Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 179) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • Věnečky...
    takové škody.. letěly všechny do koše. Za a) uplně spadly (v troubě vyskočily jak blázen, ale vytáhla jsem je a smrskly se) a za b) byly nahoře hnědé a uprostřed syrové. Tak nic, 4 vajca v tahu, to šetříme teda  
    Gastrica   | 09.04.2012 09:23:38 | Reakcí: 9, poslední: 09.04.2012 19:03:10
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Tip
    Šneky z bílé klobásky.
    Ja dělám kynuté,ale klidně můžete i z lískového.Ze střeva vymačkat tu náplň,hmotu a na rozvalený plát těsta to natřít.Neochucovat.Zamotat jak závin,nakrájet na kolečka a upéct.Mužete tak udělat třeba rychlí předkrm,nebo pohoštění pro návštěvu.Je to něco jiného než klasika-šunka,sýr,kečup.
    Nám to moc chutná.
    Honafa   | 08.04.2012 11:49:46 | Reakcí: 3, poslední: 10.04.2012 11:49:05
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Palacinky
    delam je uz leta,bez problemu az na dnesek. Nevim,co jsem udelala spatne, ale byli jako lepidlo, nedali se od panve oddelit a otocit,ani kdyz se uz pripalovali. Neslo to,ani kdyz jsem to podmastila olejem (normalne delam na teflonce bez tuku). 4 se mi roztrhali na marne kousky,pak jsem horko tezko uprostred nadavek udelala 2 v jednom kuse a nakonec jsem vyhodila cele testo   .
    Od rana premyslim,kde jsem udelala chybu,delala jsem je tak,jak vzdy  
    plaz   | 06.04.2012 18:08:15 | Reakcí: 26, poslední: 09.04.2012 11:55:34
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Palacinky
      Musím přiznat,že většinou 1.palačinku vyhazuju,protože se nikdy nepovede.A ještě jsem nepřišla na to,proč.
      tygřímáma   | 06.04.2012 18:12:21
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Palacinky
        Anicko,to delam stejne, ja si myslim,ze je to tim, jak jeste neni uplne rozpalena panev, ale ostatni mi doted sly jako po masle
        plaz   | 06.04.2012 18:23:36
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Palacinky
      Hodně mléka.Stačilo rozředit vodou.
      Honafa   | 06.04.2012 19:00:53
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Palacinky
        no ja jsem pak pridala vic mleka a pak se mi povedli ty 2 kusy nejak udelat. A nemuze to byt tim,ze jsem mela polotucne mleko? Doted jsem pouzivala vzdy plnotucne
        plaz   | 06.04.2012 19:15:29
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Palacinky
          já dělám z polotučného a v pohodě. Dáváš tam cukr? Nedala jsi ho tam třeba víc než jindy?
          corelia   | 06.04.2012 19:32:44
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Palacinky
            davam, no je mozne,ze jsem ho dala vic, ja ty suroviny nejak nevazim,delam od oka
            plaz   | 06.04.2012 19:37:12
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Palacinky
              já tam cukr nedávám vůbec, nebo úplně minimum. U nás v rodině je mistr palačinka můj brácha,pamatuju si že jednou s tím měl taky hroznej problém a právě už nevím jestli to bylo cukrem nebo moc tučným mlékem, jedno z toho.
              corelia   | 06.04.2012 19:42:28
              Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Palacinky
        dáváš do těsta i vodu? Já teda jen mléko, vajíčko, hladkou mouku a trochu soli.
        corelia   | 06.04.2012 19:35:05
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Palacinky
      já jsem na palačinky přeborník, dělala jsem je totiž v jednom podniku v Praze.
      Bylo to v téhle:
      http://www.hospodalucerna.cz/

      Dělaly se jen z vody (žádné mléko) a jaké byly !!!!!!! Od té doby je jinak nedělám.
      Voda, jedno vajíčko, hladká mouka,špetka soli a lžička cukru.
      lucie73   | 07.04.2012 20:30:09
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Palacinky
        Tož zkusím,jak píšeš 
        tygřímáma   | 07.04.2012 20:39:34
        Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Palacinky
        Fíha a v jakém poměru, alespoň nšják a to chytím.
        Ady.S   | 07.04.2012 20:43:15
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Palacinky
          podle toho kolik toho chceš dělat, poměr ti neřeknu, rozšlehám vejce ve vodě a přisypávám mouku dokud to není tak akorát, hustotu poznáš sama   
          lucie73   | 07.04.2012 20:54:10
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Palacinky
            A kolik vody asi tak na to jedno vejce?
            Ady.S   | 07.04.2012 20:58:18
            Reagovat | URL příspěvku
            • \
              RE: Palacinky
              já to dělám tak z litru vody aby bylo palačinek dost
              lucie73   | 08.04.2012 10:50:30
              Reagovat | URL příspěvku
              • \
                RE: Palacinky
                Palačinky z vody? To slyším poprvé a teda ani mě to vůbec neláká :DD I když já zas dělám palačinky z polohrubé mouky a každý se tomu diví  
                luciasek84   | 08.04.2012 11:16:49
                Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: Palacinky
                  Vidíš další inovace 
                  Ady.S   | 08.04.2012 11:29:09
                  Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: Palacinky
                  Mamka zas dáva vločky.
                  Honafa   | 08.04.2012 11:46:19
                  Reagovat | URL příspěvku
                • \
                  RE: Palacinky
                  Taky dělám z polohrubé. A míchám je v mixéru    . A i z vody, dávám půl na půl s mlékem.
                  polova   | 09.04.2012 10:52:29
                  Reagovat | URL příspěvku
                  • \
                    RE: Palacinky
                    Já ti nevím Marti po těch všech tvých úchylkách že máš ještě odvahu přispívat do Vaření          
                    luciasek84   | 09.04.2012 10:56:14
                    Reagovat | URL příspěvku
                    • \
                      RE: Palacinky
                           
                      No... Jenže já musím vařit pro děti i pro manžela      . Oni nejsou takové čuňata jak já  . Kdybych byla sama tak stopro nevařím, najím se všeho za syrova  . Na snídani mléko, k obědu mouku...      .
                      polova   | 09.04.2012 10:59:01
                      Reagovat | URL příspěvku
                      • \
                        RE: Palacinky
                            No máš pravdu, kdo by se s tím nějak patlal, výsledky na záchodě máme všichni stejný bez ohledu na to co jde do pusy a v jaké formě  
                        luciasek84   | 09.04.2012 11:55:34
                        Reagovat | URL příspěvku
  • Amoletky
    Tak mě napadlo,když udělám moc amoletového těsta jestli je lepší nasmažit amolety a pak je zmrazit,nebo jak to dělám já nakrájím ho na nudle a pak je zmrazím a potom hodím přímo do polévky,nebo zmrazit to těsto a pak z něho někdy nasmažit amoletky?
    Američani to kupuji jako polotovar,tak myslím,že mrazit by to šlo.
    Myslela jsem ,že mi dnes hodně zbude,ale nakonec nezbylo.
    Honafa   | 06.04.2012 15:21:05 | Reakcí: 2, poslední: 07.04.2012 20:47:28
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Amoletky
      to jsem nezkoušela mrazit ani v jedné variantě. Mě když zbydou palačinky (amolety nedělám, ale předpokládám, že to je totéž) tak z nich třeba spáchám nějaký moučník (naskládám to do dortové formy a proložím tím, co je zrovna k mání)
      corelia   | 06.04.2012 16:56:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Amoletky
      U nás málo kdy zbydou, a když už tak nechám v krabičce usmažené do druhého dne a pak dojim.
      Ady.S   | 07.04.2012 20:47:28
      Reagovat | URL příspěvku
  • Beránek za 14,90
    no řekněte, co je lepší ?? Koupit nebo vyrábět ??     
    lucie73   | 06.04.2012 09:29:29 | Reakcí: 14, poslední: 09.04.2012 15:54:30
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • ???
    Jak dlouho vydrží v lednici otevřené plnotučné mléko? Díky
    Zavadilka   | 05.04.2012 20:43:46 | Reakcí: 5, poslední: 07.04.2012 20:46:03
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: ???
      jaké myslíš? Čerstvé? To tak tři dny, a když ne, tak máš kyslé mlíko a můžeš udělat třeba kulajdu :-)
      moninif   | 05.04.2012 21:22:15
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: ???
      tak ty 3 dny - čerstvé. Trvanlivé asi týden
      káče   | 05.04.2012 22:02:03
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: ???
      U nás mizí rychlostí blesku,nemá čas zkysnout
      tygřímáma   | 06.04.2012 07:53:13
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: ???
      mě v ledničce vydrží mlíko (to čerstvý, ne trvanlivý) rozhodně dýl jak 3 dny, nevím přesně, týden asi ne. ale piju ho teda jen já nebo z něj něco vařím, děcku bych to do sklenice asi pro jistotu po těch 2,3dnech asi nedala.
      zuzka83   | 06.04.2012 10:51:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: ???
      Mě po 3 dnech smrdí jaké koliv mlíko, Ondrovi jsem dávala max druhý den. Jinak nám mlíko nikdy dlouho nevydrží.
      Ady.S   | 07.04.2012 20:46:03
      Reagovat | URL příspěvku
  • bílá ředkev
    tak jsem si poprvé v životě koupila bílou ředkev, protože neměli ředkvičky, a ona je docela hodně hořká, je to u ředkve normální nebo je divná? co děláte z ředkve? já myslela, že se dá použít i za syrova jako ředkvičky, ale je to hnusný, strašně hořký  
    HankaŽ   | 05.04.2012 20:08:30 | Reakcí: 3, poslední: 06.04.2012 11:07:06
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: bílá ředkev
      nemela by byt horka...je jako redkvicka,do sladka...cerstva ,mlada..ja ji jim jen syrovou na chleba nebo do salatu..a cernou jimtake,zalitou octem a posolenou..to je mnamka
      Liberte   | 06.04.2012 10:13:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: bílá ředkev
      já ji koupila jednou a chutnalo to jako ředkvička, nebylo to hořké   Jinak z toho nic nedělám, vyhodila jsem to  
      Gastrica   | 06.04.2012 10:45:09
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: bílá ředkev
      Naši to jí furt a já bych řekla,že je docela hořká.Mi vůbec nechutná.Nikdy.Oni jí jí,že obsahuje hořčiny.Tak,že hořká trošku být má.
      Honafa   | 06.04.2012 11:07:06
      Reagovat | URL příspěvku
  • Krůta
    Koupila jsem celou krůtu, že ji rodině udělám o velikonočním víkendu. A tak jdu k vám na radu, jaký je váš osvědčený recept? Může být i s nádivkou i bez. A co děláte za přílohu? Ráda bych znala i receptíky od Janney a ostatních BOLek ze světa. 
    michaelakozelska   | 05.04.2012 17:42:26 | Reakcí: 4, poslední: 06.04.2012 19:50:50
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Zase jeden můj chytrý dotaz:-)
    Předevčírem jsem otevřela kysanou smetanu a z druhé půlky jsem dneska udělala Karolínce omáčku.Ještě mi zbylo na zítra,ale nevím,jestli je to dobrý nápad jí ji dát.Přece jen u takových výrobků si nejsem jistá.Daly byste vy?
    veverka77   | 05.04.2012 16:13:38 | Reakcí: 8, poslední: 06.04.2012 09:27:32
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • nádivka
    jak děláte velikonoční nádivku? Nikdy jsem ji nedělala, ale ráda bych ji zkusila. Máte nějaký osvědčený receptík? Díky.
    corelia   | 05.04.2012 12:30:17 | Reakcí: 3, poslední: 05.04.2012 20:29:15
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: nádivka
      100% Ti každá napíšeme maličko jiný recept.
      Tady je ten můj.Den předem si uvařím uzený bůček doměkka.Nakrájím cca 10 rohlíků na kostičky a zaleju teplým vývarem z bůčku.Uzený bůček nakrájím na kostičky a přidám k rohlíkům.Následuje cca 6-7 žloutků,spařené a pokrájené kopřivy,hodně pažitky,2 cibule,pepř,sůl,muškátový květ a sníh ze zbylých bílků.Pekáč vymažu tukem,naleju hmotu a peču cca hodinu
      tygřímáma   | 05.04.2012 13:45:32
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×