banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 592 příspěvků

Pizza

Holky, nemáte některá osvědčený recept na pizzu, která bude chutnat jako z italské restaurace? Nejlépe Margaritu.Ríša pizzu a těstoviny miluje, ale je hodně kritický, tak nemohu selhat :-).Děkuji moc,Jana

houby, hřiby

Holky, jak zpracováváte houby z lesa?Mám je očištěné, nakrájená a chtěla bych si dát do mražáku. Dělala jsem minule podle babičky-povařit, slít, propláchnout a pak dát podusit a vychladlé zamrazit.Mrazíte někdy i nepodušené?A když si teď chci přidat pár těch čerstvých do jídla, stačí jen podusit a pak přidat a nebo to tam hážete rovnou?Díky :-)

odešla mi pekárna,ale je divný že jí zapojím do elektriky a normálně svítí čudlík na zapnutí,ale pokud ho zmáčknu tak nereaguje myslíte že je definitivně pryč?

droždí

4g čerstvého droždí je kolik g sušeného, díkyblbá otázka co?

svíčková z papiňáku

někde na netu jsem u receptů na svíčkovou z papiňáku četla, že to je barbarství... no ale ale měla jsem mrazáku králičí hrudí, tak jsem to šoupla do papiňáku a udělala dneska ráno svíčkovou, nejenže to bylo raz-dva ale teda takhle dobrá se mi ještě nepovedla (když teda dělám klasicky v troubě). Kdo ji taky dělá v papiňáku?

Patizon

holky a ještě jeden dotaz, volal manžel z práce že dostal patizony, co s nima děláte? Znám jen že se obalují, ale my smažené nejíme.Díky

Lis na těsto

Holky máte někdo zkušenost s lisem na těsto takové to tvořítko na sušenky, přemýšlím o tom že si koupím, ale chci vědět jestli to stojí za to..díky

Křečkování

Tak jsem na jaře tvrdila jak zavařování a celkové křečkování není nic pro mě. Nakonec mám zavařené lečo a broskve, usušené 3 sklenice hub, zamrazené jablka na zkoušku, rajčata, houby a po dnešku i hromadu petrželky. Jsem zvědavá jaká budu za rok

listové těsto

chci udělat domácí listové těsto a pak z něho trubičky... poměry mám, ale co pořád nějak nechápu je to skládání a překládání, všude v receptu je to sice popsáno, ale není k tomu to správné vyobrazení tak si nejsem jistá, jestli to chápu dobře.. v jedné kuchařce je to sice krásně a detailně popsané, ale bez obrázků a tak si nejsem jistá jak to má být...nemáte někdo nějaký fotopostup toho skládání? Díky moc.

Jak na steak?

Já to umění snad nikdy nepochopím, většinou to dopadne tak, že mám maso buď nedopečené nebo vysušené. Zkoušela jsem hovězí, vepřovou panenku, krkovičku a nikdy nic moc. Nakládám přes noc a stejně to nepomůže. Máte nějaký zaručený postup???

kuskus s kuřetem, citrónová bábovka

cuketové zelí

Holky, jak se dělá? Jako normální? Díky za vaše rady.

hihi všude tu mám sklenice s přesnídávkama,ted dělám hruškové povidla a už mám zaděláno na závinnějak jsem se do toho dala a dost mě to baví

Jablečný mošt

zavařovali jste někdy? Nebo co s ním? Sešlo se mi tady přes pět litrů...

Jablka

Holky mrazíte někdo jablka? Mám jich poměrně hodně bedýnku, nejsme schopni to vše sníst a zavařovat se mi to nechce-neumím, nemám už sklenice a podobné výmluvy. Napadlo mě to nakrájet tak jak na jablkový koláč co dělám a pak zamrazit. stane se tomu něco?

Objednávky

Ja mám jasno co musím upéct.Co už mají děti objednané.Citronové mafinky,žabí uši,strouhanou buchtu,makovec,perník,babovku,perníkový chleba, domácí vánočku,větrníky......Podle čeho se rozhodujete vy -co uvařit nebo upéct.

budu experimentovat, mám chuť vařit a péct novinky

A k tomu potřebuji Vaší pomoc:) Vyberte si Váš úplně nejoblíbenější recept zde na BOLu (může jich být víc) a do reakce vložte přímo i link na něj (vyhledávač mi moc nefunguje, dodnes mi zůstaly utajené mufiny od Andělky). Děkuji všem kdo se zúčastní

pekárna už slouží jinde

prodala jsem jí a paní mi napsala jak moc je spokojená a peče skoro denně. Až jew mi z toho trošku smutno, tak trochu jsem doufala že to bylo pekárnou a né mou nešikovnostíno nic, budu to zase mlátit růčo

Kuřecí salát

Holky, máte nějaký dobrý, osvědčený recept? Ráda bych ho zítra udělala. Děkuju moc

domácí rohlíky

Neznáte nějaký recept na rohlíky? Dostala jsem pekárnu, chleba se mi daří, už jsem jich upekla spoustu druhů a super. Ale rohlíky jen dvakrát a pokaždý byly tuhý, těžko stravitelný, pro Káju už vůbec ne. A to byly \"zaručený\" recepty. Nevím, kde dělám chybu. Děkuju vám

Papriky

Mám spouuuustu paprik,, nevíte o nějaké dobré čalamádě nebo něčem podobným??

poprvé jsem viděla pořad MasterChef u Tygřice a musím říct že jsem se na něj s chutí dneska koukala i doma. A bavila jsem se. Krásnýýýýý

Tak jsem si myslela

že si začnu chodit pro obědy do jídelny,jenže jsem zjistila že se mi nechcechodit 3x ze schodů a do schodů do 3.patra se mi fakt nechceTakže budu i nadále vařit.Čest domácí stravě

ořechy

vypadalo to bídně..ale je jich až až.takže uz jen loupu loupu- půlku sním-miluju ty čerstvé ořechy co se musí sloupnout celé:d a na Vánoce taky zbyde a bábovky:D

tak sem si dneska poprvý namlela sama maso doma a nemá to chybu fakt paráda,už nekoupím mletou,ale bude domácí

Dyne

A jeste mam jeden dotaz.Mate nejakou elegantni metodu, jak nakrajet dyni? Ja mam pocit, ze s tim vzdycky hrozne zapasim.Jde mi hlavne o to, jak oddelit slupku od duziny, zrnicka vypucuju hrave.

taaak

1. Zkouknete, jake jsou tady dortiky. DObry, co?http://ona.idnes.cz/dorty-sylvie-weinstock-0sj-/recepty.aspx?c=A120919_151356_recepty_jobAle verim, ze tady by to nektere aj zladly.2. Myslite, ze kdyz ususim hrozno na kamnech, tak budu mit hrozinky?Nebo co jineho s hroznem? Stavy mam litry, marmaledu zas tak nejime, na vino je toho malo, ani nevim, jak bychom to jako delali.

pekárna

já už teda pekárnu nemám, ale zajímalo by mě, k čemu všemu je dobré, když je dobré, aby měla ty dva háky ?? Proč mají být dva když to zvládne i jeden ???

mám kančí maso,co s tím?

Nevíte náhodou?

Jestli dá udělat odpalované těsto a až později tak za 3 dny naplnit?

úterní Prostřeno

Holky, dívaly jste se včera? Co jste říkaly slečně Monice? Já žasla. Salát vyhodila oknem, slovník má horší než kopáč a to její vaření taky žádná hitparáda.

jablečná marmeláda

Má prosím něktrerá opravdu vynikající a vyzkoušený recept dopekárny???Jsme zavalena jablky

Vaříme přesnídávku

Holky, posílám vám odkaz na výrobu přesnídávky. Musím říct, že jsem dlouho hledala na netu nějaký, který by se mi líbil a co víc, který by chutnal Márovi. Nakonec jsem použila část z jednoho a část z druhého a výsledek je .... MŇAM :o). Tak kdybyste chtěl někdo udělat prcíkovi přesnídávku - dyk máme období jablíček a švestek, hrušek vlastně taky - mohu jedině doporučit!!http://www.tehotnicek.cz/denicek/40394/clanek/98

Soutěže

Ja bych neprošla ani prvním kolem,protože bych nevěděla co uvařit.Aby to bylo to nej.U nás doma asi nejlíp ze všeho dělám lasaně a potom hovězí gulaš na pivu,byla nečekaná dobrota.Co je vaše TOP nej jídlo co by jste uvařili přísné porotě?

bramborovej gulas:(((((((((((((

ja nejsem uchar!! neumim to a nevavi me to.ale varit musim... ale ja nikdy nedochutim gulas-bramborovej, zbytek nedelam, dela si je chlap...ale proc??? tak jednoduchy jidlo, a ja to mam takovy bez chute.:(:( to zas bude reci..ja i tobca jsme odmalicka vedeni ze se sezere vsecko..ale chlap?? to je rozezranec prvni tridy...

Hmotnost výrobků

Inspirovala mně nedávná diskuze na facebooku o dodržování hmotnosti čerstvého droždí. Ivulisek si tam stěžoval, že kostička droždí nikdy neváží 42g, jak je uvedeno. V sobotu jsem zkusila převážit 1kg mouky, cukru, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr. Jedním slovem katastrofa. Všechny výrobky neměly uvedenou gramáž, vždy bylo o něco méně. Když si vezmu, kolik se těchto potravin prodá ročně, přijdou si výrobci na pěkné prachy a nás zákazníky berou pěkně na hůl.

Moderní jídla

Nebo spíše nemoderní jídla.Co máte rádi a víte ,že už je to úplně out?Nebo co jste měli rádi jako děti a ted už by jste to nejedli?Narážím na soutěž na nově-že plno lidí vařilo italské rizoto,že to je in a naopak jak někdo udělal něco komunistického tak ho seřvali a hlavně to vůbec neochutnali,že to oni do huby nedají.Přitom by jim to i chutnalo,ale není to in,tak to nejí.To mi připomnělo školní jídelnu a dušenou mrkev-mi by chutnala,ale nejedl ji nikdo,tak jsem ji nemohla jíst ani já,bo bych byla za prase.

Mám tady dost rajčat, tak dnes vyzkouším místní radu a zkusím je zamrazit, předtím je ale oloupu.

Barvení marcipánu

Nesehnala jsem hnědou a černou barvu, nevíte čím bych si mohla pomoct? U hnědé mě napadlo kakao, ale nejsem si jistá a v kombinaci jiných barev docela pokulhávám. Poradíte mi, zkušené cukrářky?

mléko z automatu

musím ho převařit když zněj chci dělat palačinky???nebo je to zbytečný...díky

vepřová panenka + příloha ?

Holky, o víkendu přijedou naši a mně se nechce nějak složitě vyvařovat, takže mě napadlo udělat k obědu panenku. Úpravu masa zvládnu, koneckonců dělám si ji docela často, ale netuším, co se k nějakému tomu stejčku hodí za přílohu? Já jsem totiž prase a panenku pojídám zásadně samotnou Nejsem expert přes přílohy celkově, já jsem vždycky skončila maximálně u šťouchaných brambor (a to už je co říct, když je udělám, většinou totiž jedu na vařených), kari rýže nebo obyč těstovinách. Poradíte?

Holky, dají se rajčata mrazit? Na co je po rozmrazení používáte? Mají i tu rajčátkovou vůni?Díky za vaše tipy

Mám opravdu VELMI inteligentní dotaz

.Ráda sleduju pořady, kde se vaří a zdá se mě, že v snad každém je nějaký rozmar(jinak se to nazvat nedá) dat na ozdobu toho jídla nějaké to zelené. Třeba mátu nebo meduňku nebo petrželku nebo já nevím co. To se jako jí i to zelené? Já to doma nepraktikuju a přiznám, že po každém jídle seškrabovat před umytím nádobí z talířů nati... asi by mě to dlouho nebavilo.

vaříte

Když jste sami doma, a odjedou děti, nebo manžel nebo všichni, vaříte ??? Nebo se něčím odbydete ???

kváskový chléb

Tak jsem asi objevila Ameriku, ale včera jsem upekla domácí kváskový chléb ... na druhý pokus, při prvním jsem neměla ošatku a překynul mi, tak jsem z toho měla spíš takovou placku ... ale holky, to je chlebíček ... pevná kůrka, výborná chuť ... no prostě lahoda ... asi už se těžko budu vracet ke kupované šumavě :-) A je fakt, že jsem zkoušela různé chleby, ale z droždí to prostě není chleba ...

Prosba

Holky, chtěla bych upéct jablkovou buchtu,kde jsou jablka mezi 2 plackami těsta, ale někam jsem \"uklidila\" recept. Můžete mi pomoct, prosím? Děkuju

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
27 hlasů

69 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 104 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici