Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 77) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Patyzon
    Ahoj holky, asi se mi budete smát, ale poprvé se mi tato věcička dostala do ruky.. chci ho osmažit, ale jak na to? Oloupat a jen nakrájet? nebo jak? nebo jen nakrájet.. vůbec nevím :-) díky
    Lucmac   | 27.08.2010 10:55:36 | Reakcí: 2, poslední: 27.08.2010 14:22:44
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • mám dva dotazy:
    1. rumová trest- mám do nich namočit rozinky,ale to zdělámcelou lahvičku,nebo jen kápnu do těsta
    2. když dělám v pekošce těsto vždy sem dělala z půl kg a už to kynulo až nahoru,ale když budu chtít z kila jde to taky??? mám Moulinex XXL na chleba až 1,5kgděkuju
    Gigi   | 27.08.2010 10:32:18 | Reakcí: 10, poslední: 29.08.2010 17:48:38
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Kápla bych radši do těsta a nebo do trochy vody ve které bych máčela ty rozinky. S množstvím nevím, zatím jsem dělala nejvíc z 600g mouky.
      Ady.S   | 27.08.2010 10:43:01
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Rumovou trsť bych dala do těsta, rozinky hodila na chvilu jen do vody.
      Já mám pekárnu na 900g a dělala jsem v ní těsto i z kila mouky a musím ji pochválit, nejen že umíchala i vykynula krásně. Jen to těsto trošku nazvedlo víko, jak vykynulo. A dolů na topné těleso nespadlo, bylo hustější. Řidší asi popadá dolů, tak budeš muset hlídat, pokud se ti nechce drhnout tu těleso.
      A jinak i sádlo dělám běžně z kila a půl syrového a zmákne to.
      polova   | 27.08.2010 10:43:02
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        moc děkuju
        Gigi   | 27.08.2010 10:56:24
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE:
        Marti a to syrové sádlo normálně nakrájíš na kostky a pak to sleješ? Udělají se škvarky? Program marmeláda?
        Zavadilka   | 27.08.2010 12:09:45
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE:
          Jojo, tak jak píšeš. Dávám to sádlo asi na 1,5x 1,5 kostky. Můžeš větší nebo menší, jak máš ráda. A ten program nechávám jet 2x po sobě. Mám pekárnu, která se nemusí chladit po ukončení prvního, takže hned zapínám ten druhý. Některé mají ochranu proti přehřátí, tak to se musí chvilku počkat, až to schladne, ne moc dlouho, asi 10 minut, to aby ses nelakla, že ji máš pokaženou, kdyby náhodou. No a pokud se ti na konci toho druhého zdá, že jsou škvarky světlé, můžeš spustit i potřetí, ale to už si hlídej, ať tam nemáš uhlí, na celý ten program to není.
          No a pak scedím a mňam, mňam, sádlo už nekupuju  . 3kvarky nechávám jen v misce v lednici, zatepla je trochu posolím a promíchám. Vydrží celkem dlouho, tak je pomalu ujídáme. Nebo když peču, přidám trochu do těsta.
          polova   | 27.08.2010 12:26:04
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      1. Dala bych do těsta.
      2. Jednou jsem nasypala 1kg směsku na chléb, upekla se, ale chleba byl nalepený na víku.
      Zavadilka   | 27.08.2010 12:08:03
      Reagovat | URL příspěvku
  • mrazíte si do zásoby?
    já sem asi sysel,ale už mám 4 pytlíky rajčat s paprikou,pak zeleninu,kedlubnový zelí,cukety,11 plněných paprik,a kde je to maso??     
    Gigi   | 27.08.2010 10:30:12 | Reakcí: 7, poslední: 27.08.2010 17:08:46
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: mrazíte si do zásoby?
      Pěkný sysel. JAk mrazíš ty papriky a rajčata, to mě nenapadlo udělat, neroztrhá to pak ta zmrzlá voda na bláto?
      Ady.S   | 27.08.2010 10:43:54
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: mrazíte si do zásoby?
        Adélko,udělala sem si rajčata s paprikema zamýchala a do sáčku a jak je v zimě dobrý lečo nebo do guláše,dělám už leta
        Gigi   | 27.08.2010 10:55:10
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: mrazíte si do zásoby?
      Já už mám mrazák taky narvanej, naštěstí i masem 
      Zavadilka   | 27.08.2010 12:06:53
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: mrazíte si do zásoby?
      ja jen ovoce...jahody,boruvky,merunky a svestky rozmixuji a zamrazimv lahvickach
      Liberte   | 27.08.2010 12:45:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: mrazíte si do zásoby?
      Taky dělám zásoby.Mám v mrazáku i houby
      tygřímáma   | 27.08.2010 14:04:02
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: mrazíte si do zásoby?
      jo,jo, taky syslím, co můžu tak zavařím - lečo, cukety na víc způsobů, meruňky, maďarskou omáčku z rajčat (okurky mi naštěstí zavařila skoromacecha   ),za chvíli budu dělat i zeleninu pod svíčkovou, zamrazím pórek, v mrazáku nechávám místo spíš na prasátko  
      HankaŽ   | 27.08.2010 17:08:46
      Reagovat | URL příspěvku
  • Moje kuchtění
    V posledních dnech se mi opravdu daří "vařit"   Dělám jednohubky, mám už namazané rohlíky a pak zjistím, že všechny klobásky jsou zelené... dám si na jídlo těstoviny s masem a poliju to místo kečupem - jarem... peču bábovku, postup stejný jako vždycky a je tak suchá, že každé malé sousto se musí zapít, jinak by se člověk udusil... Taky se vám to někdy stává?  
    amanda1979   | 26.08.2010 15:57:10 | Reakcí: 3, poslední: 27.08.2010 08:20:25
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Moje kuchtění
      jj zavařovala sem okurky, dala koření, sůl ocet, zavřu víčkama a naskládám do hrnce a pak se divím proč mi sklenice plavou a pak sem přišla na to že sem do nich nedala vodu...když se daří tak se daří...    
      mtina   | 26.08.2010 17:36:43
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Moje kuchtění
      Někdy se prostě nedaří.A mnoho věcí člověk dělá automaticky a něco se pokazí
      tygřímáma   | 26.08.2010 20:49:25
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Moje kuchtění
      taky mám někdy takové dny     
      Zuzbr   | 27.08.2010 08:20:25
      Reagovat | URL příspěvku
  • hovězí
    holky, potřebuju poradit..mám v mrazáku hovězí, je to takovej lepší kousek a nevím, co s tím.Pořád mě napadá jen kombinace svíčková, rajská...potřebuju něco se zeleninkou, aby to mohl jíst i náš 1,5synátor:-))co třeba řízky naruby, to je pak krásně měkkoučký masíčko, ale zas to okolo zdravé kuchyně nešlo ani oklikou, tak já už nevím...
    Kackajilkova   | 25.08.2010 14:04:40 | Reakcí: 8, poslední: 29.08.2010 17:51:30
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: hovězí
      Tak udělej nějaký závitky na přírodno, něco jako španěláka.
      Zavadilka   | 25.08.2010 19:42:04
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: hovězí
      A co zdravou svíčkovou.Místo smetany jogurt nebo mlíko?
      tygřímáma   | 25.08.2010 20:50:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: hovězí
      a nebo ja delam svickovou stroganoff,jen nedammoc houby,lehce ovonim mletymi hribky...a nasi se muzou utlouct
      Liberte   | 26.08.2010 06:38:08
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: hovězí
      A proč ne rajskou? A svíčkovou?
      iridales   | 26.08.2010 07:43:31
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: hovězí
      jo a detemdelavamzmekkeho hoveziho steaklv alobalu...lehce naklepu,obyllinkuji,lehce osolim,stahnu do alobalu a damdotrouby na 220...za chvili maji stavnaty ,propeceny steak...
      Liberte   | 26.08.2010 09:58:36
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: hovězí
      Ja dělám na kečupu.Roštěnku nakrajím na nudličky,opeču na oleji,osolím,opepřím a zaliju rakským protlakem a kečupem a dovařím.Je to mnamka.Říkam tomu ohnivé maso,ale není to ostré jen je to červené.Jíme s těstovinama.Někdy k tomu dám i olivy.
      Honafa   | 29.08.2010 17:51:30
      Reagovat | URL příspěvku
  • Petržel
    By mě zajímalo, co se v Belgii děje s petrželí. Nať člověk během určitého týdne sehnal. Ale kořen? Nikdy a nikde. Potvrdila mi to dneska i emigrantka, která tady žije přes 40 let.
    SaraK   | 24.08.2010 23:27:55
    Reagovat | URL příspěvku
  • Caro a Ricoré
    je to to samé??? V čem je rozdíl?? Já si koupila Caro místo kávy,a je to báječné.
    Zuzbr   | 24.08.2010 16:56:26 | Reakcí: 10, poslední: 06.02.2016 11:19:28
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Caro a Ricoré
      Mě Caro nechutná.
      tygřímáma   | 24.08.2010 17:12:22
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Caro a Ricoré
      Já zas piju Caré 
      Zavadilka   | 24.08.2010 18:01:39
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Caro a Ricoré
      V ricoré je i káva, v caru jen nějaký ty obilniny.
      jinak, já v zimě pila caro, meltu, špaldovou kávu..i několikrát denně, chutná mi to, zahřeje to..:-)
      zuzka83   | 25.08.2010 09:11:13
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Caro a Ricoré
      Nevím jaký je v tom rozdíl, ale Caro je z obilí, je vhodné i pro děti (bílá káva), já to střídám s meltou a piju s mlékem i několikrát denně
      Bohunkaa   | 25.08.2010 18:57:46
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Caro a Ricoré
      Caro je méně kávové a Caro Ricoré je trošku silnější,ale obojí chutná výborně.  
      jarka1179   | 21.09.2015 22:38:15
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Caro a Ricoré
        Caro original není kávové vůbec, neobsahuje kávu na rozdíl od Ricoré, které jí má 40%. Ale je fakt, že oboje je skvělé. Mně když dojde Ricoré, přidávám si do klasické kávy jen Caro Original:-)
        TomKad   | 01.01.2016 08:32:23
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Caro a Ricoré
          Samozřejmě máte pravdu,špatně jsem se vyjádřila,ale jak Caro tak i Ricoré jsou výborné.Úžasný tip,když dojde Ricoré,to mě nenapadlo a určitě vyzkouším.  
          jarka1179   | 12.01.2016 21:43:49
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Caro a Ricoré
            Rádo se stalo. Já si zrovna pochutnávám na jednom poledním šálku Ricoré(čka), jak mu doma říkáme. Zásoby mám nyní dostatečné ;-)
            TomKad   | 06.02.2016 11:19:28
            Reagovat | URL příspěvku
  • cibule
    mohl by mi někdo vysvětlit jak je možné že cibule je samotná štiplavá a pálivá a v rajčatovém salátu není ??????Čím to je???
    lucie73   | 24.08.2010 14:44:52 | Reakcí: 5, poslední: 24.08.2010 23:26:09
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Jak děláte ovocné kynuté knedlíky?
    Kuličky nebo vyválíte plát, na to naskládáte ovoce, zavinete jak závin a vaříte?
    Já to druhé, zdá se mě to mnohem jednodušší. Pak jen nakrájím na plátky, posypu cukrem, poliju máslem... Někdy ani nekrájím na ty plátky, jíme to jen já a Karolína, tak rozkrojím šišu na půl a je to.
    polova   | 24.08.2010 11:06:33 | Reakcí: 6, poslední: 25.08.2010 11:28:20
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE:
      kulicky,ale to tve vyzkousim ...dobrej napad
      Liberte   | 24.08.2010 12:31:17
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Uždibuju kousky těsta,do kterého balím ovoce.Díky za tip
      tygřímáma   | 24.08.2010 13:09:03
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Super tip.To by mě nenapadlo.Ja je ani nedělám a kupuji hotové.
      Honafa   | 24.08.2010 13:20:03
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Tohle mě nenapadlo.Já těsto rozdělím na kousky, udělám kuličky, nechám dokynout, zabalím do toho ovoce a dám vařit. Když je ovoce tekutější, tak uvařím prázdné knedlíky a z ovoce uvařím omáčku, kterou to poleju.
      Ady.S   | 24.08.2010 14:56:32
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      Dělám stejně jak tygřímáma, ale štrůdl vyzkouším 
      Zavadilka   | 24.08.2010 15:40:04
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE:
      dělám kuličky, ale když mám ovoce z mrazáku tak se mi to nechce dělat protože ovoce teče a kuličky nedrží pohromadě, je to taková patlanina, tak uvařím samotné kuličky a z ovoce udělám extra v kastrůlku takovou omajdu, kterou pak polévám uvařené koule
      HankaŽ   | 25.08.2010 11:28:20
      Reagovat | URL příspěvku
  • rajčata
    Dostala sem spoustu rajčat nemáte některá tip co s nimi... protlak, lečo...??
    mtina   | 21.08.2010 20:28:58 | Reakcí: 14, poslední: 24.08.2010 14:46:58
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×