banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 592 příspěvků

jablka co děláte?

?

jablka co děláte?

Budu mít bedničku jablíček ale spíš na zpracování než na jídlo. Tak už jsem vymyslela štrůdl, hraběnku, jablečnou bábovku, jablečný dort s piškotama. Máte nějaký další nápad? Co máte nejraději?Musím to během listopadu zlikvidovat:D

upozorneni

1. rostou houby jak svina, je docela teplo, a nikdo to nesbira. my se vcera napakovali...2. je sezovna cerstveho olivoveho oleje, takze milovnice salatu a pizzy, nezapomente si zajit do oblibene zdrave vyzivy.ja jsem si koupila z Toskanska a je to tak dobre, ze bych to pila jen tak

Vaječina(míchaná vajíčka)

Z kolika vajec se tak průměrně dělá na porci? Ja myslím,že tak ze 4ks.Děcka by nejraději každý z 10ks,né ale z 5 sní Honza v pohodě.

Kun-pao

Či jak se to píše.Jediné to čínské jídlo za komunistu.Děláte to někdo?Ja jsem to nikdy ani snad nedělala,vím jen,že na konci se tam dali arašídy.To by mě dnes asi zabilo.

Muze se repkovy olej zkazit?

Prijde mi,ze ma takovou divnou chut - jak olej do autamam ho uz dlouho normalne ve spajzu.Datum na nem zadny neni. Ted jsem ho dala do housek

Ořechy

My máme doma zase vážný spor.Mamka měla na chalupě nevloupané vlašské ořechy,děti moc bavilo ji je louskat.Dělali to moc pěkně.Mamka jim to zakázala,že do vánoc daleko,a ,že se ty ořechy zkazí,zežluknou.Podle mě je to blbost.V obchodech je prodávají celoročně a mají záruku snad rok.A už ted prodávají vylouskané ořechy na trhu.To už nezežlukne.

cibule

Máte nějak rozdělené, kdy krájíte cibuli najemno, nahrubo, na kolečka, na měsíčky?(Pokud to není uvedeno přímo v receptu.)

špagety carbonare

Holky, jak je děláte? Máte nějaký vyzkoušený recept? Chtěla bych je zkusit.Díky za vaše postřehy

Výzva

Abych motivovala Gabku chodit se Zuzkou na zumbu tak jí mezitím připravuji studenou kuchyni -lahůdky.Už jsme měli chlebíčky,ruské vajíčko s domácím salátem(saláty jsou tímto vyčerpané téma)Dnes jsme měli šunkovou rolku,aspiky nejí.Mísy máme pořád.Teplé to být nemuže,to máme ve čtvrtek.Ještě těstovinový salát a pak nevím.Co se ještě dá udělat?

losos

objednala jsem si lososa a před vánocema mi ho dovezou rovnou z Norska, tak se moc těším, letos bude na vánoce ryba. :-)

Zdobení pizzy

Ahoj holky,navazuji na příspěvek viz. níže :-)Poraďte mi prosím jak nazdobit pizzu, čím se potírá těsto atd. Jsem v tomhle úplný laik, ale zaujal mě recept na těsto na pizzu od Liberte tak ho chci zkusit, doufám, že to mohu dát vše do DP Moc díky předem.

Pizza

Holky, nemáte některá osvědčený recept na pizzu, která bude chutnat jako z italské restaurace? Nejlépe Margaritu.Ríša pizzu a těstoviny miluje, ale je hodně kritický, tak nemohu selhat :-).Děkuji moc,Jana

houby, hřiby

Holky, jak zpracováváte houby z lesa?Mám je očištěné, nakrájená a chtěla bych si dát do mražáku. Dělala jsem minule podle babičky-povařit, slít, propláchnout a pak dát podusit a vychladlé zamrazit.Mrazíte někdy i nepodušené?A když si teď chci přidat pár těch čerstvých do jídla, stačí jen podusit a pak přidat a nebo to tam hážete rovnou?Díky :-)

odešla mi pekárna,ale je divný že jí zapojím do elektriky a normálně svítí čudlík na zapnutí,ale pokud ho zmáčknu tak nereaguje myslíte že je definitivně pryč?

droždí

4g čerstvého droždí je kolik g sušeného, díkyblbá otázka co?

svíčková z papiňáku

někde na netu jsem u receptů na svíčkovou z papiňáku četla, že to je barbarství... no ale ale měla jsem mrazáku králičí hrudí, tak jsem to šoupla do papiňáku a udělala dneska ráno svíčkovou, nejenže to bylo raz-dva ale teda takhle dobrá se mi ještě nepovedla (když teda dělám klasicky v troubě). Kdo ji taky dělá v papiňáku?

Patizon

holky a ještě jeden dotaz, volal manžel z práce že dostal patizony, co s nima děláte? Znám jen že se obalují, ale my smažené nejíme.Díky

Lis na těsto

Holky máte někdo zkušenost s lisem na těsto takové to tvořítko na sušenky, přemýšlím o tom že si koupím, ale chci vědět jestli to stojí za to..díky

Křečkování

Tak jsem na jaře tvrdila jak zavařování a celkové křečkování není nic pro mě. Nakonec mám zavařené lečo a broskve, usušené 3 sklenice hub, zamrazené jablka na zkoušku, rajčata, houby a po dnešku i hromadu petrželky. Jsem zvědavá jaká budu za rok

listové těsto

chci udělat domácí listové těsto a pak z něho trubičky... poměry mám, ale co pořád nějak nechápu je to skládání a překládání, všude v receptu je to sice popsáno, ale není k tomu to správné vyobrazení tak si nejsem jistá, jestli to chápu dobře.. v jedné kuchařce je to sice krásně a detailně popsané, ale bez obrázků a tak si nejsem jistá jak to má být...nemáte někdo nějaký fotopostup toho skládání? Díky moc.

Jak na steak?

Já to umění snad nikdy nepochopím, většinou to dopadne tak, že mám maso buď nedopečené nebo vysušené. Zkoušela jsem hovězí, vepřovou panenku, krkovičku a nikdy nic moc. Nakládám přes noc a stejně to nepomůže. Máte nějaký zaručený postup???

kuskus s kuřetem, citrónová bábovka

cuketové zelí

Holky, jak se dělá? Jako normální? Díky za vaše rady.

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
27 hlasů

69 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 104 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici