Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 123) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Sýrová roláda !?!?!?!?!
    Vím, jak se sýrová roláda dělá - roztavit plát.sýr, dát šunku a náplň a pak zamotat. Dát vychladit ... ALE  
    Jaký plátkový sýr použít - 30% nebo 45% tuku?
    Co dáváte jako náplň - lučina, pom.máslo, sýr ... co nejlépe zatuhne a pak neteče při krájení ven?
    Budu ráda za každé rady i tipy.
    novak37   | 28.04.2011 15:47:12 | Reakcí: 7, poslední: 05.05.2011 11:57:49
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Sýrová roláda !?!?!?!?!
      dělávám ji vždycky na Velikonoce. nepoužívám plátkový sýr, ale vcelku a to 30% eidam. jako základ náplně dávám klasické máslo
      Moňulínek84   | 28.04.2011 15:59:12
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sýrová roláda !?!?!?!?!
      My děláme náplň z pomazánkovýho másla, tavenýho sejra, salámu, okurek,..takovej mišmaš a je to dobrota! 
      anettkapce   | 28.04.2011 16:11:13
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sýrová roláda !?!?!?!?!
      plátkový sýr 30%, do základu mám ráda buď pomazánkové máslo nebo Fenix (něco jak Lučina, v Makru prodávají celý kyblíček, používám na vše možné) a k tomu i klasické máslo. Díky normálnímu máslu to lépe ztuhne a neteče ven. Výborné je do té náplně třeba nadrobno nakrájet kapii, nebo nějakou uzeninu nasekat.
      corelia   | 28.04.2011 16:49:31
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sýrová roláda !?!?!?!?!
      Ja dávam dovnitř tvaroh.Takovou pomázánku i se šunkou a kořením a nastrouhaným sýrem,to pak drží a není to takové drahé,jako z lučiny.
      Honafa   | 28.04.2011 17:39:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sýrová roláda !?!?!?!?!
      používám 30% sýr, náplň dělám z tvarohu a křenu + to co lednička dá - salám, zelenina...
      moninif   | 28.04.2011 23:20:00
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sýrová roláda !?!?!?!?!
      Asi jsem divná, ale představa sýrové rolády naplněné máslem a taveným sýrem, nevím, to můžu rovnou "rozsračkovat" a udělat z toho pomazánku. bylo by to míň práce. Dělám takto:
      30% sýr, cca 300g vcelku dám do mikrotenového pytlíku do vřelé vody. Nechám změknout, rozválím na plát(musí se rychle), pomažu kečupem, tročkou hořčice(ta být nemusí, manžel to má ale rád), pokladu plátkama šunky, na to dám míchné vajíčka na cibulce(stačí tak 3 - 4, podle velikosti vajec), posypu na kostičky nakrájenýma sterilovanýma okurkama a syrovou červenou paprikou. Pevně zavinu, zabalím do folie nebo alobalu, dám do lednice a za dvě hodiny...
      polova   | 29.04.2011 08:31:50
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Sýrová roláda !?!?!?!?!
      Dávám dovnitř pomazánkové máslo rozetřené s trochou majolky a česnekem, pak přidám šunku a udělám druhou vrstvu. Také se musí krájet tak, že se "řeže" a netlačit dolů, to by to celé vyteklo...
      Jinak na sýr mám takový "trik" - než to složitě rozpouštět a válet, koupím si hranatý sýr, naskládám na pečící papír vedle sebe a dám chvilinku do trouby roztéct. Sýr se krásně spojí a je to pěkně pravidelné, bez složitého válení :)
      majandra   | 05.05.2011 11:57:49
      Reagovat | URL příspěvku
  • Zmrzlinovač
    Blíží se léto a já nad ním docela vážně uvažuji. Máte ho některá doma? A je pak zmrzlina hodně dobrá?    Případně prosím i o typ jaký máte. Děkuji
    Evulik25   | 28.04.2011 14:54:26 | Reakcí: 3, poslední: 28.04.2011 16:41:23
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Domácí jogurt
    Prosím, prosím, popíšete mi jak pro tupce, jak děláte jogurt v jogutovači? Já jako, ne že bych nebyla spokojená, chutově dobrý, ale o konzistenci jsem měla trochu jinou představu...  
    moninif   | 27.04.2011 11:18:57 | Reakcí: 10, poslední: 28.04.2011 14:10:19
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Domácí jogurt
      Konzistence mi taky vadila,proto dávam víc kultury a méně mléka a nebo ho dělam ze smetany nebo rovnou ze šlehačky,nebo přidávam tatra mléko nebo sušené mléko.
      Honafa   | 27.04.2011 11:50:34
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Domácí jogurt
      Dělám stejně jako Honafa,však mi taky radila.Víc kultury,méně mléka.
      tygřímáma   | 27.04.2011 13:30:22
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Domácí jogurt
      kupuji nejmene 10 % tuku jogurt a je skvelej z plnotucneho mleka..ale nam nevadi ani ridsi,my ho jime s musli...
      Liberte   | 27.04.2011 14:53:27
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Domácí jogurt
      Já dělám z plnotučného mléka z automatu. k tomu jsem dávala víc jogurtu holandie a byl trošku hrutkovatý, ale nevadilo mi to. Naposledy jsme koupila valašský jogurt a byl hladký a moc dobrý. Většinou to jsem do jedné skleničky dávala víc toho jogurtu abych měla základ pro další várku. Tu dělám z mého jogurtu a přidám i sušené mléko.
      Ady.S   | 27.04.2011 19:21:11
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Domácí jogurt
        já taky poprvé zkoušela z mléka z automatu a měla jsem tam moc syrovátky. Zkusím tedy to sušené mlíko, snad to zahustní
        moninif   | 27.04.2011 22:43:26
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Domácí jogurt
          Vidíš to mě nenapadlo s tím množství syrovátky. Nám ten jogurt ale chutná, nechutná mi mlíko z krabice.
          Ady.S   | 27.04.2011 22:45:05
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Domácí jogurt
            no já právě to pak zkoušela z kupovaného a syrovátka tam nebyla, ale zase to bylo řídké :-) Já to vychytám :-)
            moninif   | 27.04.2011 22:46:40
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Domácí jogurt
      Holky díky, zkusím teda koupit to kondenzované nebo sušené mléko a snad to bude lepší. Myslela jsem třeba, že je fígl v míchání (zvásť do skleniček nebo namíchat a pak rozlít) nebo teplotě mléka :-)
      moninif   | 27.04.2011 22:44:47
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Domácí jogurt
        Vidíš já tím že mlíko z automatu převařuju, tak vše promíchávám v jednoum kastrolu a pak teprve rozlívám. U automatu občas vydávají nějáké informace a tam radili dobře vše rozmíchat, jogurt při nedostatečném rozmíchání prý tvoří velké hrudky a nebo je hodně řidký.
        Ady.S   | 27.04.2011 22:48:11
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Domácí jogurt
        V míchaní to není,právě naopak.Ja mam jogurtovač kyblíček a tak to v něm rozmíchavám a jesti zamícham moc nebo málo stejně je to tekuté.Je to v tom kondezovaném mléku.
        Honafa   | 28.04.2011 14:10:19
        Reagovat | URL příspěvku
  • zmrazene ryby
    holky,kdyz vyndate rybu z mrazaku,jak hodne ji nechate "povolit" ?
    uplne rozmrznout,stredne nebo hned spracovavate?
    treba date pect atd?smazite obalujete atd jak?
    Andrea81   | 26.04.2011 10:26:16 | Reakcí: 10, poslední: 28.04.2011 21:21:30
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrazene ryby
      Úplně rozmrznout.
      angieblack   | 26.04.2011 10:55:52
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrazene ryby
      Když obaluji tak zmrzlé,na pečení tak napul.
      Honafa   | 26.04.2011 11:53:43
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: zmrazene ryby
        kdyz to obalis a pak das na panev,tak jak je na tom ta zmrzla voda a povoli tim padem-neodplavava ti ten trojobal treba?
        Andrea81   | 26.04.2011 12:06:47
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrazene ryby
      pokud dam pect.,tak uz zmrzlou..pecu v horkem vzduchu zakryte alobalem..pokud smazim,rozmrznu,ususim ,obalim v mouce a smazim na oliv.oleji....ale ja bezne file nekupuji..ja proste ryby cele a hned je ocistim a kucham a pak teprve mrazim..a jedine morske...jo a lososa delam detem na masle a zmrleho
      Liberte   | 26.04.2011 12:24:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrazene ryby
      Záleží jak kterou rybu, ale většinou je nechám úplně rozmrznout. A ryby připravuji pokaždé jinak, podle chuti, ale obaluju vesměs jen kapra nebo pangase, zbytek dělám buď na přírodno s bylinkama nebo zapékám a o jsou to desítky variací.   
      Evulik25   | 26.04.2011 12:29:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrazene ryby
      úplně rozmrznout. většinou je pečeme v troubě.
      zuzka83   | 26.04.2011 13:35:40
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrazene ryby
      Úplně rozmazuji.
      zanlena   | 27.04.2011 00:26:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrazene ryby
      Nemám ji rozmrzlou zcela.
      tygřímáma   | 27.04.2011 13:31:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: zmrazene ryby
      Nesmažím jen peču v troubě. Nerozmrazuji.
      Zavadilka   | 28.04.2011 21:21:30
      Reagovat | URL příspěvku
  • Vajicka
    Holky, co delate z vajicek? Nejak se nam to tu kupi, deti moc nechodi, zato Hnzik jich vykoledoval kupu a to jde jeste na druhy konec vesnice. Tak vubec nevim, co s tim budu delat. Znate nejakou fakt dobrou pomazanku? Ja nejake recepty mam, ale u nas se pomazanky moc neji, tak rada zkusim neco osvedceneho
    janasmile   | 25.04.2011 09:20:36 | Reakcí: 1, poslední: 25.04.2011 09:31:57
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Vajicka
      Kromě vajíčkové pomazánky dělám vajíčkovou tlačenku a vajíčkový salát.Máme rádi i chleba s máslem a vajíčky natvrdo
      tygřímáma   | 25.04.2011 09:31:57
      Reagovat | URL příspěvku
  • Krvavé maso
    Jak moc jíte syrové maso?Oni to v tom vaření vždycky mají takové moc ružové,teče z toho krev.Blé.Mi to taky kdysi chutnalo,ale jak vařím pro děti tak všecko raději pořádně provařím.I provařené je to měkoučke.
    Honafa   | 24.04.2011 20:35:28 | Reakcí: 11, poslední: 28.04.2011 21:22:56
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • nahaté vejce..
    to není recept, jen se musím pochlubit, jak se mi dneska podařilo uvařit vajíčko natvrdo. Dělala jsem jich asi deset, že vyrobím pomazánku. Devět vajíček se při vaření pořád lepily na jednoho chudáka, normálně až ho skoro vytlačily z hrnce, tak jsem je od sebe rozehnala a hle, ty vajca násilnický ho vytlačily nejen z hrnce, ale i ze skořápky. Takže mám normálně uvařený bílek jako když ho oloupete (kulatý a hladký) a bokem skořápku, jen čepička mu zůstala    
    Laya   | 22.04.2011 10:31:04 | Reakcí: 3, poslední: 22.04.2011 21:30:05
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • omacka z nivy
    holky poradte nejakou dobrou omacku z nivy na testoviny nebo spagety treba.jak delate..dekuju.
    Andrea81   | 22.04.2011 09:45:26 | Reakcí: 8, poslední: 27.04.2011 11:38:32
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: omacka z nivy
      do kastrůlku naliju smetanu nebo plnotučné mlíko, rozdrobím do toho nivu a trošku opepřím, míchám,dokud se nerozpustí(někdy nechávám i větší kousky). Můžem se po ní s malým utlouct  
    • \
      RE: omacka z nivy
      já nevím, jestli je dobrá, ale já ji dělám podle kuchařky z hospody, kde jsem pracovala... takže, vezmu kuřecí maso na nudličky, osolím popráším trochou kari a dám smažit na maličko oleje (klidně můžeš i na hromadě oleje, ale ten potom vylej), když je maso měkké, přidám nastrouhanou nivu a hned zaleju smetanou, poměr mám tak nějak v oku, takže nevím kolik nivy, ale asi 100g na 200ml smetany, já to dělám podle chuti, každá niva je jinak slaná. No a nechám to zpěnit, nesmí se to moc dlouho vařit. Ještě jsem zapomněla na česnek, tak jeden dva stroužky a klidně přidat i kari, omáčka chytne hezky jedovatou barvu :))
      Laya   | 22.04.2011 10:26:51
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: omacka z nivy
      Přidám i svou oblíbenou. Na pánvičce nechám zesklovatět cibulku, přidám kuřecí maso na nudličky a maso dusím, dokud nezměkne, potom zaliju smetanou, přidám trochu mléka, ať je ji víc, nadrobím tam kus nivy (čím víc tím líp) a pak přidám ještě nakrájený pórek a červenou kapii + stroužek česneku. Osolím, popřípadě dochutím kořením na jaké mám zrovna chuť a omáčku ten sýr krásně zahustí. A je fakt bomba! Když nemá kuřecí maso, tak ho nahradím žampiony a na kostičky nakrájeným šunkovým salámem a je to taky velká dobrota.

      No a já osobně, jelikož mi nevadí ostré, tak miluju studenou omáčku z nivy. Je mega jednoduchá, ale já bych se po ni mohla utlouct. Nastrouhám si do misky nivu, přidám zakysanou smetanu, nastrouhám nějaký salámek, nejlíp šunkový a přidám alespoň tři stroužky česneku. Mňáám. Až je mi líto, že teď nemůžu plesnivý sýr. Myslím syrový. 
      Evulik25   | 22.04.2011 12:23:46
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: omacka z nivy
        A na jaké koření máš tak většinou chuť? :D Já mám problém s tím že neumím dochucovat tak že bych prostě řekla na co mám chuť:) Protože by to pak na 100% nebylo k jídlu :D
        luciasek84   | 22.04.2011 13:20:42
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: omacka z nivy
          Někdy na žádné, takže omáčka zůstane bílá. Občas přidám sladkou papriku, to je pak omáčka hezky do červena a když si dělám jen pro sebe, tak přidám i chilli, protože ostrá jídla já mám moc ráda, ale výborné je i kari, omáčka pak má sice docela drsnou barvičku, ale chutná výborně. 
          Evulik25   | 22.04.2011 13:53:05
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: omacka z nivy
      Bud jenom rozdrobenou nivu ve smetaně a rozpuštěnou.Nebo si v misce nastrouhám ruzné druhy sýru a hlavně nivu,dám tam třeba i šunku a tavený sýr.A to celé potom rozpustím ve smetaně.A povařím.Samozřejmě ochutím.
      Honafa   | 22.04.2011 12:29:16
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: omacka z nivy
      v mléce rozpustím rozdrobenou nivu + pepř, česnek
      HankaŽ   | 26.04.2011 14:44:16
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: omacka z nivy
      Na pánvi lehce osmahnu šalotku, přidám nakrájené zelené olivy bez pecky, rozpustím bylinkovou kostku (Natur), zaleju smetanou na šlehání, přihodím nastrouhanou nebo rozdrobenou nivu a okořením - sůl, česnekový pepř, případně koření na špagety. Někdy to dělám i s kuřecím masem nebo šunkou.
      Sphinx   | 27.04.2011 11:38:32
      Reagovat | URL příspěvku
  • Množství
    Kolik jste toho kdy uvařili nejvíc?Moje mamka chudák dnes halušky z 5 sáčku,3 zelí a 10 ti klobás.To bych asi nedala.Nejvíc asi dělám bramborového salátu,tak možná 5 kg.Masa jsem asi nejvíc pekla 3 kuřata.
    Taky mě to napadlo v souvislostí s Prostřeno.Tak taky kolikrát ti lidí neví,kolik toho mají uvařit pro 5 lidí.Někdo toho dělá kupy,někdo naopak nic moc.
    Honafa   | 21.04.2011 19:24:00 | Reakcí: 5, poslední: 28.04.2011 21:25:32
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Množství
      Když jsme slavili Míšovy narozeniny, tak jsme tu měli 12 dospěláků včetně mě a manžela, takže jsem dělala čínské placičky na třech pánvích, manžel mi pomáhal a brambory vařila v největším hrnci co mám. Ale měla jsem všechno předchystané, než dorazili, takže to šlo. Salát jsem měla už v lednici hotový, maso naložené, brambory oškrabané. 
      Evulik25   | 21.04.2011 19:26:26
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Množství
      Jsem barbar a vařím maximálně naráz pro tři, ale zbývá i na druhý den pro dva.
      Ady.S   | 22.04.2011 09:33:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Množství
      Halušky ze sáčku? :) To by u nás asi neprošlo :D Nejvíc dělám svíčkové. Minimálně 5 litrů :DD
      luciasek84   | 22.04.2011 13:21:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Množství
      Bezne chystame akce pro 20 lidi, my jsme takovi druzni. Pocitame na jednoho vetsinou 2 veprove a jeden kureci stejk, pak 1 babovka na 5 lidi a dal uz nevim, ale mame to nekde napsane, kolik chlebu, kolik piva, kolik zeleniny a tak.
      zajic   | 22.04.2011 13:54:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Množství
      Když jsem vařila v hospodě vařilo se 5 hotovek na den zhruba po 30 porcí + 100-140 minutek. To byl mazec. Pár měsíců mi trvalo se přeorientovat na 2 porce. Hrnec byl vždy plný po okraj. Těd je to už v pohodě a mám to v oku.
      Zavadilka   | 28.04.2011 21:25:32
      Reagovat | URL příspěvku
  • mám doma jáhly,děláte z nic něco ?????Nic mě nenapadá........     
    lucie73   | 19.04.2011 16:37:50 | Reakcí: 6, poslední: 21.04.2011 09:48:03
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×