Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 4) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Zapékané cokoliv
    Opět rychlý, ověřený a moc dobrý receptík..vymaže se zapékací miska, nejlépe olivovým olejem, do ní se dá cokoliv (rybí filé, brambory, oblanšírovaná brokolice, květák nebo jakákoliv zelenina, těstoviny atd.) a na to se poklade následující směs: žloutek, strouhaný sýr a ušlehaný sníh z bílku, lehce promíchat, osolit..a zapéct   díky těm bílkům je to krásně nadýchané, v troubě to udělá úžasné "souflé" (sufl, jak tomu říká má drahá polovička   )K tomu vařené brambory, opečený toustový chleba, celozrnné rohlíky..nebo jen tak samotné..(malá obměna: na pánvičce opéct rybu pangasius (chuťově výborný a téměř bez kostí),slít šŤávu, kterou pustí, zalít rozkvedlanými vajíčky, lehce zapéct, až ztuhnou, poklást plátky šunky, posypat strouhaným sýrem, lehce zalít smetanou (nebou Ramou Cremefine)a zapéct, až se sýr rozteče   )
    fireangel   | 19.02.2008 17:18:01 | Reakcí: 2, poslední: 19.02.2008 21:23:33
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Zapékané cokoliv
      No, vidíš, Terko, mám na Tebe coby budoucí odbornici dotaz: Já velice obhajuji rostlinné tuky, manžel tomu v žertu říká ropné produkty, jedna nejmenovaná lékařka by si s ním notovala, že by rost. tuky do pusy nevzala. Jaký je tedy současný názor na rost. tuky vs. máslo?
      Calamity J.   | 19.02.2008 20:53:33
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Zapékané cokoliv
        Ahojky, moc ráda Ti odpovím: Asi jako na všechno ostatní, názory se liší. Všeobecně ovšem převládá asi tenhle názor - záleží na tom, co preferuješ..máslo (klasická kostka v celofánu)obsahuje velké množství nasycených tuků, tudíž i cholesterolu, který rozhodně pozitivní není. V tomhle ohledu je, kupodivu, zdravější sádlo a to nejlépe husí, než máslo. A co se takzvaných margarínů (Rama, Flora a spol.) týče, zde záleží na kvalitě, vyrábí se totiž ze zdravých rostlinných olejů tzv. ztužením, což je, jednoduše řečeno, proces, kdy se nenasycené mastné kyseliny v olejích (zdravé) nasytí a tím se ztuží do "mazací"formy, tím ovšem přijdou o své pozitivní vlastnosti. Dnes je ale už i mnoho technologií, jak po ztužení tuku vrátit jeho původní kladné vlastnosti, přesné postupy neznám..u margarínů pochybnějších kvalit je spíš riziko obsahu tzv. transmastných kyselin, kdy dojde ke změně prostorového uspořádání vazby v mastných kyselinách, a to tak, že působení na lidský organismus je značně nepříznivé. Ovšem dnes se výrobci snaží obsah těchto látek minimalizovat, takže stačí číst složení..bohužel, kvalita je často závislá na ceně. Margarín je vlastně směs tekutiny (voda, syrovátka ...), tuku (směsi olejů) a emulgátoru, který vodu a tuk udrží pohromadě. Na základě poměru těchto složek se pak udává obsah tuku (light) a použití (na teplou, studenou kuchyni). Takže závěr: na každodenní mazání na pečivo je nejlepší kvalitní roztíratelný tuk (Flora), na smažení rostlinné oleje (kvalitní, určené pro vyšší teploty), do salátů oleje zastudena lisované, občas lze smažit na sádle, pravé máslo používat spíš vyjímečně.  
        fireangel   | 19.02.2008 21:23:33
        Reagovat | URL příspěvku
  • Slané tvarohové šátečky
    Ahojky,
    tak jsme o víkendu s přítelem pozvali pár známých na večer na pokec a bylo potřeba vyřešit pohoštění. Kromě klasických brambůrků, tyčinek a oříšků (které já jakožto výživář velmi nerada vidím, ale tak kvůli ostatním to zkousnu a nedržkuju   , jen trvám na tom, že kupujeme ty zdravější verze), sušenek a oplatek jsem vyrobila i slané tvarohové šátečky s různými náplněmi. Těsto klasické tvarohové - měkký tvaroh, máslo, mouka, trocha soli, vyválet a vykrájet na čtverce, naplnit, potřít vejcem a upéct. Náplně následující: 1)Rozdrobená Niva, posypané sezamem, 2)Kostičky dušené šunky a Eidamu, posyp lněná semínka, 3)Rajčata s bazalkou a mozzarellou, 4)Špenát a anglická slanina, 5)Podušené žampiony s kmínem a cibulkou, 6)Balkánský sýr s vejcem a paprikou   Sice chvilku trvalo udelat ty náplně a taky těsta byla plná mísa, ale stálo to za to .. dojedlo se to ráno ke snídani 
    fireangel   | 18.02.2008 09:20:37 | Reakcí: 6, poslední: 19.02.2008 16:33:56
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Slané tvarohové šátečky
      Ahoj Terko, to se mi úplně sbíhají sliny, nechceš zkopírovat do receptů?   
      Calamity J.   | 18.02.2008 10:08:50
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Slané tvarohové šátečky
      Tý brďo, to vypadá skvěle - asi se nechám inspirovat na oslavu svých třicátin..........   
      Ida   | 18.02.2008 12:52:30
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Slané tvarohové šátečky
        Bylo to moc dobrý, docela i originální a výborný studený i ještě teplý.. těch náplní jde vymyslet nekonečně moc, stejně tak různé posypky..výborný by mohly být dýňový nebo slunečnicový semínka, mák, krystalická sůl, grilovací koření...jako náplň mě teď ještě napadly míchaný vajíčka samotný nebo třeba se šunkou, hermelín nebo syrečky, krabí tyčinky s nějakým chuťově výraznějším sýrem, krevetky s černými olivami, sušená rajčata v olivovém oleji, některé z ochucených Tofu nebo Šmakounů, tuňáková konzerva, uzený losos s cibulí, míchaná podušená zelenina na troše tuku, uzené maso s kysaným zelím, houby s vejci, mleté s nějakým dobrým kořením, rozemletý točený salám, kousky kuřecích párků..hele, to je dobrý, to mě všechno napadlo až teď  
        fireangel   | 18.02.2008 13:27:18
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Slané tvarohové šátečky
          Právě, že je to úžasně variabilní    , ale mě by tolik těch náplní ani nenapadlo, to si radši nechám poradit 
          Ida   | 18.02.2008 19:49:14
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Slané tvarohové šátečky
      úplně to cejrím na jazyku nechceš napíct a poslat mi to poštou     
      marcela2   | 18.02.2008 19:12:09
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Slané tvarohové šátečky
      tak to je bašta! 
      ingrit   | 19.02.2008 16:33:56
      Reagovat | URL příspěvku
  • Valentýncké řezy
    Ahoj holky tak se musím pochlubit sice toho Valentýna moc neuznávám ale snažila jsem se vytvořit alspon něco
    na zub když už tak všichni blbnou tak jsem začla taky a byli dobrý!
    ingrit   | 14.02.2008 21:50:19 | Reakcí: 1, poslední: 15.02.2008 14:19:42
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • prosím o radu
    Holky, poraďte mi jak děláte smažák aby vám nevytek. Já nevím jestli kupukju blbej sýr nebo to ty zmetci začali šidit,ale mě prostě vždycky vyteče. Obaluju ho na dvakrát v mouce a vajíčku a stejně je to k ničemu. Včera dokonce 1 cm plátek obalenýho sýra se uplně jako vypařil zbyla mi dutá strouhanka       Chudák Péťa pronesl že mu ta smažená strouhanka chutná,ale že by si raději dal sýr...    Jo a taky se mi ten sejra už ani nijak netáhne jako to bejvávalo. Zkouším to z eidamu z Tesca, Globusu, Kaufalndu, 30 i 40% a stejně je to na prd, olej rozpaluju... no nevim no. Asi budeme kupovat ten předsmaženej a bude klid. 
    Smolino   | 13.02.2008 12:00:23 | Reakcí: 9, poslední: 20.02.2008 21:32:23
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: prosím o radu
      zkus kupovat sýr který má víc tuku je to blbý ale vydrží i ve fritáku.držím palečky   
      ingrit   | 13.02.2008 12:03:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: prosím o radu
      Jani, dělám už jen smažený hermelín, ani nepamatuji, kdy mi vytekl, ale je vhodné ho nechat po usmažení trochu zchladnout, nebo celý vyteče po naříznutí, jak kdysi poznamenal Ríša, že se Hermelín vyblinkal a odmítl ho sníst, ale teď už se změnil :-)
      Calamity J.   | 13.02.2008 15:05:07
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: prosím o radu
        .....a představ si že mě Hermelín nikdy ještě nevytek a tenhle prevít pokaždý, zkusim ten víc tučnej no, dietka jak se patří    
        Smolino   | 13.02.2008 15:34:25
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: prosím o radu
      já si na obalení dělám takový těstíčko z vejce mléka hladké mouky a soli a obaluji dvakrát vždy do těstíčka pak do strouhanky a nikdy mi nevyteče to těstíčko nesmí bejt úplně řidký ani úplně hustý prostě asi jako na palačinky když jsem dělala sýr jak jsi to psala ty tak mi taky vždycky vytekl jo a smažím jenom na pánvičce jednou mi do friťáku vytekl a to je pakárna
      marcela2   | 13.02.2008 19:54:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: prosím o radu
      ahoj, já kupuju sýr min. 45% tuku a obaluju ho v dvojobalu. mouka,vajíčko,strouhánka,vajíčko, strouhánka. Na chvíli ho dávám do ledničky a pořádně rozpálím tuk. Ještě mi nevytekl.
      simir01   | 15.02.2008 11:44:42
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: prosím o radu
      taky obaluju dvakrat ve vajicku a strouhance a zati nevytekl...     
    • \
      RE: prosím o radu
      Jani chce to aspoň dvakrát obalit, smažit ve friťáku, ale hodně prudce, aby nestihl vytéct.
      Lillynka   | 20.02.2008 21:32:23
      Reagovat | URL příspěvku
  • Co se mi ještě stává
    Už se mi několikrát stalo, že jsem měla období, kdy jsem snad denně nadšeně vařila nebo pekla a pak najednou pár dní, kdy se mi do vaření vůbec nechtělo a musela jsem se strašně přemáhat. Stává se Vám to taky?
    Calamity J.   | 13.02.2008 09:38:59 | Reakcí: 4, poslední: 13.02.2008 20:07:12
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Co se mi ještě stává
      Tak to jsme na tom stejně.Někdy vyvařuju a peču,strašně mě to baví a pak najednou bum a nechce se mi jít ani namazat chleba s máslem  
      Pralinka   | 13.02.2008 10:52:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co se mi ještě stává
      Jo ,taky ,ale víc se mi nechce ,než nechce
                 
      Small   | 13.02.2008 11:35:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co se mi ještě stává
      jo,jo a celkem často! 
      ingrit   | 13.02.2008 12:04:07
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co se mi ještě stává
      Jasně,že se mi to stává!Zrovna teď jsem už druhý týden v té ,,vařící,,náladě a doma jsou zas vykulení jaké to máme dobroty a jak experimentuju a všechno je výborné a nové a krásně vypadající       !Horší,až mě to zas přejde a ,,šastnu,,jim na talíř nějakou narychlo uklohněnou flákotu       !
      KaJana   | 13.02.2008 20:07:12
      Reagovat | URL příspěvku
  • tak kachynka
    byla vyborna,na vas vsechny jsem myslela,jeste nam zbylo trochu na zitra 
    versacek@seznam.cz   | 09.02.2008 20:47:54 | Reakcí: 2, poslední: 13.02.2008 09:36:17
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • dobré be-be řezy bez pečení
    holky zkuste tyhle řezy z bébéček. 1 litr mléka, 2 polévkové lžíce rovné polohrubé mouky, 3 žloutky, 2 vanilkové pudinky to se svaří do uvařeného 1 dl rumu a nechá vychladit. 20 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr to vše utřít a přidat do vychladlého pudinku a znovu kapku šlehat až je hladký krém. Na plech se narovnají v jedné vrstvě sušenky na to se nalije a rozetře krém na něj se dá ušlehaná šlehačka která je ze 2 pytlíčků sušené doporučuji OETKER ( modrý obal) a navrch další vrstva sušenek. Nechá se do druhého dne v ledničce a až druhý den když jsou bebéčka zvlhlý se polévá čokoládou na vaření nechá se krátce zatuhnout aby nepraskala čokoláda při krájení a nakrájí se na obdelníčky spíš menší tak na dvě holčičí kousnutí. Přeju dobrou chuť je to strašně dobrý, lehký, doma se o to málem pereme. Jěště dodatek ten rum je lepší dávat do teplého pudinku protože ten pak tak nehrudkovatí při chladnutí samozřejmě se s ním musí občas míchnout než zchladne a čokoládou se musí polévat opravdu až druhý den jinak to nenakrájíte protože ty sušenky nezvlhnou a zůstanou tvrdý a pak to praská na chuť to sice vliv nemá ale vypadá to pak hrozně a nepomůže ani teplý nůž. A když náhodou zblbnete jako já a dáte mezi vrstvu krému a šlehačky jěště jednu vrstvu sušenek tak je potřeba přidat jěště jedna sušená šlehačka a je potřeba dohromady 5 balíčků sušenek ale je to výborný vůbec to není na škodu a je toho víc když má přijít větší návštěva.
    marcela2   | 08.02.2008 21:08:46 | Reakcí: 2, poslední: 13.02.2008 09:36:40
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Výročí 6 let
    Ahoj holky, potřebovala bych poradit receptík na nějaký dortík, jednoduchý, ale zvláštní, kdyžtak mi ho napiště do vzkazu a nebo pošlete na mail luciehonsova@centrum.cz, potřebovala bych ho do příštího víkendu, děkuji vám moc a prosím o receptík ,,pro blbce´´ abych to pochopila :) 
    2222Adriana   | 08.02.2008 16:42:35 | Reakcí: 4, poslední: 09.02.2008 21:06:01
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Výročí 6 let
      A srdce je už okoukané?A co třeba podle jeho koníčků,tady je jeden od maminky,která má muže zamilovaného do kaktusů   
      http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=13094
      veru-beru   | 08.02.2008 22:40:30
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Výročí 6 let
        Srdce samozřejmě také může být, jen jsem nikdy dort nedělala, tak nevím jak na to :)
        2222Adriana   | 09.02.2008 09:46:54
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Výročí 6 let
          Je to je děsně jednoduché ,umíš třeba bublaninu?Tak upeč tu ,která ti jde nejlépe,rozkroj jí a promaž jen marmoškou,nebo můžeš zkusit krém z pudinku,velice jednoduché,přidat ovoce,přiklopit druhým dílem piškotu-té upečené bublaniy a celé pomazat zbylým krémem.PAk třeba potáhnout čokoškou a nezdobit,Napiš mi do vzkazů adresu a dám ti podrobný popis,to nějak uděláme 
          veru-beru   | 09.02.2008 21:05:32
          Reagovat | URL příspěvku
  • Oslava narozenin
    Ahoj holky,
    příští víkend mne čeká oslava narozeniny - mých - už třicátých... Hrůza pomyslet... Ale nějak nemám žádnou inspiraci na nějaké zajímavé občerstvení. Nemáte nějaké tipy???? Dík.
    alzitkova   | 08.02.2008 16:18:47 | Reakcí: 1, poslední: 08.02.2008 22:34:41
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Oslava narozenin
      Z listového na slano co dům dal-to bývá nejlepší a pro děti ,třeba vykrajovátkem vykrojit,pečivo na to sýr a měsíček mandarinky?Vše ve tvrau třeba srdce atd.Jinak nějaký ten moučník,třeba já budu dělat mini věnečky,je to rychlé a dá se na sladko i na slano,stejně jako listové,mnoho využití.  A klasika nealko a alko  pro děti do zábavných sklenic,nebo alespoň se zábavnými zapichovátky či brčky.A hlavně víš co,udělej jen to ,co ti chutná,když už se s tím budeš dělat 
      veru-beru   | 08.02.2008 22:34:41
      Reagovat | URL příspěvku
  • kachynka
    holky,tak zitra pecu kachnu s knedlem a zelim,uz se nemuzu dockat,doufam,ze se povede,protoze jsem pozvala rodice!
    versacek@seznam.cz   | 08.02.2008 15:15:56 | Reakcí: 5, poslední: 09.02.2008 13:02:43
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: kachynka
      Mnam,kachnu miluju,ale bohužel manža moc nemusí,tak ji dělám jen jednou za rok během svátků.Tak at se ti povede a dej si i za mě 
      Silvinka   | 08.02.2008 15:45:19
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: kachynka
      tak ať se povede    
      Small   | 08.02.2008 16:49:25
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: kachynka
      To bych si taky dala-s červeným zelíčkem a bramborovým knedlíčkem      
      KaJana   | 08.02.2008 17:53:14
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: kachynka
      Jéé kačenka,zelí a knedlíček-ňam ňam  .Bohužel takové věci jako je zelí se musím teď vyvarovat to by totiž asi Matýska rozervalo  .
      Pralinka   | 08.02.2008 20:54:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: kachynka
      TAK TO SE SNAŽ TAKY BYCH SI DALA ŽE BYCH PŘIJELA TAKY?   
      ingrit   | 09.02.2008 13:02:43
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×