Inzerce
Inzerce
Inzerce

Vaření, pečení, domácí pekárny, odšťavňovače (strana 186) - diskuze

Přidat nový příspěvek
  • škrob
    Používáte kukuřičný nebo bramborový škrob? A do čeho? Překvapila mě ségra, že ho ani nemá doma, protože ho prý nepoužívá. Já s ním teda zahušťuji sos třeba když dělám čínu, nebo omáčku na fazole, dávám ho do perníčků, do krému na dort, nepoužívám ho moc často, ale doma ho mám pořád. Akorát pořád nevím, jaký je mezi nima rozdíl, koupím ten, co mi přijde pod ruku.
    Dana S   | 29.05.2012 14:14:28 | Reakcí: 17, poslední: 01.06.2012 07:41:05
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      nemam,nepotrebuji 
      Liberte   | 29.05.2012 14:15:47
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: škrob
        A výpek z masa zahušťuješ jíškou, nebo čím?
        Dana S   | 29.05.2012 14:22:42
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: škrob
          když už něco takového zahušťuju, tak obyč moukou :)
          Gastrica   | 29.05.2012 14:25:28
          Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: škrob
          pokud uz pecu nahodou maso...tak moukou..ale uz jsem nepekla ani nepamatuji..bucek a tluste veprove ani nekupuji,hovezi radeji delam platky a nebo jen tak uvarim v papinaku ,proste vse rychle ,na omacky mam radeji jisku
          Liberte   | 29.05.2012 17:14:02
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      já ho doma mám, ale teda nepoužívám. Kupovala jsem ho kdysi, když jsem chtěla něco péct a dával se tam škrob, ale jinak vůbec nevím, k čemu všemu je to dobré. Takže tvojí sestře se ani nedivím, že ho doma nemá, já ho taky nepotřebuju (už ani nic nepeču   )
      Gastrica   | 29.05.2012 14:21:59
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      Neboj nikdo není divný.Nestojí to tisíce,nekazí se to ,tak proč ho nemít doma. Náhodou občas se hodí.Třeba na to zahuštění,je to lepší než bíla mouka nebo do knedlíku se přidává trošičky škrobu,nebo na čínu.Několikrát mě zachránil při výrobě krému.
      Honafa   | 29.05.2012 14:56:16
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: škrob
        To jsem si taky říkala, že by ten kukuřičný mohl být zdravější, než bílá mouka. Do knedlíků jsem ho ještě nezkoušela dávat. A nevíš, jaký je rozdíl mezi kukuřičným a bramborovým, jestli je jeden na něco vhodnější, než ten druhý?
        Dana S   | 29.05.2012 16:58:59
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      vůbec ho doma nemám.
      když je v receptu psáno, že ho potřebuju, tak ho vynechávám a zatím se nic zásadního nestalo. ale já nejsem reprezentativní vzorek, protože jsem velice sváteční kuchař začátečník 
      zuzka83   | 29.05.2012 15:18:43
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      Používám, přesně jak píšeš, zahuštění omáček nebo čína. Dokonce i občas když třeba nemám pudink tak do pečení. Také jsem narazila na spoustu lidí kteří to doma vůbec nemají, no já nechápu  
      luciasek84   | 29.05.2012 15:20:17
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      Mám, ale používám ho velmi zřídka.
      tygřímáma   | 29.05.2012 16:20:54
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      doma ho mám a používám asi jen na čínu, nebo jiné zahuštění omáček..
      corelia   | 29.05.2012 16:25:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      mám, ale jestli sem ho použila 3 za dobu 5 let, co vařím, tak je to moc 
      ivulisek   | 29.05.2012 22:24:27
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      Minulý rok jsem vyhazovala projítou jednu celou krabičku, takže už nemám.
      Jednu dobu jsem ho používala, ale nějak mě to přešlo. Pod maso dávám hoddně cibule a někdy i zeleninu, takže nemusím moc zahušťovat. Stačí mě na to tak jedna lžíce mouky a to ani nekvedlám ve vodě, prostě popráším polohrubou nebo hrubou a tu nechám povařit. Pečené maso nezahušťuju vůbec.
      polova   | 30.05.2012 08:07:31
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      Mam, pouzivam pri peceni, uplne normalne, jsem netusila, ze je to tak kontroverzni vec 
      zajic   | 30.05.2012 13:45:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      mám a používám..na pečení, na maso, na čínu...a nebo taky pod těsto aby nelepilo nebo na ruce pro snadné navlíknutí rukavic 
      Zavadilka   | 30.05.2012 21:38:54
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: škrob
      mám, dávám ho do číny když nakládám dopředu, nebo když je v receptu. Omáčku ale zahušťuju moukou s vodou
      lucie73   | 01.06.2012 07:41:05
      Reagovat | URL příspěvku
  • krém - rada
    prosím prosím o radu
    Když vyšlehám šlehačku se ztužovačem a přidám puding ztuhnemi to v lednici??? A pujde na to dát ovoce a želatina??? Díky moc 
    Zavadilka   | 28.05.2012 14:15:02 | Reakcí: 5, poslední: 28.05.2012 19:40:23
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • rajčata, jahody
    nevím kam to dát jinam, tak asi sem......nevýte kde se dají sehnat větší sazeničky (ne semínka), takové ty keříka ová rajčátka, a keříčkové jakody.

    Koupila jsem si truhlík, velké květináče a hlínu. Co všechno pěstujete na balkóně, pro inspiraci (s kytkama se mně trápit nechce, spíš něco na papání).
    ka-ro-li-na-kaja   | 26.05.2012 11:11:04 | Reakcí: 6, poslední: 29.05.2012 06:24:26
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: rajčata, jahody
      U nás to prodávají v zelenině(prodejně ní supermarketu) či na farmářských trzích, viděla jsem prodávat i v hornbachu. Já mám na balkoně rajčata a naši ještě feferonky a kozí rohy.
      Ady.S   | 26.05.2012 15:06:49
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: rajčata, jahody
      buď nějaký hobbymarket se zahradnickým sortimentem, případně možná globus. nebo mě ještě napadly farmářské trhy, co jsou v Čakovicích na náměstí. případně dobré zahradnictví je prý na kraji Líbeznic, to taky není daleko. jinak na balkoně mám bylinky - bazalku, oregano, libeček.
      Emma123   | 26.05.2012 21:04:22
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: rajčata, jahody
        Zahradnictví v Líbeznici je super   Ale dobré zahradnictví (státní) je v Ďáblicích nebo ve Kbelích, mají podstatně nižší ceny.
        Sphinx   | 28.05.2012 15:43:37
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: rajčata, jahody
      U nás na trhu nebo v zahradnictví, případně květinářství. Minulý rok jsem měla převislé jahody, na zobání to stačilo, ale žádná sláva. Letos jedeme ve velkém, normálně na záhonu.
      angieblack   | 26.05.2012 21:36:33
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: rajčata, jahody
      Nejlíp v nějakém zahradnictví, případně v hobbymarketu. My sice máme zahradu, ale záhonky nevedeme, máme raději okrasné jehličnany a kytičky v květnících. Ale vytvořila jsem si polici s květníkovou bylinkovou zahrádku (pažitka, bazalka, máta, tymián....) a prcek si přál lesní a zahradní jahody. Jinak moc velký zahradník nejsem, ale nedávno jsem někde četla, že v nádobách se dají pěstovat i fazole, hrášek, ředkvičky nebo saláty...
      Sphinx   | 28.05.2012 15:40:46
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: rajčata, jahody
      jj, nejlépe zahradnictní. Jinak rajčata, bylinky a jahody, ale těm se u nás nějak moc nedaří. Pak mám letos po dlouhé době špenát. Ředkvičky jsem sadila na jaře, ty už jsou v bříšku.
      moninif   | 29.05.2012 06:24:26
      Reagovat | URL příspěvku
  • rohlíky
    Myslíte, že můžu nechat v domácí pekárně nakynout těsto a pak po nakynutí z něj udělat rohlíky, které bych dopekla v troubě. Logičtější mně přijde nechat těsto udělat v domácí pekárně, pak udělat rohlíky (mám v plátu takové jakoby menší bochánky) a pak až nechat nakynout a upéct v troubě. A jde to vůbec nezkoušel jste to někdo ? Nejsem moc velká kuchařka.
    ka-ro-li-na-kaja   | 26.05.2012 11:06:36 | Reakcí: 6, poslední: 29.05.2012 07:45:01
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • jak vařit fazole
    asi su blbá,a le neumím uvařit fazole. dělám fazolovou polévku, kupuju od lagris, měla sem ty malé, pak střední, teď mám takové ty velké fialovo strakaté. včera sem je v 17h namočila, dnes v 9h sem je dala do hrnce, pak přihodila brambory, zeleninu a je 11h a fazole sou pořád tvrdé. já to nechápu, ještě sem neudělala fazolovou polívku, aby byly měkké. tak v čem dělám chybu??
    ivulisek   | 25.05.2012 10:57:39 | Reakcí: 16, poslední: 21.09.2017 13:56:22
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: jak vařit fazole
      Ja se přiznám,že kupuji v konzervě už uvařené.
      Mamka děla dobrou polívku-zeleninovou a dáva tam do ní ty velké fazole,jen trochu.Pak uvařené jsou.Asi musíš ještě předvařit mimo polívku tak 2h a potom ještě vařit v té polévce.
      Honafa   | 25.05.2012 11:14:04
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: jak vařit fazole
        Gábi,naposled sem je vařila 4h a to sem je měla den pčed tím namočené a stejně byly tvrdé, že sem se naštvala a vylila je do záchodu  
        ivulisek   | 25.05.2012 11:23:05
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: jak vařit fazole
      já fazole vařím hrozně dlouho úplně samotné, teprv pak je hodím do polívky nebo k těm polotvrdým fazolím teprv přihazuju zeleninu, ale nedávám všechno naráz do hrnce. Potom mám rozvařené brambory a fazole tvrdé.
      Gastrica   | 25.05.2012 11:17:06
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: jak vařit fazole
      Zeptám se, když jsi je dala vařit, osolila jsi je? Luštěniny by se neměly solit při vaření, až když změknou. Můžeš je vařit ještě v tlakovém hrnci, to je rychlejší. 
      softinka   | 25.05.2012 12:34:35
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: jak vařit fazole
        nesolím, to vím a tlakáč nemám. ale je pravda, že pak sem k nim došla a byly měkkčí. ale i tak, ještě se mi nepodařilo ani jednou je uvařit tak aby byly jak mají  
        ivulisek   | 25.05.2012 15:46:18
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: jak vařit fazole
      Vařím fazole docela často a tohle se mi nestalo. Bílé kupuji také od Largis, ty fialovočerné žíhané mám ze zahrádky. Já nechávám přes noc namočené v dostatečném množství vody, ráno je dám do papiňáku NESOLÍM a vařím asi tak 1,5  nevím přesně. Pak je dávám do jídla....se sodou nemám zkušnost.
      Je ale pravda, že čím jsou fazole starší vaří se déle. Jednou jsme na chalupě na kamnech vařili fazole 3/4 a stejně byly tvrdé 
      Zavadilka   | 25.05.2012 13:23:07
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: jak vařit fazole
      Já když chci vařit fazolovou polévku, tak kupuji už jen fazole v konzervě.
      Zuzbr   | 25.05.2012 14:00:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: jak vařit fazole
      varim v papinaku a nesolim..jsou do 30 min hotove
      Liberte   | 28.05.2012 11:00:12
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: jak vařit fazole
      Já namočním, povařím, až se mi zdají skoro měkké vypnu a nechám zpravidla ještě nějakou dobu v horké vodě "močit". Ony my vždycky krásně změkly, ale je pravda, že staré fazole uvažit nejdou...
      moninif   | 29.05.2012 06:27:06
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: jak vařit fazole
      Já je vařím zvlášť, v neosolené vodě a přes noc namočené a pak nemám problém, sice to je pak na plotně celé dopoledne, ale vždycky si mezitím nachystám všechno ostatní a pak je sliju a jen přidám do jídla. Ještě je můžete zkusit uvařit v papiňáku, tam by mělo stačit jen pár minut. A nebo teda v té konzervě, to pak můžete jen propláchnout. Ty teď zrovna budou mít v Albertu v akci, tak na ně když tak mrkněte do letáku - https://www.letakomat.cz/albert/aktualni-letak-supermarket-od-stredy-13-09-2017/ - ty červené mám úplně nejradši :)
      IvaMraz   | 12.09.2017 17:15:01
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: jak vařit fazole
        ja varim nemacene 40 minut v papinaku a jspou super mekke a dobre,teda do polevky...do con carne kupuji ruznobarevne a ruznovelike v konzerve
        Liberte   | 21.09.2017 13:56:22
        Reagovat | URL příspěvku
  • Vepřová penenka
    Muže panenka na gril?Jedeme na hory a budeme tam grilovat a mě napadlo udělat špízy z panenky,aby byli rychlejí hotové a propečené,než třeba z kýty.Ale at si neutrhnu ostudu,chci raději zazářit tak se ptám.
    Honafa   | 24.05.2012 11:28:52 | Reakcí: 14, poslední: 29.05.2012 07:43:21
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Vepřová penenka
      Na gril je to podle mě moc libový, aby to nebylo suchý.
      angieblack   | 24.05.2012 11:31:41
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vepřová penenka
      řekla bych že určitě může,ale asi bych ji naložila do nějaké marinády
      antara   | 24.05.2012 12:00:24
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vepřová penenka
      Každý kousek panenky bych zabalila do anglické slaniny, je dost suchá
      tygřímáma   | 24.05.2012 12:02:28
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vepřová penenka
      Jak píše Anička, můžeš zabalit do anglické. Udělej spíš vyšší madailonek než slabý plátek. A netrap to na grilu nijak dlouho, jinak to bude opravdu vysušené. Nejlepší na gril je z vepřového libová krkovička. Ta trocha tuku tomu dá dobrou chuť a není to tak suché.
      stankag   | 24.05.2012 14:31:27
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vepřová penenka
      Mně by bylo líto házet panenku na gril. 
      Evulik25   | 24.05.2012 14:55:23
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vepřová penenka
      prolozena pancetou a tady asi nejspis spekem..jen tenouckym a je vynikajici..ja nerada tluste a tak delavamepanenku..pancetu pokud neni libova pak zahodim,spek take 
      Liberte   | 24.05.2012 15:44:57
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vepřová penenka
      Podle mě je jí na gril škoda...co taková krkovička?
      Zavadilka   | 24.05.2012 19:52:58
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Vepřová penenka
        Budem grilovat všechno možné,každý něco přinese.Krkovičky tam bude plno tak jsem myslela,že bych přinesla něco extra.
        Kdyby bylo po mém,mi stačí špekáčky na klacku.
        Honafa   | 24.05.2012 19:55:09
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Vepřová penenka
          Tak vem zeleninu!Taková kukuřice v alobale je pecka  Cuketa, paprika,lilek, cibule, červená řepa....nebo brambory jako živánská...a máš dvě mouchy jednou ranou( grilování a příloha)
          Zavadilka   | 24.05.2012 20:01:54
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Vepřová penenka
            Ja jsem expert na hambáče a tortily.Kdyby bylo na mě napeču hambáčové houstičky a nasmažím tortily a ty pak plním grilovaným masíčkem.Ale to jsou lidi co jim stačí chleba a moji snahu by neocenili.
            Dík za radu s tou zeleninou,asi zajdu ráno na trh.
            Honafa   | 24.05.2012 20:05:39
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vepřová penenka
      Gábi, skvělé jsou i grilované žampiony a bílá cibulka. To je delikatesa 
      tygřímáma   | 24.05.2012 20:29:05
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Vepřová penenka
      Měla jsem panenku z grilu a bylo to nejlepší, co jsem kdy z grilu jedla. Připravoval to kamarád - byla naložená v nějaké marinádě a dělal jí v alobalu. Jen pár minut z každé strany - byla šťavnatá, mňamozní...
      nadule1   | 29.05.2012 07:43:21
      Reagovat | URL příspěvku
  • plněné papričky-feferonky
    prodáváme je, jsou naplněné nějakým jakoby lučinovým sýrem,a válí se to v oleji, taky se tak plní ty velké olivy, je to hrozně dobré a tak se ptám, myslíte si že to plní do těch naložených feferonek nebo do čerstvých ??? Chtěla bych to vyzkoušet ale nevím jak na to.
    lucie73   | 22.05.2012 20:34:16 | Reakcí: 5, poslední: 25.05.2012 10:38:35
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: plněné papričky-feferonky
      Asi do naložených.A pak to nechají uležet.
      To se prodává v lahůdkách?
      Honafa   | 22.05.2012 20:37:45
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: plněné papričky-feferonky
      v chorvatsku plnili papriky syrove velke syrem,censekmapod a pak je dali do olivoveho oleje,po mesci se to rozlezeleo abylo to vynikajici...
      Liberte   | 23.05.2012 06:47:36
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: plněné papričky-feferonky
      U nás je taky prodávájí,ale ještě jsem je nezkusila koupit
      Zuzbr   | 23.05.2012 11:54:33
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: plněné papričky-feferonky
      Já orestuji papriky, naplním sýrem (chutná mi řecký, balkánský a takovéhle). Naložím do oleje kam dám někdytimián, jindy bazalku apod. Zhruba za půl měsíce až měsíc je to výborné....
      medox   | 25.05.2012 10:38:35
      Reagovat | URL příspěvku
  • Jogurtovač
    Přiznejte se bolky, kdo má doma jogurtovač, loňský mega boom na Bolu a stále ho používá?

    Po přestěhování jsem ho dlouho nevytáhla, nebyl něják čas se s tím pyplat, ale jak vidím zvyšující se cenu jogurtů tak jsem zase začala.
    Ady.S   | 22.05.2012 20:01:12 | Reakcí: 14, poslední: 24.05.2012 10:41:19
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Jogurtovač
      Ja už skoro né. Výroba mojeho smetanového jogurtu vyjde dráž než v obchodě.Bo ho dělám z tatra mléka.
      Honafa   | 22.05.2012 20:24:41
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Jogurtovač
        Já dělám z mlíka z automatu a 10% jogurtu z lídlu a chuťově jsou moc dobrý.
        Ady.S   | 22.05.2012 20:30:17
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jogurtovač
      Přiznám se, už jsem dlouho nedělala, já ty věci na to pokaždé zapomenu koupit.
      angieblack   | 22.05.2012 20:31:32
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Jogurtovač
        Taky to byla jedna z mých výmluv, teď mám ještě že sklenici na mlíko nemám v práci, zítra je tam donesu všechny, beztak pro něj chodím většinou když jdu z práce pro Ondru 
        Ady.S   | 22.05.2012 20:34:48
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jogurtovač
      Já ho používám, ale v menší míře - co Kubík chodí do školky, tak je spotřeba trochu menší. A někdy jsem taky líná :)))
      nadule1   | 22.05.2012 21:05:47
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jogurtovač
      Já si ho ani nepořídila.
      zanlena   | 22.05.2012 22:06:44
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jogurtovač
      Přiznám se, že jsem ho poslala dál, ale z důvodu, že u nás automaty na mlíko jaksi zrušili a z krabicového plnotučného to není ono a nevyjde to o moc levněji. Navíc syn chodí do školky, a má prokázanou alergii na mlíko, takže spotřeba pravda trochu klesla...
      moninif   | 22.05.2012 22:35:50
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jogurtovač
      Letos jsem ho ještě nevytáhla. Při Tvé návštěvě jsem se styděla 
      tygřímáma   | 23.05.2012 06:44:56
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Jogurtovač
        Aničko já letos dělala asi po 5, ale teď budu dělat častěji, Ondra ho zase začal baštit 
        Ady.S   | 23.05.2012 20:22:11
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jogurtovač
      nekupovala jsem ho.
      Zuzbr   | 23.05.2012 14:58:33
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jogurtovač
      Toz u nas jede furt. Co 3 dny delam novy jogurt. Mne uz se snad i zaplatil, mam ho uz tretim rokem.
      Ja mam k tomu i zmrzlinovac, takze vyrobim jogurt, smicham s nejakym ovocem, a zmrazim, a mam zdravou domaci zmrzku.
      zajic   | 23.05.2012 15:18:59
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Jogurtovač
        Dělala jsem to taky tak.Jenže jsem pak vytahla tu nádobu z mrazáku,že nebylo místo a už jsem ji tam nedala.
        Honafa   | 23.05.2012 15:33:43
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jogurtovač
      U nás jede bez pauzy,jak se oteplilo jsme živí hlavně ze zeleniny a jogurtových zálivek-používám jogurt spíš do pečení a do salátů a pomazánek,kluci v tom teple jogurt jako takový nechtějí
      Andělka   | 24.05.2012 10:11:40
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Jogurtovač
      ja..pouzivam ho uz hezkych par let
      Liberte   | 24.05.2012 10:41:19
      Reagovat | URL příspěvku
  • V lednici se chladí Frisco černý rybíz, jsem zvědavá jak chutná. Tygřice psala že ho nemůže sehnat a já ho mám z Tesca a dnes jsem viděla i v malém Albertovi.
    Ady.S   | 22.05.2012 19:57:38 | Reakcí: 4, poslední: 24.05.2012 22:48:36
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
  • Levandule
    Myslite, ze z toho muzu udelat syrup? Tak jako z medunky, z cerneho bezu, z maty a spol.?
    Nebo co s tim, kdyz je toho MOC.
    zajic   | 22.05.2012 14:37:26 | Reakcí: 11, poslední: 23.05.2012 14:15:58
    Reagovat | Zobrazit reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Levandule
      Na trzich v Provence prodavali z levandule VSECHNO. I sirupy. Navod ale neznam.
      Terča80   | 22.05.2012 14:50:56
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Levandule
        A co jeste, prosim?
        zajic   | 23.05.2012 14:00:11
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Levandule
          Vynikající byla marmeláda, vždy byla jednodruhová (třeba pomeranč) a v tom kousíčky levandule, mňam. Taky jsme tam koupili potravinové esence, dávali to třeba do creme brulee (já dávám do pudinku   ). Jo a taky v medu byla! Taky zmrzlinu jsme ochutnali. Nebo sušenky, takové ty cookies.

          Voňavé pytlíčky, mýdla, úplně všechny kosmetické produkty, co si vymyslíš, ale to si nevyrobíš doma no...pak takové duté paličky ze dřeva nebo rákosu a dovnitř se daly ty kvítky a pak se to zavěsilo na tyč ve skříni, hmmmmm, to už nám bohužel dovonělo.

          Terča80   | 23.05.2012 14:15:58
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Levandule
      http://recepty.vareni.cz/levandulovy-sirup/
      odzkoušeno nemám, ale věřím, že to půjde.
      corelia   | 22.05.2012 19:02:11
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Levandule
      Pošli ji do Ostravy.Ja chci pomoci levandule vypudit moli.A u nás levandule nikde není.
      Honafa   | 22.05.2012 19:17:18
      Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Levandule
      Tak si udělejte s holkama zásobu domácího mýdla...
      Zavadilka   | 22.05.2012 21:43:07
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Levandule
        A vis jak?
        zajic   | 23.05.2012 13:43:58
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Levandule
          Vím 
          My si s holkama děláme citrónové...
          kup si 3 obyčejné bílé mýdla, nastrouhej je, dej do kastrůlku a na malém ohni s troškou vody rozehřej na kaši. Vodu přidávej podle potřeby. Přidej rozdrobené nebo rozmixované květy a lžící dávej do vykrajovátek. Mokrým prstek za tepla uhlaď z obouch stran. Vykrajovátka i s talířem dej no lednice. Do hodky jsou tuhý. My jsme takhle letos obdarovali všechny známe...dělali jsem zmiňované citrónové , makové a ještě s vločkama.
          Zavadilka   | 23.05.2012 13:51:31
          Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Levandule
      Já bych udělala    .
      polova   | 23.05.2012 07:50:54
      Reagovat | URL příspěvku
Přidat nový příspěvek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×