Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 224) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Co s jídlem?
    Tohle je pro mě taky docela nová situace.Ted tu nebudu a nakoupila jsem plno jídla.Většina má delší trvanlivost,ale třeba v pátek jsem já blb koupila 30dkg nakrajené vysočiny,tu rozhodně nesníme(dá se to zmrazit?)Nebo zelenina,ovoce.
    Vždycky když jezdím pryč tak poberu sebou to jídlo,ted to nejde.

    Řešíte to nějak preventivně?At vím pro příště.

    Nejlepší nenakupovat,jenže já jsem chodila furt ven něco přikupovat tak jsem u toho koupila i nějaké jídlo a to mi tu ted straší.
    Honafa   | 24.06.2013 21:13:51 | Reakcí: 10, poslední: 02.07.2013 17:14:54
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Co s jídlem?
      Vysočinu zmraž, při nejhorším ji pak do něčeho pomeleš. Jste čtyři, tak nějaké to ovoce a zeleninu ještě sníte ne? A i z toho můžeš většinu zmrazit. Nebo rozdat   .
      stankag   | 24.06.2013 21:50:13
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Co s jídlem?
        Mi to ted zůstalo tak blbě-otevřené okurky,koupené balené sýry,ale takové ty co se balí v obchodě,otevřené skoro celé mlíko.Takové jakože něco už načaté.Jsem to blbě rozvrhla,jsem myslela,že se to sní.
        Honafa   | 24.06.2013 22:01:38
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Co s jídlem?
          Hm, tak to už je horší. Jedete už ráno? Okurky by mohly v lednici i vydržet. Z mléka udělej kakao nebo nějaký ovocný koktejl. U nás by ho vypil muž během dvou letmých návštěv lednice.  A se sýry by Ti mohla pomoci věčně hladová Gabka ne? Nebo je taky zmraž. Na sýrovou roládu nebo na pizzu se i pak použít dají.
          stankag   | 24.06.2013 22:29:42
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co s jídlem?
      Vysočinu, mléko zmrazit, ovoce a zeleninu sníst, balené sýry přibrat na cestu, kyselé okurky vydrží... a příště nedělat zásoby, udělat předběžný jídelníček následujících dnů a nakoupit jen nezbytné suroviny    
      Sphinx   | 24.06.2013 22:31:45
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Co s jídlem?
        Právě,že já to mám vždy tak super vychytané.Nic mi tu nezbude,jen mám připravené trvanlivé jídlo na návrat.A ted jsem to tak pohnojila-plná lednička k ničemu.No dneska ještě něco pojíme,třeba to nebude nakonec tak hrozné.
        Honafa   | 25.06.2013 11:22:22
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Co s jídlem?
        Jj přesně tak jsem to udělala já. Byla jsem na sebe táák pyšná, jak mi to všechno vychází. A dva dny před odjezdem přijela tchýně a přivezla 2 kg banánů, tisíc Kostíků, sýr, salám..... No dostala to kamarádka, která se starala o morčátko. :))) Někdy ani plánování nezabírá :DDD
        nadule1   | 02.07.2013 11:33:54
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Co s jídlem?
          Tak příště k tomu přidat ještě zákaz návštěv       Jinak salám zmrazit a z Kostíků udělat nanuky nebo zmrzlinu).
          Sphinx   | 02.07.2013 17:02:03
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Co s jídlem?
            Salám jsem do mrazáku dala. Jogurty by se nevešly. Zákaz návštěv je ale dobrej nápad :)) Tak příště.
            nadule1   | 02.07.2013 17:14:54
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co s jídlem?
      Vysočinu zamrazit, ovoce sníst, z mléka udělat pudink.
      tygřímáma   | 25.06.2013 08:08:21
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Co s jídlem?
      Mrazím snad vše a pak upotřebím ovoce na koláč, knedlíky, zeleninu, salám, sýr na pizzu, toasty nebo nějaký jiný pokrm co se vaří, peče
      zanlena   | 25.06.2013 20:34:16
      Reagovat | URL příspěvku
  • Citrony
    Momentálně mi půlku lednice zabírá 20 citrónů - nakupovala tchyně.   V zimě bychom to spotřebovali do čaje, ale co s nimi teď? Co máte vyzkoušené? Nějaký moučník, džem, limonádu? Děkuju
    antara   | 23.06.2013 15:34:39 | Reakcí: 13, poslední: 24.06.2013 09:46:12
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Citrony
      Hoooodně tequily :DD

      Asi bych z toho zkusila udělat citronádu. Ta bude v tomhle počasí určitě super.  
      nadule1   | 23.06.2013 16:40:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Citrony
      Citronádu nebo sorbet.Ja dělám i citronovou bábovku,nebo mafinky,nebo kuře na citronech-pchá 20 citronu to nic není.To ti zmizne jako nic.
      Honafa   | 23.06.2013 17:58:32
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Citrony
        Ja je prave normalne zase tak nevyuzivam, ale tu babovku bych mohla udelat...
        antara   | 23.06.2013 19:02:22
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Citrony
        Že jo, 20citrónů je jako nic, zvlášť v létě... My snad v létě nic jiného než vodu s citrónem a případně mátou nepijem. A kuře na citrónu, mňam, akorát citrónové sladké věci nedělám  
        moninif   | 23.06.2013 19:58:33
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Citrony
      Oloupat, i od toho bílého, je to hořké. namočit do cca 4 litrů vody přes noc do lednice, pak přes plátýnko slit a vymačkat, dat cca 2 kila cukru(mě stačí, můžeš i 3), 50 g kys. citronové(na konzervaci), přivést k varu, povařit cca 2 minuty,v vřelé plnit do skleněných lahví, zavřít a skladovat v temnu. A máš sirup.
      polova   | 23.06.2013 18:35:03
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Citrony
        Dekuju to zni paradne. Jen se budu muset podivat jestli mam nejake lahve, ty obvykle vyhazujem
        antara   | 23.06.2013 19:03:45
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Citrony
      Omýt, ostrouhat na jemném struhadle. Kůru smíchat s cukrem, zavřít do skleniček do lednice. Šťávu vymačkat a zamrazit do tvořítek na led.
      tygřímáma   | 23.06.2013 18:45:47
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Citrony
        Myslis, ze by ta kura byla dobra? Nevim jestli nejsou chemicky osetreny...
        antara   | 23.06.2013 19:04:54
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Citrony
          Umej je kartáčkem a procukruj. Já jsem na jaře dostala 5kg citronů z Chorvatska a přesně tak jsem s nimi naložila, nesnědly bychom je. Kůru z lednice beru do pečení i teď a je dobrá.
          tygřímáma   | 23.06.2013 19:15:53
          Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Citrony
        Ty,jo to je chytré s těma ledama.
        Honafa   | 23.06.2013 19:56:55
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Citrony
      denne vyiju 4litry vody s citronem.. ja je jim jak pomerance.. takze ja bych vedela co s nimi..
      amalie2011   | 24.06.2013 09:46:12
      Reagovat | URL příspěvku
  • Šlehačka
    Celoživotně mám problém ušlehat dobře šlehačku.Začalo se mi to dařit až na radu tygřice přidávat trošku alkoholu a šlehala jsem tyčovým mixerem.
    Včera ani tyhle rady nezabrali a ani jedna ze tří se mi nepodařila vyšlehat.Vždy se z tekuté změnili na zdrcnuté.
    Dala jsem je do kastrolku rozehřála a uvařila v nich pudink a z něho pak krém,kterým jsem potřela dort,místo tou šlehačkou.Bylo to hezké a dobré,ale stejně mě to naštvalo.
    Čím to mohlo být?
    Už kupuji tu hodně procentní,byla vychlazená,no nevím nevím.
    Honafa   | 23.06.2013 13:14:11 | Reakcí: 6, poslední: 26.06.2013 23:18:28
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Šlehačka
      Gábi, šlehačku považuju za takovou kulinářskou zkoušku. I mě se v životě několikrát podařilo jí přešlehat. Poslední léta jsem se to naučila.
      Moje mamka vaří 45 let a pamatuju i její nezdařený pokusy.
      Já mám nerada šlehačku v krabičkách tetra-pack. Raději plastový kelímek.
      Když jsme u toho, pamatuješ ještě šlehajdu v igelitovém pytlíku jako se prodávalo mlíko? 
      tygřímáma   | 23.06.2013 14:07:57
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Šlehačka
        Jo jo šlehačka byla s oranžovým nápisem a v malém sáčku.
        Ted jsem měla krabičkovou-tatru.
        Honafa   | 23.06.2013 14:25:20
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Šlehačka
      Jediné co mě napadá, jestli byly dobře odmaštěné metly šlehače i miska.... někdy pomáhá to obojí dát také vychladit jako šlehačku.Jo a začít rovnou šlehat na nejvyšším stupni. Jinak mě už nic nenapadá, mě se snad v životě nezdrcla, tak nemám tolik vychytávek  
      antara   | 23.06.2013 15:38:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Šlehačka
      tyjo, tak to je snad jediná věc, která se mi povede vždycky, ještě se mi nestalo, že by to nešlo ušlehat :) nepřešleháváš to moc?
      Courtney   | 23.06.2013 17:26:12
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Šlehačka
        taky! su velice nevařivý typ, kolikrát zkazím, i to co prý údajně nejde, ale šlehačku jsem doposud ušlehala vždycky jen tak mimochodem. dokonce teď i jakýmsi prehistorickým ručním šlehačem u babičky - byl to ultraopruz a nadávala jsem jak špaček, ale šlehačka to nakonec byla 
        zuzka83   | 26.06.2013 23:18:28
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Šlehačka
      Když obsahuje stabilizátor, tak nepřešleháš.
      polova   | 23.06.2013 18:36:27
      Reagovat | URL příspěvku
  • Alkohol do vaření
    Ahojky, chtěla bych poprosit zkušenější kuchařky o radu. Jak je to s alkoholem v jídle, vypaří se, když se např. hodinku to jídlo vaří? Chci dělat zítra origoš lasagne a tam je červené víno, tak řeším, jestli jsou teď vhodné jednak pro mě v těhotenství a druhak jestli je můžu dát bez výčitek i malému (2,5 roku).
    Předem díky za rady.
    káka1   | 21.06.2013 11:48:29 | Reakcí: 4, poslední: 21.06.2013 14:34:09
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Alkohol do vaření
      Urcite si to muzes dat, i malemu. Toho alkoholu je tam zanedbatelne mnozstvi a stejne se odpari
      antara   | 21.06.2013 12:08:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Alkohol do vaření
      Jak píše antara... to množství, které se do jídla dává je tak zanedbatelné, že by to nevadilo ani v původním složení. No a hlavně varem ten alkohol zmizí. A ty si klidně k tomu dej i tu klasickou skleničku vína  
      Sphinx   | 21.06.2013 13:59:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Alkohol do vaření
      Holky výše napsaly vše. Neboj se toho, alkohol se odpaří.
      tygřímáma   | 21.06.2013 14:16:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Alkohol do vaření
      alkohol se vařením vypaří, taky už jsem Nikče cca v tomhle věku vařila kohouta na víně  
      HankaŽ   | 21.06.2013 14:34:09
      Reagovat | URL příspěvku
  • "Založila" jsem si na
    ořechovku. Po dvou letech. To bude v zimě bašta. Jinak aktuální stav domácích sirupů: akátový, mátový, meduňkový, bezový,šantový a na lipový se chystám zítra. Od každého 5 litrů, kromě bezového, kterého jest dvojitá dávka, tedy 10 litrů.
    helenice   | 20.06.2013 23:23:30 | Reakcí: 1, poslední: 21.06.2013 22:25:12
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • zmrzlinovač
    chlap se zbláznil, objednal nám zmrzlinovač!! takovej nějakej ten drahej. do domácnosti, kde na pekárnu na chleba už přes rok padá prach..ale každopádně zřejmě budeme toto léto vyrábět rozličné zmrzliny a mé předsevzetí omezit sladký tím bere za svý..

    máte někdo zmrzlinovač? jak často děláte zmrzlinu?
    zuzka83   | 20.06.2013 09:06:44 | Reakcí: 3, poslední: 21.06.2013 22:26:54
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrzlinovač
      Mám.A řeknu ti-dobrá domácí nešizená zmrzlina vyjde dráž než carte dor.
      Ale můžeš dělat i sorberty-to dáš jen vodu a nějakou příchut a uděláš si to.
      Jsem jedno léto dělala furt čokoládovou-2xdobrou čokoládu,2xšlehačku,4 žloutky cukr to byla dobrota jen pak ta cena.Kolem 150kč a hned se to snědlo.
      Honafa   | 20.06.2013 09:18:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrzlinovač
      Mám, nedělám, jen mi tu překáží
      tygřímáma   | 20.06.2013 10:23:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrzlinovač
      Zmrzlinovač nemám, ale dělala jsem zmrzlinu i bez něj a nebo stačí zamrazit rozmixovaný ovoce.
      zanlena   | 21.06.2013 22:26:54
      Reagovat | URL příspěvku
  • Karbenátky
    Jak často je jíte?

    Dneska v Prostřeno(mimochodem vařila strašně)měla v menu karbanátky a oni jak to četli tak se ušklíbali,že karbanátky moc není.

    Ja proti karbanátkům nic nemám-takový karbanátek s bramborovou kaši s cibulkou a zeleninovým salátem je dobrota.
    Honafa   | 19.06.2013 22:23:58 | Reakcí: 12, poslední: 21.06.2013 22:27:32
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Karbenátky
      já nevím, moc často je nedělám, tak 2x - 3x do roka, ale mám je ráda. dám si ho třeba i v meníčku na oběd...
      Moňulínek84   | 19.06.2013 23:15:29
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Karbenátky
      Občas je dělám, nic proti nim nemám. Je to rychlovka. Ostatně jako vše z mletého masa.
      Jinak ta ženská vařila děsně 
      tygřímáma   | 20.06.2013 08:17:30
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Karbenátky
      kazdej mesic:o))
      amalie2011   | 20.06.2013 09:02:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Karbenátky
      tak to vím s jistotou, nedělala jsem je nikdy   
      ale moje babička dělá výborný a ty jíme tak 2x do roka.
      já mám problém s tím mletým masem, nemám mlínek, do masny se ostýchám chodit..ale třeba se to jednou změní.
      zuzka83   | 20.06.2013 09:04:17
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Karbenátky
      Zrovna v týdnu jsem je dělala do delší době. V restauraci nebo jako polotovat bych si je nedala, ale když vím, co do nich dávám, tak proč ne. Dřív jsem dělala občas kapustové. Teď je častěji ale děláme jako burgry do žemlí, tam se člověk víc vyřádí s tou oblohou. 
      stankag   | 20.06.2013 09:13:07
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Karbenátky
      Jednu dobu furt, co druhý víkend, já to mám strašně ráda.
      Teď jsem je dělala snad po roce a půl pro Helenu, ta je má taky ráda.

      Teď jsou nově hamburgery, ty taky dělám často, ale pečou se a nedává se do nich to koření co do karbenátků. Toto má David radši než normální karbenátky.

      polova   | 20.06.2013 09:34:26
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Karbenátky
      U nás jsou oblíbené na hodně způsobů a nejen z masa  .
      Ady.S   | 20.06.2013 20:56:26
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Karbenátky
      Karbenátek jsem jedla naposledy snad před 20 lety. V naší domácnosti to nikoho neláká a mleté maso i jiné suroviny upravujeme raději jinak. Nicméně, pokud se dobře připraví nemusí to být nic k pohrdání.
      Sphinx   | 21.06.2013 13:55:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Karbenátky
      karbanátky máme rádi, na mnoho způsobů, i zeleninové, ale když bych chtěla někoho pohostit rozhodně bych uvařila něco slavnostnějšího, ne tak obyčejného
      HankaŽ   | 21.06.2013 14:35:52
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Karbenátky
      2-3x za rok
      zanlena   | 21.06.2013 22:27:32
      Reagovat | URL příspěvku
  • Děláte někdo zelný salát s koprem? Potřebovala bych nějaký dobrý recept :) a ještě dotaz dá se udělat i v domácí pekárně?
    mtina   | 11.06.2013 10:24:11 | Reakcí: 4, poslední: 16.06.2013 12:25:03
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Já zelí nakrájím na jemné nudličky, přidám špetku soli a promačkám rukou. Nechám půl hodinky stát, pak přidám kopr, cukr a ocet dle chuti.
      Když dávám kopr sterilizovaný, vynechám ocet.
      tygřímáma   | 11.06.2013 10:56:50
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Hodím do pekárny nakrajené zelí,cibuli,sul,ocet,kmín,cukr a někdy nastrouhané jablko a zapnu program marmeláda.Je to nejlepší zelí co jsem kdy jedla.Jíme bud teplé,nebo studené.Vydrží to i 3 dny.Můžeš přidat i kopr,jak chceš.
      Honafa   | 12.06.2013 12:59:56
      Reagovat | URL příspěvku
  • Hlad
    Minulí týden v Prostřeno odešly ty baby do restaurace,že se jim nechce čekat a mají hlad.A to snědly předkrm a polévku.Chápu ,že čekání je nepříjemné,ale to se nedá ovládnout? 

    Jak vy dokážete ovládat svůj hlad?Ja super čím mám větší tím je mi líp.Rozhodně,když se prostě najíst nemůžu tak přežijí.

    Chápu,že někdo musí co 2h jíst,jinak je mu špatně.Ale po předkrmu či polívce už tak strašně trpět nikdo nemůže.
    Honafa   | 10.06.2013 16:35:55 | Reakcí: 6, poslední: 17.06.2013 09:41:26
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Hlad
      Minulý týden mi ty ženský připoměly tu Lídu, jak si nosila bagetu, vzpomínáš?
      Nicméně ten jejich odchod do hospody mi přišel přehnaný. Vždycky, když se sejdou samý ženský, je problém a hádky.
      Já bych počkala, žádný smažák a topinka v hospodě.
      tygřímáma   | 10.06.2013 16:50:04
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Hlad
        Lída z lidu,klasika.

        Nebylo to poprvé,co tam říkali ,že umírají hlady.Ja si u sebe nedokážu představit situaci,kdy bych řekla,že padám hlady.A to mám hlad furt,kolikrát až skoro do omdlení,ale ovládnu se.
        I naše nenažraná Gabule-nikdy veřejně neumírá hlady.
        Honafa   | 10.06.2013 19:00:52
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Hlad
          Mě by to přišlo především neslušný. Ale každý jsme jiný. A z vlastní zkušenosti vím, že čím víc se chce člověk ukázat, tím míň se většinou daří.
          tygřímáma   | 10.06.2013 19:19:38
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Hlad
      bylo to neslušné, ale vzhledem k tomu neustálému čekání se asi bály že se hlavního chodu nedočkají
      HankaŽ   | 10.06.2013 20:11:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Hlad
      Já jsem to neviděla, jak jinak, že?
       
      Ale hlad ovládnout dokážu, by se jeden divil... Odpoledne si říkám, že mám hlad, že bych se měla něčeho konečně po celém dni najest a je večer, vyspím se a ráno zjistím, že jsem včera nic nejedla    .
      polova   | 11.06.2013 10:50:06
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Hlad
      to byla vyloženě trapárna od nich, assi neznají co znamená slovo hlad  

      Já ten svůj ovládat umím.
      foREVer   | 17.06.2013 09:41:26
      Reagovat | URL příspěvku
  • Jamie Oliver
    Holky nemáte někdo náhodou recept na jeho koláčky polité karamelem?Nemůžu ho nikde najít na netu a v tý telce vypadaly táááák lákavě   Děkujuuuu  
    Jitule3   | 08.06.2013 20:53:33 | Reakcí: 2, poslední: 09.06.2013 22:02:44
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×