Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 226) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • levné vaření 2
    Před měsícem jsem se tu ptala jak vystačit s málo financema a levně uvařit. nechápala jsem jak vůbec lze vyjít s tak malou částkou na jídlo (3500/měsíc). Teď zase nechápu jak jsem byla schopná utratit několikanásobek této částky. Mám teda ještě ve svém umu levně vařit určité rezervy. Ale na to jak jsem vařila a nakupovala před tím to je nebe a dudy.
    Zmenšila jsem porce, neb jsem je fakt dělala megaveliké. Dávám méně ingrediencí a je to stále tak dobré, dávala jsem jich fakt asi moc. Nakupuju v akcích. A to co je fakt levnější nakoupím ve větším. Potom si jídelníček promýšlím abych zůžitkovala vše. A přijde mi, že si jíme skoro lépe než dřív. Míváme polívky, hlavní jídla, někdy se podaří i napéct (bábovka vyjde na stejnou cenu jak jeden koláček) a Tonda rád sladkou pečenou snídani. jako je to trochu těžší na plánování a je třeba sleovat nabídky slev apod. Ale nemám vůbec pocit, že bychom jedli něják podřadně nebo tak.
    A za měsíc jsem nevyhodila ani kousek jídla. Když to srovnám s tím kvantem co se vyházelo kdysi  když by bylo zbitků moc dělám zbytkové rizoto nebo zbytkovou pizzu (zrovna je v roubě) není to nic závadného jen potraviny otevřené v lednici co by už něbyly brzo k jídlu a jinak je nevyužiju a je to moc chutné.

    Tak jsem chtěla jen dát echo.
    medox   | 21.08.2013 15:53:32 | Reakcí: 20, poslední: 23.08.2013 00:19:47
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
      jsi šikula, říkala jsem, že se to dá, mě to sice krutě nebavilo, ale když jsem musela, tak to šlo :) a navíc, byla jsem daleko štíhlejší jelikož jsem se nepřecpávala a jedla víc zdravě  
      za chvíli to úplně vymakáš a už ti to ani nepřijde :)
      Courtney   | 21.08.2013 15:57:52
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: levné vaření 2
        já mám už 5 kg dole  a to se fakt něják neomezuju. Jen menší porce a to jídlo je myslím zdravější.
        medox   | 21.08.2013 16:00:35
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: levné vaření 2
          právě, já byla jako proutek, asi zavedu nouzový režim znova :D
          Courtney   | 21.08.2013 16:04:44
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: levné vaření 2
              jojo na toto je to dobré. Se skoro bojím, že až budou peníze zase stloustnu. Ale tyhle nabyté vědomosti jak levně uvařit se budou hodit i ve finančne štědrém období, to jsem ráda. Jinak bych e to nenaučila.
            medox   | 21.08.2013 16:08:22
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: levné vaření 2
              já jsem se to taky naučila až když jsem byla v nouzi, jinak jsem hooodně utrácivý člověk, mám takovou povahu, peníze jsem si musela sama před sebou schovávat  
              Courtney   | 21.08.2013 16:28:55
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: levné vaření 2
                tak to jsme na tom podobně. Já ted mám obálky a na každé nápis na co peníze jsou a v tom peníze. jakj to tak vidím, tak jsem schopná s tím hospodařit lépe. Pak mám přesné rozpisy co na co.

                Ale jen tak to frkat z kreditky, to mi jd emoc dobře.
                medox   | 21.08.2013 16:34:10
                Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: levné vaření 2
                  jj taky jsem měla obálkový systém a všechno rozdělené, zbytek nákupů jsem si zapisovala :) teď taky frkám z kreditky a nechápu, kam ty peníze mizí, asi to budu muset zase zavést     naštěstí já mám teď jenom mateřkou a alimenty na účtě, z toho platím jenom školku a menší nákupy, zbytek je můj, ale skoro nic neušetřím  
                  Courtney   | 21.08.2013 17:09:23
                  Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: levné vaření 2
        i na tondovi pamlsky mám pamlskový fond :-) má 300kč na měsíc na to  to se v tom může i koupat 
        medox   | 21.08.2013 16:04:07
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
      levne a dobre varit je super zkusenost a uz se ji jen tak nezbavis...prave ze vis,ze je to chutne,ze je skoda vyhazovat jidlo apod..az budou penize,tak akorat prestanes nakupovat ve velkem a nebude tolik zbytku,protoze uz budes umet koupit treba drazsi,vybornou sunku,ale vezmes ji tak akorat na jidlo ten den a ne at se pak vyhodi apod...
      Liberte   | 21.08.2013 16:21:13
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: levné vaření 2
        jj, já vůbec nemyslela hospodárně....možná i proto nemáme finančníé rezervu...tak jsem ráda že to vim.
        medox   | 21.08.2013 16:24:48
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
      no vidíš jaká jsi šikovná hospodyňka, já věděla že to zvládneš  
      HankaŽ   | 21.08.2013 17:56:51
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
         
      zanlena   | 21.08.2013 19:39:14
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
      Ženská umí uvařit i z vody, jak říká moje mamka. 
      tygřímáma   | 21.08.2013 20:44:15
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
          A pak že se nedá na jídle ušetřit
      Ady.S   | 21.08.2013 21:13:48
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
        no vidíš, jak jsi šikovná
      moninif   | 21.08.2013 21:44:13
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
      seš dobrá!
      zuzka83   | 22.08.2013 13:47:13
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
      jojo ono se to da,kdyz clovek musi se uskromnit:o)) hlavne ze si na system sama prisla a funguje vamto:o)
      amalie2011   | 22.08.2013 14:16:27
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
      Jsi dobra. Ja to neumim ani normalne, natoz levne.
      Terča80   | 22.08.2013 15:16:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
      tak to se budu muset taky naučit :) manžel nadává co se u nás vyhodí jídla ( no když to nesní, tak já za to nemůžu :)))Prý bychom uživili ještě 3 černoušky       Ted čekáme rodinu, takže až nám klesne příjem budu to muset dělat "trochu" jinak....
      Ťoupalka   | 22.08.2013 15:54:06
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: levné vaření 2
      My jsme mívali vždy nejvíc jídla a nejchutnějšího týden před výplatou.
      Ted tomu ze srandy říkame předvyplatová jídla.Stačí se jen zamyslet a kolik jídel se dá udělat levně a kvalitně a zdravě.
      Honafa   | 23.08.2013 00:19:47
      Reagovat | URL příspěvku
  • husty bujon
    neni to nic pro ty co dlaji zasdne bio stravu,ale ja po rozhovoru s nasim pediatrem ,ktery pracoval 12 let ve vyzkumnem ustavu metabolickych poruch,jsem zahodila veskere zabrany a vcera ho zkusila..musim rict,ze tak rychla a dobra polevka a lehka ,jen se po ni u vsech zaprasilo,se bezne neudela...stacilo mi na to 1 kalisek kureciho bujonu,na lzici masla podusenou mrazenou vyberovou zeleninovou smes,voda a na zahusteni jedno vajicko a za 10 minut byla polevka s vybornou chuti na svete...a co je dulezite,jedl ji i stumpajzlik...prave kvuli nemu resime s pediatrem jidlo,protoze on ji prave jen ruzne korenene a ochucene veci a tady porad je strasak glutamanu,a nevim ceho...ale v rozumne mire to proste neskodi a navic,je mnohem vic humusu v ruznych sladkostech nez v jedne takove polevce ci gulasi
    Liberte   | 21.08.2013 07:56:04 | Reakcí: 5, poslední: 21.08.2013 16:27:52
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: husty bujon
      Bujon z kalisku davam bezne, to neni zadny zverstvo, prodavaji se uz i bez prisad. Hlavne ze chutnalo.
      Terča80   | 21.08.2013 08:00:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: husty bujon
      kupuju hustý tekutý bez glutamátu teda, a taky je dobrý, nepoužívám ho často, ale občas jo :)
      Courtney   | 21.08.2013 13:05:00
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: husty bujon
        mam ten bez pridaneho glutamatu...je fakt vybornej..dneska si deti vyzadali opet polevku a to oni zeleninu nechtej ani videt a jak se pro zmenu ladovali hovezim bujonem s lusky,hraskem a kukurici a mrkvi..a nas nejedlik snedl dokoce uz skoro cely talir a pak si rekl o michane vajicko..ja malem upadla,to dokaze snist tak za cely mesic a ne najednou a dva dny po sobe 
        Liberte   | 21.08.2013 16:18:04
        Reagovat | URL příspěvku
  • Zavařování přesnídávek
    Holky, radila jsem se tu, jak na to.
    Teď jsem někde četla, že když povařím, horké naliju do sklenek, otočím a jde to taky a nemusím zavařovat v troubě/hrnci.
    Otázka zní, co je lepší - zavařit nebo povařit. A jak mi to vůbec dlouho vydrží?
    Janulka.C   | 17.08.2013 17:22:59 | Reakcí: 6, poslední: 18.08.2013 18:06:39
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Zavařování přesnídávek
      Podle mě raději zavařit-konzervovat.
      Když horké dáš do sklenic tak se ti to,orosí a zkvasí.Ale jsem laik.
      Honafa   | 17.08.2013 18:37:14
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Zavařování přesnídávek
        No mě to taky právě přišlo divný, když vařím prckovi oběd na dva dny, tak nechám vychladnout a na druhý den schovám do lednice, nikdy nezavírám, když je to ještě horké .... tak já radši zavařím. už mi k mému nápadu chybí jen ty skleničky :o)
        Janulka.C   | 17.08.2013 19:51:14
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zavařování přesnídávek
      Lepší je zavařit. Méně se to pak kazí. Zvlášť věci, které mají tendenci kvasit a plesnivět. Dřív se třeba marmelády dávaly jen pod celofán, ale buď už to neumíme tak, jak to dělaly naše babičky nebo je těch plísní všude nějak víc. Delší vystavení vysoké teplotě zase bohužel nesvědčí vitamínům   . Tak si vyber   . Dětské ovocné zavařeniny se snažím spotřebovat do jara. Pro dospělé do roka, ale jedli jsme i starší. Dělala jsem i pár masozeleninových příkrmů, ty jsme spotřebovali do měsíce.
      stankag   | 17.08.2013 20:14:04
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Zavařování přesnídávek
        Plísně byli,ale prostě se seškrábli z vrchu a dál se to jedlo.Blééé.
        Honafa   | 17.08.2013 20:55:35
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Zavařování přesnídávek
        Chci malému udělat přesnídávky hlavně z ovoce, které prostě přes zimu není, budem teď začínat s ovocem, tak aby třeba na měruňky nečekal bůhví jak dlouho, apod. Tak díky za radu.
        Janulka.C   | 17.08.2013 21:53:41
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zavařování přesnídávek
      taky jsem našla recept kde se horké lije do skleniček a jen otočí dnem vzhůru, ale vzhledem k tomu, že je to pro mimi raději jsem zavářela
      HankaŽ   | 18.08.2013 18:06:39
      Reagovat | URL příspěvku
  • Pomazánkové máslo
    Kupujete? Chutná? A s jakou příchutí? Nebo proč nekupujete?
    Vím, že to s máslem nemá nic společného, ale já kupuju. Chutná nám snad každé. Dřív dělali od Madety s příchutí pizza, to byla mňamka, teď jsem ho pěkně dlouho neviděla.
    tygřímáma   | 17.08.2013 07:23:38 | Reakcí: 14, poslední: 22.08.2013 20:18:46
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      jedině choceňské   to bych snad mohla jíst i samotné, jak je dobré.. a potom občas nějaké obyč do česnekové pomazánky
      jezurka   | 17.08.2013 09:59:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      Kupuju od Madety nebo Chocenske, ale pouzivam ho vlastne jen do rybickove pomazanky. Jinak ho nejime.
      antara   | 17.08.2013 11:14:19
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      Moc nekupujeme,a když už tak jen Choceňské
      Zuzbr   | 17.08.2013 11:35:03
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      Fakt Ti to chutná? Mi to připadá echt hnusné. Má to ráda moje maminka. Já to nemůžu ani do pomazánky.
      Jsem fanoušek lučiny
      zajic   | 17.08.2013 12:18:47
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      kupuju vetsinou Madetu nebo Chocensky, a kdyz neni tak do rybickovy vezmu zavdek i Aro (nejhorsi je snad Karlova koruna z Penny).
      Pouzivam hlavne do pomazanek. Zkousela jsem i do kremu na buchtu.
      Ja mam rada bez prichute, manzel s krenem.
      A co mam rada je cerstvy rohlik, na to pomazankovy a na to sunku :-) na tom ujizdim posledni dobou docela dost...
      chezzie   | 17.08.2013 12:41:35
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      Kupuji.Pořád mám nějaké doma.Většinou obyč Albertovské.To vaše pizzové nemělo chybu,bohužel už není ani u nás.
      Mám ráda křenové,čerstvý chleb a Hermelín na tom.Bohužel křenové jim u nás jen já,tak,že ani moc nekupuji.
      Honafa   | 17.08.2013 13:50:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      raději mám lučinu nebo žervé, ale chutná nám a občas kupuji, bez příchutě nebo křenové, obyčejné používám na pomazánky, výborná je avokádová
      HankaŽ   | 18.08.2013 18:09:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      Moc nekupuji, ale dost mi chutná vanilkové.
      zanlena   | 18.08.2013 19:44:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      sunkovy paprikovy i pazitkovy a i obyc- do pomazanek... a je mi znacka jedno:D my nejsme vybiravi.my snime vse:o)
      amalie2011   | 19.08.2013 12:15:19
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      kupujeme a chutná nám, ale jen neochucené. Dávám ho převážně do pomazánek. Tvaroh nebo lučinu si třeba do rybiček nebo česnekové pomazánky nedovedu představit. Ale dáváme si i na chleba. Třeba na to zeleninu, mňam.
      moninif   | 21.08.2013 09:58:21
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      z pomazánkového másla jsem živa  ale jím jen ty bez příchuti, s příchutí jen výjimečně jednou za pětiletku někde na výletě nebo na návštěvě.
      zuzka83   | 22.08.2013 13:50:01
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      My kupujeme spíš Lučinu, žervé apod. většinou bez příchutě. Někdy mám chuť na křenovou. Koupím vždycky víc balení toho, co je zrovna v akci. Hodně jsme kupovali Almette, ale poslední dobou nějak nemám k těm polským potravinám důvěru. Pomazánkové máslo jsem snad jen jednou kupovala na falešné tiramisu, ale to raději koupím pravé mascarpone v Lidlu v akci za stejné peníze s lepší chutí. Na pomazánku bych ho asi i koupila, ale ty se u nás moc nevedou. Zato čerstvé pečivo, lučina, šunka, sýr, rajčátka (okurka, paprika) na tom ujíždíme všichni   .
      stankag   | 22.08.2013 15:15:09
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Pomazánkové máslo
      Mě moc chutná, jak samotné tak v pomazánce. Nejvíc mě chutnalo z Penny, ale teď už né, radši klasiku z Chocně bez příchutě.
      Ady.S   | 22.08.2013 20:18:46
      Reagovat | URL příspěvku
  • holky nějaký dobrý recept s broskvemi?  
    Rowdynka   | 16.08.2013 13:34:25 | Reakcí: 3, poslední: 17.08.2013 13:52:41
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Broskvové himaláje http://www.babyonline.cz/maminka/recepty/moucniky/=/v/4309 dělám s jakýmkoli ovocem, u nás bývá hned snězená
      zanlena   | 16.08.2013 20:50:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Broskve pomixovat s jogurtem a šlehačkou (na jednu broskev lžicu jogurtu, na 5 broskví jedna šlehačka), dle vašich chutí docukřit a zmrazit na zmrzlinu.

      Já mám ráda i klasiku kuřecí prso s broskví a sýrem.
      Nebála bych se dát do pekáčku celé kuře a obskládat to broskvema a upéct dohromady.
      zajic   | 17.08.2013 12:20:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Uvařit broskové pyré,potom ho svařit s pudinkovým práškem v poměru jako by pyré bylo mléko.Nasypat tam piškoty,zamíchat a vlít do formy.Dobře vychladit.
      Honafa   | 17.08.2013 13:52:41
      Reagovat | URL příspěvku
  • Sodastream
    holky kdo ho máte doma, jaký máte typ a jak jste s ním spokojené? Jsem rozhodnutá nám nějaký pořídit, ale nemůžu si vybrat    
    Courtney   | 12.08.2013 22:41:57 | Reakcí: 12, poslední: 26.10.2016 16:19:21
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Najednou?
    Potřebuji udělat 3 druhy-tvary dortu,ale těsto je na všechny stejné-myslíte ,že ho můžu udělat hodně a rozlít to do forem?
    Honafa   | 10.08.2013 11:32:15 | Reakcí: 4, poslední: 10.08.2013 12:59:18
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Tak dneska jsem zavařovala v troubě...chytly mi všechny víčka...luxusní prácička- 12 minut a bylo hotovo !!!!!
    lucie73   | 08.08.2013 23:21:23 | Reakcí: 14, poslední: 12.08.2013 17:13:56
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Povídej postup 
      tygřímáma   | 09.08.2013 09:34:53
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        taky tak zavařuji. Dám troubu na 80°, na hluboký plech utěrku a trochu vody a je to. Délka se mění podle toho co zavařuji.
        moninif   | 09.08.2013 11:37:09
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        zavařovala jsem okurky- troubu rozpálíš na 250 st. na program horkovzduch (větráček), na hlubší plech položíš utěrku a naliješ vodu aby sklenice byly asi 3 cm ponořené. Když je trouba nahřátá, vložíš plech se sklenicema. Okurky v klasických sklenicích 0,7 se zavařují 12 minut, menší skleničky 8 minut. Po uplynutí doby vyndáš a položíš víčkem dolů na utěrku a necháš do druhého dne na lince takhle otočené zchladnout. Druhý den uložíš.
        lucie73   | 12.08.2013 12:27:19
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
        dělám už léta, zavařovací hrnec nevlastním
      moninif   | 09.08.2013 11:37:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Prosím prosím o radu, jak zavařovat. Chystám se malýmu začít dělat ovoce, ale není čas dělat to každý den a tak bych to chtěla zavařovat. Přesnídávku. Ráda bych čisté ovoce. Dá se to? Jak dlouho mi to pak vydrží? A pak to hlavní, jaké skleničky a jak zavařovat? V troubě. Děkujuuuu ....
      Janulka.C   | 12.08.2013 12:18:34
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        zavařovala jsem okurky- troubu rozpálíš na 250 st. na hlubší plech položíš utěrku a naliješ vodu aby sklenice byly asi 3 cm ponořené. Když je trouba nahřátá, vložíš plech se sklenicema. Okurky v klasických sklenicích 0,7 se zavařují 12 minut, menší skleničky 8 minut. Po uplynutí doby vyndáš a položíš víčkem dolů na utěrku a necháš do druhého dne na lince takhle otočené zchladnout. Druhý den uložíš.
        lucie73   | 12.08.2013 12:26:02
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        přesnídávkové skleničky používej jen ty z Hello přesnídávek- mají klasická víčka, takové ty tenké víčka nedrží !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        lucie73   | 12.08.2013 12:28:59
        Reagovat | URL příspěvku
  • na grilování
    kolik tak počítáte masa na osobu?
    dík!
    zuzka83   | 31.07.2013 14:03:49 | Reakcí: 13, poslední: 31.10.2017 15:31:02
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: na grilování
      Já to beru spíš od oka, většinou máme k masu ještě nějaké klobásky, zeleninu, sýr... Taky záleží na složení zúčastněných (ženské a děti toho zvládnou méně, než někteří žraví chlapi), ale počítala bych průměrně tak kolem 300g na osobu. Při grilování se toho sní víc, než když to doma položíš na talíř.
      Sphinx   | 31.07.2013 17:49:50
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: na grilování
        dík. tak nějak jsem to čekala, ale stejně, ajaja - vono právě není úplně jistý, kolik lidí dojde, pohybujeme se mezi 15-25   
        zuzka83   | 31.07.2013 19:38:33
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: na grilování
          Počítala bych na osobu tak dva plátky masa tedy asi 50 plátků, přinejhorším co zbyde sníte a nebo se dá zamrazit. Do zásoby bych koupila ještě nějakou tu klobásu.
          zanlena   | 31.07.2013 20:47:48
          Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: na grilování
          To je rozmezí 10 lidí,tak první budou mít a ten 23 už bude jen oblizovat talíře,měl přijít dřív. 
          Honafa   | 31.07.2013 20:49:36
          Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: na grilování
          Tak to se pak blbě plánuje   Počítala bych s variantou maximálního počtu lidí a podle toho nakoupila. Co se nesní, zmrazíš a časem zužitkuješ. Pořád lepší toho mít víc, než aby chybělo     No a v případě nejvyšší nouze můžete opékat brambory    
          Sphinx   | 31.07.2013 21:56:33
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: na grilování
      Tak asi 2x víc než obvykle.A stejně je vždy málo.
      Honafa   | 31.07.2013 19:28:17
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: na grilování
      Beru to od oka, ale taky hodně. Milujeme grilované maso a moře zeleniny.
      tygřímáma   | 31.07.2013 19:38:00
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: na grilování
      přesně jak radí holky, při grilování (a vysedávání u pivečka     ) se toho sní víc, takže bych počítala dva plátky na osobu, do zásoby pro sichr klobásy, já ráda dělám ještě zeleninové špízy (cibule,žampiony,cuketa,paprika), každý si dá plátek masa + špíz, a pak další maso dle chuti, marinované maso se dá zamrazit, klobásy taky, takže přebytků bych se nebála, horší když je toho málo  
      HankaŽ   | 01.08.2013 06:29:15
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: na grilování
      Už to bylo? Dej víc, to pak zamrazíš i naložené.
      zajic   | 10.08.2013 12:26:54
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: na grilování
        joo, bylo.
        já právě nechtěla, aby toho bylo víc, nás bylo víc oslavenců a to financování bylo takový komplikovaný.
        nakonec masa bylo akorát, no dobře, na závěr jsme ho trochu vnucovali, zato všeho ostatního byl absolutní nadbytek..
        zuzka83   | 22.08.2013 13:44:54
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: na grilování
      Ja jsem ted vyzkousela na grilovacce dobry pivko s prichuti jeste jsem o nem do te doby neslysela, jmenuje se vejr :) je to nealko tak se po tom muze i ridit a k masu super
      Olinaa   | 09.06.2016 13:51:17
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: na grilování
        Ted jsem o tom take cetla doporuceni, tak to bude asi dobre :-)
        doubrafka   | 13.06.2016 11:30:31
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: na grilování
      My grilujeme na otevřeném grilu (mangal - http://hotel-lipno.cz/cs/grilovaci-sezona-nekonci-doprejte-si-pravy-saslik/) a počítáme na špízy, na jeden se vejdou cca 2 asi 3cm silné plátky masa
      mrackova99   | 31.10.2017 15:31:02
      Reagovat | URL příspěvku
  • Zázvor
    Co všechno z něj děláte?
    Zuzbr   | 27.07.2013 07:12:16 | Reakcí: 6, poslední: 30.07.2013 15:23:58
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Zázvor
      Teď jsem dělala dobrý salát.
      Mrkev nastrouhat na jemno, přidat nakrájené čínské zelí, ale v poměru je více mrkve, toho zelí jen trochu, pak dát rozinky, nastrouhaný čerstvý zázvor, cukr a citronka.
      foREVer   | 27.07.2013 08:16:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zázvor
      jen čaj. a limonádu.
      a jednou jsme dělali podle receptu brambory se zázvorem, bylo to fakt vostrý  (ale dobrý)
      zuzka83   | 30.07.2013 10:51:21
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zázvor
      Já ho mám ráda jen do asijských jídel a marinád. Třeba čaj nebo limonádu bych nevypila   Ale moje babička pekla se zázvorem i vánoční cukroví - zázvorky... ovšem ani to mi nechutnalo.
      Sphinx   | 30.07.2013 11:06:42
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zázvor
      Odvar při nemoci, pak ho přidávám ke směsy, když dělám kuřecí s ananasem, někdy doo marinády. Je to moc dobrý v masových jídlech na sladko, ale neznám moc lidí, co to mají rádi...
      Mis   | 30.07.2013 12:14:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Zázvor
      Nic nemuzu ho ani citit :) Honza si z nej dela caj nebo odvar kdyz je nemocnej
      antara   | 30.07.2013 15:23:58
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×