Inzerce
Inzerce
Inzerce

Po třech letech snažení potrat v 8tt - diskuze

Příspěvek z diskuzí: Jak se vyrovnat s potratem? (strana 20).

  • Po třech letech snažení potrat v 8tt
    Ahoj holky,
    stejně jako některé předešlé pisatelky bych se asi tímto příspěvkem chtěla trochu vypsat ze svého trápení a naprostého pocitu prázdnoty.Jsem týden po revizi, kterou skončil druhý pokus po emryotransferu. Je mi 35 let, přítelovi bude 50 a občas mi dochází naděje na naše miminko. 6.2. jsem šla na gynekologii na kontrolní sono, přítelovi před odchoden slíbila další fotečku a cítila se tak nadšená, že bych mohla lítat. Při prvním pohledu na mé"naprosto dokonalé" miminko ( krásně viditelná hlavička, ručičky, tělíčko) mě čekal šok- žádná akce!!! Protože jsem už z předchozího sona viděla jak vypadá srdeční akce, tak jsem odumřelý plod rozpoznala ještě před lítostným komentářem mého lékaře.
    Pan doktor se mi snaži vše zevrubně vysvětlit, povzbudit, vylíčit, že jde vlastně o "úspěch" léčby, a že je to celkem běžný stav, ale to samozřejmě nijak neutěšilo mé zoufalství a pláč. S papírem mě poslal hned do nemocnice, protože po hormonech hrozilo masívní krvácení. S hysterickými slzami jsem běžela schodištěm a cestou telefonovala tuhle hroznou zprávu přítelovi.
    V nemocnici se o mě velmi citlivě postarali( už v odpoledních hodinách) a nabídli mi,že mě mohou provést revizi již v 19.hod. Což jsem přijala, protože si nedokážu představit, jak bych do rána fungovala. Jen bych všem přála , aby při takto bolavé události se o ně personál staral tak vzorně jako o mne. Nejspíš zde hrál roli i fakt, že v této nemocnici i pracuji. Revize i probrečená noc by se dala přežít, břicho bolí naprosto minimálně, ale ten pocit šíleného zklamání a smutna je ubíjející.
    Mám úžasného chlapa, který se mně snaží soustavně rozptýlit a rozesmívat,i "naše" 13letá dcera, kterou přítel dostal před půl rokem do své péče se ke mně chová bezvadně, ale slzičky se stejně opakovaně derou ven.
    Ale v něco začínám postupně věřit, vím, že ten krásný pocit BÝT TĚHOTNÁ nikdy nezapomenu a velké zklamání nezmizí, jen přebolí, ale pokud půjde přítel se mnou, tak budu dál bojovat a zkusíme to znovu.
    Vím, co mě čeká, a že další cyklus se stimulací bude hodně nepříjemný, ale určitě to zase zvládnu. Mám Honzu, Karolínku, rodinu, kamarádky a fajnové kolegyně.
    Držte se holky a sluníčko nám zase bude svítit. 









    gabička   | 13.02.2014 10:13:31 | Reakcí: 9, poslední: 15.04.2014 21:31:48
    Reagovat | Skrýt reakce | URL příspěvku
    • \
      RE: Po třech letech snažení potrat v 8tt
      To mě strašlivě mrzí  Zamlklé těhotenství jsem zažila také,ale nebylo to po tolika letech snažení jako u vás...Věřím,že se vám miminko brzy povede.Moc držím pěsti!
      veverka77   | 13.03.2014 08:50:15
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Po třech letech snažení potrat v 8tt
        Ahoj "Veverko 77",

        děkuji Ti za Tvoji reakci na můj příspěvek. Já si sama sobě taky držím palce.
        Snažím se na to všechno zapomenout a přítel, "náše" třináctileté kvítko a práce, mi v tom snad úspěšně pomáhají.
        gabička   | 24.03.2014 21:44:27
        Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Po třech letech snažení potrat v 8tt
      Také držím pěstičky. Z Tvých slov cítím úctu a pokoru ke všemu, co se událo. Věřím, že se dočkáš miminka       Moc bych Ti to přála.
      škubanek   | 14.03.2014 21:05:37
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Po třech letech snažení potrat v 8tt
        Hezký večer "Škubánku",
        i když opožděně, ale přesto bych Ti chtěla poděkovat za Tvoji reakci na můj příspěvek. Nějak se z toho postupně dostávám a nejbližší okolí je mi velkou oporou, i když tak trochu tuším, že to asi nikdy úplně bolet nepřestane.
        Vím a vidím, kolik lidí kolem mě řeší daleko vetší a možná i důležitější problémy, tak je mi někdy hanba, jak pofňukávám. Ale zároveň mi to dává naději, že to všechno překousnu a bude hej.
        PS: Pustila jsem se do pravidelnějšího cvičení, takže jsem si zablokla hrudní páteř. Sportem ku zdraví!!! 
        Pa a měj se krásně. Gábina
        gabička   | 24.03.2014 21:51:40
        Reagovat | URL příspěvku
        • \
          RE: Po třech letech snažení potrat v 8tt
                Cvičení těla i ducha pomůže  
          Je fajn, že máš kolem sebe oporu. Když se to stalo mě, hloubala jsem, nechápala jsem to. Nemohla jsem ani o tom mluvit s manželem, protože jsem mu pořád měla za zlé, že neprojevuje žádné emoce. Až pak po měsíci jsme si o tom promluvili před spaním a i on se rozplakal. Pak už to bylo vše jen a jen lepší. Poté jsem hned zase otěhotněla. A protože cyklus byl po samov. potratu rozhozený, oplodněny byly dvě vajíčka. Taky jsem je viděla na utz. V každém záhybu a koutu jedno. Viděla obě jen jednou a naposled. Přesto je to jeden z nejsilnějších okamžiků. A dnes jsem ráda, že tady jedno z těch uhnízděných vajíček dorostlo a drmolí tady, pusu nezavře. Těhu a šestinedělí bylo pro mě docela nemilé a podepsalo se to dost na psychice. Ale právě díky tomu jsem se dostala i k jinému, opačnému pohledu na život. Četla jsem pak knihu, ve které stálo, že dušička nenarozených dětí si vybírá své rodiče. A i když je někdo těhotný jen pár dní, stejně se to počítá! Dušička si vybrala mě, Tebe, kohokoli jiného . .... a i když to nevyšlo - bylas mámou. Ale i když tato slova zní možná neuvěřitelně a možná ani uvěřitelná nejsou, tak mi ta kniha pomohla. Od té doby jsem pyšná i za ty dvě dušičky, že si vybraly ZROVNA MĚ   Omlouvám se, jestli vypadám teď jako blázen   Moc Ti přeji, abys to třeba jednou brala s "pýchou" jako já. Moc Vám oběma přeji, ať se brzy usměje na vás uzlíček a vnese do vašeho života ještě více lásky  
          škubanek   | 29.03.2014 18:05:38
          Reagovat | URL příspěvku
          • \
            RE: Po třech letech snažení potrat v 8tt
            Ahoj,
            chtěla bych Ti moc poděkovat za názor a procítěný pohled na to, co mě potkalo a hodně zasáhlo. Stejný postřeh, asi z té samé knížky, mi posílala kamarádka hned po ukončení mého těhotenství. Ale jelikož je ještě sama bezdětná a bylo to v tom nejbolavějším období, nedokázala jsem podobnou myšlenku vůbec přijmout.
            Teď se na to již koukám jinak. Jsem Ti opravdu vděčná za Tvůj náhled a slovíčka, protože vím, že víš, jaké to je, když jsi to sama prožila.
            Přeju Ti a rodině hodně spokojenosti a zdraví. Gábina 
            gabička   | 14.04.2014 22:28:46
            Reagovat | URL příspěvku
    • \
      RE: Po třech letech snažení potrat v 8tt
      Vždycky když něco takového čtu je mi to líto, před víc jak rokem jsem si říkala mě se to snad nikdy nestane ale bohužel, po 3/4roce snažení jsem se ale nedočkala ani té srdeční akce, bylo to před vánoci a dost jsem to v sobě dusila. Jaké překvapení bylo když se po 3 měsících zadařilo hned na poprvé. Teď už mi spí v postýlce 4měsíční princezna. Takovéto štěstíčko přeji každé i Vám že se to příště už povede.
      Ady.S   | 26.03.2014 14:10:24
      Reagovat | URL příspěvku
      • \
        RE: Po třech letech snažení potrat v 8tt
        Dobrý večer,
        moc Vám děkuji za upřímnou reakci na můj příspěvek. Z celého srdce Vám přeji co nejvíce radosti z Vaší maličké holčinky. Dokážu si představit jak si toho svýho drobečka vážíte a jak nesmírně šťastně si teď připadáte. Opravdu moc Vám to přeji, protože vím kolik snažení, vyšetření a dalších problémů za některým zrozením děťátka je.
        Díky za podporu a naději  . Gábina
        gabička   | 26.03.2014 19:27:02
        Reagovat | URL příspěvku

Téma: Jak se vyrovnat s potratem? (strana 20)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. V pořádku Odmítnout Další informace
×