banner

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače - nové diskuze

"Jsme to, co jíme". Tedy i ti nejmenší z nás. Zajímá vás výživa vašich dětí? Více o tématu najdete v oddílu Péče o dítě.

Pro tuto akci musíte být přihlášení

Nové diskuze

Celkem 2 592 příspěvků

Hrušková povidla

Holky moje mamka chce delat hrušková povidla už jsem si našla neco i na internetu ,ale chci se zeptat jestli nekterá nedeláte doma

buchty

Ahojda prosim o radu chci udělat buchty ale s merunkama ykoušela ste je některa.

Vyzva

Vsude v tv ted ukazuji a delaji vetrniky,venecky,bananky,proste odpalovane testo.Tak jsem jak taz pripravena se do toho pusit i ja.Jen mam prosbu.Nemate nekdo radu jak udelat ten krem,aby byl jak ten cesky?V tv tam davaji vetsinou jen slehacku.Musim byt lepsi nez Martin ten uz jednou venecky udelal a byli vyborne.Dokonce trumfnul tchyni-tenkrat se spolu vsadili kdo udela lepsi.Bylo to tak pred 10 lety a on uz si na to nepamatuje.

rýžové nudle

Máte s nimi některá zkušenost?

čínske nudle

Holky vitejak delaji ti cinani ty nudle s kurecim masem a zeleninou treba...nebo chcharovi nudle ...Nakoupila jsem ty nudle a maso atd...Ale nechcije zkazit nezkousely jste to nektera doma chtela bych vedet jak dodat tu spravnou chut jesi to tim masem jako osmazim s korenim doda tu chut nebo nevim...zkuste mi poradit dekuji...

Zbytek kuřete

Holky, Jirka koupil v akci celé kuře, tak jsem ho dnes upekla k obědu v jednom pekáči se zeleninou a bramborama, ale on jel ráno na barák, takže k obědu jsem měla jedno stehno já, on si ho dá k večeři, já k večeři dojím zbytek těch brambůrek se zeleninou v té šťávičce a ještě si na to nastrouhám sýr. No ale zbylo mi maso, že, protože celé kuře je pro nás moc, takže vlastně celá prsa, kousky křídel plus zbytky na té kostře. To chci nechat na zítra na večeři, máte nápad, co s tím? Rizoto on nejí..napadlo mě dát na plech toustový chleba, na to kečup, kousky masa, sýr, cibuli a na horkovzduch zapéct..co děláte vy?

nevykyne a nevykyne

Já to fakt nechápu. V naší troubě mi nikdy nic nevykene. Nevim proč, dělam vše podle návodu, pěkně do vyhřáté trouby na daný stupeň, zkoušela jsem jak horkovzdušný program tak pečící ze zhra i ze zdola a nic. Prostě to nevykyne. Nevim co dělam špatně. Návod k tý troubě nemám,ale je to klasická sporáková elektrická od electrolux. Nevíte čim to může být?

Chutě

Dokážete rozeznat chutě?Myslím tím ty skryté.V televizi příjde nějaký kuchař a řekné jo jo je tam to a to a to.A hned ví jak to uvařit.

Jakou máte rádi čokoládu?

Já mám ráda hodně Milku,a zejména když mají v obchodě nějaké edice,které se normálně neprodávájí.A jinak vede oříšková.

Jakou rybu?

Tak tedy jakou rybu nejcasteji kupujete?A kupujete chlazene nebo mrazene?Ja se priznam,ze chlazenym neverim,ze jsou ok.Ja kupuji zmrazeneho celeho lososa.Udelam file a to co zbyde na kostech vyskrabu a udelam s vajickama jako vajecinu.To je dobrota.Pstruha jsem mela jednou.Udelala jsem na panvi i s hlavou a ocasem pak jsem ho vyhodila.Bylo to jak zive,ble.Ty zmrazene makrely ty jsem nemela nikdy.

Pangasius-skvělá ryba????

Ani náhodou!Celá natěšená jsem ji naplánovala dnes k obědu.Už když jsem ji vytáhla z mražáku a ucítila,tak jsem věděla,že to nebude nic pro mě.Obalila jsem ji a udělala jako řízek,ale i tak jsem tam pořád cítila tu pachuť jako by bahna-přesně to co nemám ráda na kaprovi.Takže můžu říct,že tato ryba u mě byla na talíři naposledy....kam se hrabe na tresku.Jsem opravdu zklamaná.

dort, koláč, příp. koláčky

Holky, Vandule má v pátek rok a já chci něco upéct na oslavu. Nemusí to být zrovna dort, pže Vandě budu dělat jen takový ten piškotovo ovocný, aby si mohla dát taky. stačí tedy nějaká buchta či koláče... Samozřejmě by to mělo v ideálním případě být snadné, rychlé, nenáropčné, ale delikatesní! Mám domácí pekárnu, tak bych jí příp. mohla také využít, ale spíš bych si představovala nějakou nekynutou buchtu s čokoládovou polevou....

Chlubení

Dala jsem do galerky fotečky mého dortového chlebu.Vím,že už tu byli i hezčí.Já jsem k tomu vymyslela jen to,že chleba jsem i sama upekla.Když jsem ho vždycky dělala tak z kupovaného kulatého a ten se dost těžko zhání a má blbý tvar.To muj v dortové formě,měl přesně takový jako jsem potřebovala.A ještě mám dotaz.Jaký fígl existuje na to aby se pěkně potřel i ze stran?Mi to nikdy nejde ani u normálních dortu.Patlu to tam nakonec rukama.

Špagetová směs

Holky, nemáte někdo tip na nějakou tuto směs z rajčat, paprik, cuket???docela ráda bych si pár skleniček udělala, ale nemám recept. Děkuji

Špagetová směs

Holky, nemáte někdo tip na nějakou tuto směs z rajčat, paprik, cuket???docela ráda bych si pár skleniček udělala, ale nemám recept. Děkuji

broskve

nemáte někdo tip na buchtu či dezert s broskvemi ???

Kolik?

Kolik jidel umite uvarit a kolik jich ve skutecnosti varite?Divam se ted na tv paprika a ukazuji tam top 100 jidel.Taky asi 100 jidel varim.Mozna,ze i 200.Urcite jich 200 vyjmenuji.

Těsto na pizzu

Holky nemáte nějaký dobrý recept?

sosík k masu

holky, jsem kuchařskej začátečník, takže moje otázka je debilní když dělám maso na přírodno třeba, jak udělám sosík k tomu masu? do toho výpeku dám mouku? nebo jak?

Jaký?

Holky mám hoodně banánů a tvaroh,nějaký tip na dobrý moučník?Prosím o recept.Děkuji...

A co slané?

Nedávno jsem tady dala příspěvek, jak jste na tom se sladkém.A teď by mě malinko zajímala ta opačná strana sladkého. Co omáčky, saláty, pečivo?? Hmmm, tak co holky co preferujete?Já třeba zbožňuju svíčkovou a roštěnky na houbách. Také se můžu utlouct po rýži. Co se týče salátů, tak nemusim rajčatový.. A pečivo? Jaký koliv. Ale takové Bavorské pečivo. Mňáám :-)

co jsem mohla zpackala jsem..=o(

Manža má zítra narozky.Přijede mu popřát jeho mamka,naši už tu byli a tak jsem upekla roládu..Chtěla jsem mu upéct dortík,ale on řekl že přeci vím že to neocení,takže se s tím nemám patlat do noci a že mám upéct jen roládu..Jak řekl jsem udělala..ALE..Dává se do těsta polohrubá mouka..omylem jsem dala hladkou..Takže jsem to dala péct a čekala na výsledek..No snad dobrý,jenže ty nervy..začala jsem dělat krém a koupila jsem si \"máslo\" Rama creme bonjour,hmmmm,prd není to máslo,ale margarín,jenže jsem neměla nic jinýho takže jsem to musela dát..Měla jsem málo moučkovýho cukru,takže jsem to míň osladila a ten krém mi připadá trochu slanejNo napatlala jsem to,dala jsem tam borůvky,dala ztuhnout a uvidím ráno,kdyžtak si dám repete..Ale mrzí mě to že se mi nedařilo,zrovinka když si manžel tu roládu přál,tak stojí nejspíš za PRD!!!

buchta???

holky, potřebuju poradit - chtěla bych upéct buchtu ale nevím název, takže nemůžu najít recept... Jedná se o nadýchanou buchtu na které je pudink a celé je to zalité smetanou, která se nechá ztuhnout... navrh možno nasypat skořici nebo granko... nevíte pod jakým názvem bych recept našla??? díky

Brusheta

Holky je to takový oválný-jakoby toustový chléb.Nevíte kde ho seženu???Měli ho jednou v Plusu a teď už ho nemůžu nikde sehnat

Sladké :-)

Tak by mě holky docela zajímalo co vy a sladké?? Jaký k nim máte vztah??? Co kukrárenské výrobky? A co takové dorty-ovocný, či krémový??Já osobně třeba nesnáším špičky, indiány a laskonky. A z dortů miluju ty krémové:-)

Sýry

A které normální sýry mate rádi?U nás hermelín a cihla ,to je základ.To máme doma pořád.Když si chci udělat radost koupím si to Blatacké zlato.To je pro mě dobrota.

Proč se mi srazila buchta??

Pekla jsem minulý týden cuketovou..Ta se mi srazila,myslela jsem tou cuketou,no a včera jsem pekla bezcuketovou a srazila se taky..Tak vám nevím čím to je.

Drahé suroviny

Moje švagrová moc nevaří a nedostatek kuchařského umu vynahrazuje drahýma sarovinama.Ja mám taky raději prešuto než šunku.Ale tvrdý sýr použiju na špagety normální eidam než pravý dejme tomu Čedar za 500kč za kilo.Oni tak vaří vždy.Mají plnou kuchyn všelijakých bioproduktu,specialních koření,rajskou vaří z rajčat sušených na slunci atd.Taky ráda experimentuji,ale hledám spíše neobvyklé postupy,nebo kombinace chutí.A ještě k sýrum.TEd otevřeli v ostravě sýrarnu a mají tam ty drahé,předrahé sýry.Originály-parmazán,gouda a jiné.Švagrová jich měla nakoupeno hodně a uděla z nich takovou syrovou mísu.A musím říct,že čím drahší sýr,tím větší hnus.Vubec mi nechutnali.Škoda.Celkem mě to zaujalo,že bych si tam taky kupovala.Brácha se tváří jako labužník a bylo na něm vidět,že mu to moc nechutná.On je strašný snob.Bere věci jen podle ceny.Čím drahší tím lepší.Né vždy je to pravidlo.

Merunkova marmelada

Holky potrebovala bych nejaky recept na merunkovou marmeladu do domaci pekarny.A jestli staci merunky jen vypeckovat a dat do pekarny nebo je musim pred tim jeste rozvarit.Kdyz uz mame doma pekarnu tak bych to chtela zkusit ale vubec nevim jak.Diky moc za pomoc Janina

Tortily

Děláte je někdo doma?Máte recept?Ráda bych je udělala,klidně i doma.Díky za tipy a zkušenosti.

Nejde to

Máte nějaké jídlo,co neuvařite dobře?Ja bojuji se sladkýma knedlíkama.Jednou už se mi jak taž povedli a podruhé opět né.To samé i s bramborovýma knedlama.Ještě,že tu byli ruzné recepty na normální knedlíky,ty jsem se podle vás už naučila.

Kopr

Co jíte z kopru?Blbá otázka,že.JÁ jsem vždycky kopr poctivě otrhavala jen ty chlupaté větvičky-lístečky.A v televizi jsem viděla,že vemou celý svazek kopru a nasekají ho.I s těmi stonky.

Možná už to tu bylo - používáte doma kečup, hořčici, magi, na vaření masox a já nevím co ještě? Já se přiznám že vůbec. V okolí si občas připadám jak \"marťan\". Zrovna před chvílí jsem doděla omáčku na špagety, jenom cibule, česnek, trocha mletého hovězí masa a rajčata. Samo dochutila solí, bazalkou.... Ptám se, neb letos jedem na rodinnou dovolenou, a má teta to nějak není schopna pochopit, prý to pak není většinou k jídlu. No budu doufat, že syn ten týden přežije bez nějakých alergických reakcí....

pekárna

tak jsem dělala už potřetí bagetky,ale nevímkde dělám chybu,jsou až moc křupavé až tvrdé..uvnitř jsou chutné...a to je dělám podle návodu,..prosím o radu

Sojové Kostky

Holky děláte je některá??? Ja jo a máme je rádi. Přirodní podušené s bramborovou kaši.

Občerstvení

Holky, jedeme v sobotu dalo by se říct na zahradní pártys, je zvykem, že vždy všichni něco přinesou, upěčou a tak. Nechci brát chipsy a spol., jednak to nejím a jednak to nosí všichni. Chtěla bych něco upéct, sladkého nebo slaného, ideálně aby to bylo pečené po kouscích (porcích), nemuselo se to vážit (nemám váhu, takže hrníčky nebo od oka), a z jednoho druhu těsta šlo sladké (máme přebytek broskví) i slané (sýr....). Máte nápad?

Vybraná anketa

Souhlasíte s omezením odkladů za současného zrušení přípravných tříd?

26 %
27 hlasů

69 %
72 hlasů

5 %
5 hlasů

Celkem hlasovalo 104 unikátních návštěvníků

Diskuze 0

Mohlo by vás zajímat

Knihy vysoce hodnocené odborníky i rodiči zaštiťuje matka-lékařka Jana Martincová.

Žena po 40 – sebevědomá a v kondici

Jak být šik a fit i po 40
Unikátní publikace pro ženy, nejen po 40, v níž jedna z autorek podstoupila omlazující proces přirozenějšími metodami na vlastní kůži. Inspirujte se desaterem nejen pro ženu po 40! Jediná komplexní kniha o období po 40. Omlazení přirozenými metodami!
cena pouze u nás: 349 Kč
Žena po 40 – sebevědomá a v kondici