakoby zapečené brambory s masem. Jinak z omáček měl tu rajskou a chystám se na svíčkovou.A na rizoto a zapečené těstoviny
@Gigi

domácí pekárna

jo,myslim ze jo..
@Gastrica

Svíčková

ja jsem delala jednou hovezi a jednou kralici.. bezmasou jsem jeste nedelala... ale nevadila by mi, ja mam na svickove stejne nejradsi tu majdu, to dokazu i vyliznout talir
@chezzie

Svíčková

tak já to vždycky dělám z hovězího, když to dělám fakt poctivě, jinak třeba předevčírem jsem dělala bezmasou
@Gastrica

Svíčková

tak on je rozdil i s jakym ji delas masem... jsem ji mela i s kralicim i se zverinou a po zverine je treba takova tmavsi... ale znama ji dela podobne jaks psala ze dela tvoje tchyne a taky mi prijde takova tezka, hutna..
@chezzie

Svíčková

no já mám třeba ráda, když je tam víc mrkve, než toho bílýho :) A je fakt, že každý si to dělá po svém, mi to od tchýně nechutná tolik, co od mamky (která mě to naučila po jejím), ale přitom si myslím, že ona to dělá snad jediná správně :) Jednou jsem měla svíčkovou v restauraci a vypadala podobně jako tchýnina, akorát byla teda lepší jsem za svůj dosavadní život nejedla, fakt to byl luxus!! :)
@Gastrica

Svíčková

no vidis, to treba nevim... ja to vetsinou davam od oka, ale proste do mamciny i tchyniny svickovy (obe ji delal docela hodne podobnou) to ma proste daleko.. no taky jsem ji zkousela zatim jen 2x

domácí pekárna

Taky to mám vypadlé a neřeším to.Prostě to tam porovnám a suroviny dávam do nádoby co je zascaknutá v pekárně.
@chezzie

Svíčková

já jsem kdesi četla, že dvě čtvrtiny mrkve, čtvrtinu celeru a čtvrtinu petržele :))

Brněnský dort

uprimne radsi bych si dala tu zebru - ta je z tvarohu, ja tyhle kremovy dorty moc nerada... navic je to pracny muj nejoblibenejsi je ted ten s krem ole, jak se jen zatrese a je to... to je dort raz dva a mnamka taky

Svíčková

delam podobne jako antara... jen mam vzdycky problem, ze nikdy nevim, kolik ktere zeleniny tam mam dat (mrkev, celer, petrzel) - davam cerstvou, ne mrazenou...

Jani co tak ještě vaříš Vašíkovi? Mě už dochází představivost.Děkuji

dušené kotlety s kapií a okurky

To zní opět dobře.Jak je děláš?
@Gigi

domácí pekárna

ten první odkaz nejde tak ten dole už jde
@Liberte

domácí pekárna

http://www.velektronik.cz/pekarny-moulinex-tefal-nahradni-dily.htmlto bude určo tahle vid? já nevím jaký mám číslo,ale na tom obrázku je ta samá pekoška tak asi ta
@Gigi

domácí pekárna

xxl mam, kupovala jsem to pres net asi za 500 kc..ale stranku uz bohuzel nevim..musis pohledat

taky sme je měly v so a byly dobrý
@Liberte

domácí pekárna

a nevíš,kde bych sehnala ty nádoby,mám taky moulinex,ale XXL
@tygřímáma

právě čekáme návštěvu 2 čokoholiky a už jsem nevěděla co čokoládového jim mám udělat, vše už měli, takže teď bude tahle pěna

domácí pekárna

me odpadl na moulinexu a musela jsem koupit novou nadobu..neslo to pridelat nicim..neco tam proste odpadlo...
@Gigi

domácí pekárna

Chlapi jsou na takové věci šikovní.
@Evulik25

domácí pekárna

moc děkuju,tak sou takový kovový ale nedá se to přišroubovat ,on se na to ještě podívá martin,sand něco vymyslí
@Gigi

domácí pekárna

Aha, mamka tam právě ze spod měla takový šroub, který se utáhl. Mrzí mě, že nemůžu poradit, fakt mě už nic nenapadá.
@antara

Jéééééééé,ta byla výborná
@Evulik25

domácí pekárna

tak jsem se na to koukala,ale tam není co přišroubovat,je to tam na pevno
@tygřímáma

Tak to je dobře...jinak o víkendu budu dělat tvoji čokoládovou pěnu, už se těším mňam
@Evulik25

domácí pekárna

aha,včera se na to chlap díval a nic nevykoumal ján se na to podívám a zkusím to díky

domácí pekárna

Nevím, zda je to stejná situace, ale mamce se stalo to samé, stačilo to ze spod zase přitáhnout, zašroubovat.

Měli jsme v sobotu,byly výborné.

to by mě zajímalo co si mám pod pojmem zbytky představit
@nadule1

já je ještě nikdy nedělala

úterý

mňam
@nadule1

U nás by musela být taky dvojitá dávka
@tygřímáma

Povedly se. Ale příště asi udělám radši knedlík... s těma nokama je děsnýho patlání (dělala jsem dvojnásobnou várku...).

pondělí

také bych si dala

dobrota

pondělí

dobrý tip, to bych mohla zvládnout tento týden

dobrou chuť

@nadule1

Svíčková

Na svíčkovou se vůbec neptej, v životě se mi nestalo, že by měl někdo stejnou, každý ji dělá úplně jinak.

Jak to dopadlo s nokama?Povedly se?
@Honafa

Škvarky v domácí pekárně

Díky moc. Tak já to zkusím a budu hlídat.Manžel to chce škvařit normálně v hrnci, tak jsem si řekla, ať to škvaří v hrnci a já to zkusím zase v pekárně.
@

Škvarky v domácí pekárně

Děkuji. Tak já to zkusím. Ta moje asi pojistku nemá. Když v ní peču nějakou buchtu, tak si klidně můžu dát podruhé pečení v pohodě.

Brněnský dort

Jako nápad to není špatný, ale na můj vkus mooooc pracný.

Svíčková

Ha... já se zrovna chtěla ptát na recept na svíčkovou. Tak dík. Akorát vidím, že sto lidí = sto chutí :))

Škvarky v domácí pekárně

Mám jednohákovou a dávám v pohodě i kilo dvacet toho sádla, jak píše Honafa, ono se to smrskne. Jen jedna rada, některé pekárny mají pojistku proti přehřátí, tak je možné, že ti to nepůjde spustit hned po sobě, chvilku(tak půl hoďky) nech ochladnout a zase zapni.
@Liberte

Brněnský dort

Ja ho neměla zelený,ale spíše utapaný.Chutově je dobrý,ale lepší si ho koupit.

cjřest na másle ...mňam

pondělí

mňam dala bych si, ale když ještě kojím nemůžu hmmm tiše závidím

Brněnský dort

takový dorty nemám ráda, takže by mě ani nenapadlo to vyrábět... :)

Brněnský dort

takový dorty nemám ráda, takže by mě ani nenapadlo to vyrábět... :)
@zanlena

pátek-Boloňské špagety se sýrem

@antara

sobota + neděle

@tygřímáma

sobota + neděle

Brněnský dort

brr.zelenej....me by ani nenapadlo se s timpatlat

pondělí

MŇam

sobota+neděle

@lucie73

pondělí

Jooooooooooooo
@lucka82

Škvarky v domácí pekárně

Míchat né.Je to tam nenechat dost dlouho. Hlídat čas.Klidně i dřív vypnout.Jak píšu ,ja to davám na dvakrát poprvé to ještě není a podruhé už hlídam.A hlavně pozor at se nespálíš-bude to strašně horké-ty škvarky a to sádlo.
@Honafa

Škvarky v domácí pekárně

To se také může spálit i v pekárně? A jak tomu mám předejít? To jako mám průběžně také míchat?
@tygřímáma

pondělí

smažíš ve friťáku ???
@lucie73

pondělí

Pro 4 tygry je akorát
@tygřímáma

pondělí

no tak jestli byl velkej aspoň jako moje hlava, tak to celkem jde :DDDDD
@lucie73

pondělí

Kupovala jsem za 24 v Tescu

pondělí

to jsme dlouho neměli:D květák je drahej jako pes

Škvarky v domácí pekárně

Dělám.A tak ,aby se to vešlo-to nenabyde spíše se to smrskne.Pozor jen at se ti to nespalí.Ja to davám na program marmeláda-2x.
@tygřímáma

pátek

Jde to udělat i bez těch našlehaných bílků... vajíčka se tam zamíchají celá a pak se jen přizpůsobí množství mléka a hrubé mouky, aby se to pěkně spojilo, ale nebylo to ani moc tekuté, ani tuhé.

Brokolice

nejvíce polévku,omáčku nebo brokolici s těstovnami.
@Zuzbr

Tak pak dej vědět jak to klukům chutnalo
@antara

teda tak to zkusím koupit.
@tygřímáma

Uplne si na nem pomlaskaval :)
@Zuzbr

Jojo normalne veprovy jazyk uvaris a pak jeste kdyz je teply jen sloupnes takovou tu vrchni blanku, je to prave uzasne libove masicko, do te rajske a pro deti idealni, podle me lip stravitelne nez hovezi. Nebo jak ho ma rada tygrice s krenem :) ja se na nej taky zezacatku netvarila, ale je to opravdu dobre maso

sobota+neděle

tak jazyk jsem ještě nejedla.To jsi ho jen uvařila?
@Terča80

To by se Baruška asi napapala. Ona miluje bramoborovou kaši, pokud je k tomu řízek, sežere vše v okolí 50 metrů :)

Svíčková

Nasekám si zeleninu - celer petržel a mrkev, přidám maso vcelku, podleju vodou a přidám bobkový list, nové koření a celý pepř, sůl. Nechám 24 hodin odležet. Pak druhý den vařím do měkka, vytáhnu maso, vyndám koření, přidám zakysanou smetanu a ještě povařím, přidám smetanu na vaření s moukou. Nakonec všechno rozmixuju, je to taková až pěna, cukr ani ocet nepřidávám. Miluju to takhle

Vašík je můj člověk

Brněnský dort

toz jo, zvladla bych to, ale ver, ze na to je teda muj cas drahy.

Ke snídani míchaná vejce na sádle a škvarečkách, chléb

mňam

slintám

mňam

neděle

dobrota

Chlapsky vareni

neděle

Mnamy:)

Ty budu delat ja zitra. Tatovi z krkovicky (za ty bramboraky) a nam z kureciho, mame to radsi. K tomu kase a okurky.

Svíčková

Tak já prošpikuji maso a naložím ho do zeleniny, kterou upravím tak, že osmahnu cibulku pak dám zamraženou nebo čerstvou kořenovou zeleninu a taky osmahnu. Zaliji vodou dám celý pepř, nové koření, bobkový list, sůl, trochu octa achvilku povařím. Když to vychladne zaliji tím maso a nechám den odležet. Pak to dám do trouby a upeču. Když je maso měkký tak ho vytáhnu zeleninu přecedím rozmixuji, ale vyndám tedy bobkový list před mixováním a aby toho bylo víc tak ještě dávám mouku. Rozmixovanou zeleninu dám zpátky do hrnce zapráším moukou a zaleji slitým vývarem a ještě doliji další vodu a povařím. Nakonec přidám smetanu. Kdysy jsem svíčkovou dělala úplně jinak. Maso na plátky a naklepat, osolit. Zprudka opéct a pak na výpeku osmahnout pokrájenou cibuli a zeleninu. Přidala jsem osmahnuté maso, bobkový list, celý pepř a nové koření a zalila vodou a dusila do měkka. Pak jsem maso vyndala, zzeleninu přepasírovala přes sítko, protože jsem neměla mixér. Zahustila jsem moukou povařila a dochutila. Na závěr jsem opět dala smetanu.
@nadule1

Co se peče neuteče

Ja myslím,že tady jo.I když Gabka taky na mě čuměla,že takhle to snad nikdy nejedla.Ja jsem to kdysi hodně vařila Martinovi.U nás se to hodně jedlo v jídelně nebo i u babiček a i doma.
@nadule1

Co se peče neuteče

U nás se sekaná dělá i k rajské omáčce.Teda néééééééééé v naší rodině,ale tady na Strakonicku

Co se peče neuteče

Sekaná, zelí a knedlík je klasika? To jsem asi v životě ani neslyšela. U nás se jí sekaná s bramborem nebo s hořčicí a pečivem, eventuelně ještě se svíčkovou. Fakt mě to překvapuje.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
27 hlasů

69 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 104 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici